6 Eylül 2018 Perşembe

REZERV PARA REZERV PARA NEYMİŞ BU REZERV PARA

Mahfi Eğilmez de dahil diyorlar ki eskiden bir tek ABD altına endeksli para basıyordu o yüzden herkes baz olarak Dolar'ı kullandı ama 71'den beri onlar da altına endeksli basmıyor ondan ABD çok da ötmesin vs Şu an Dolar'ın en önemli rezerv para olması tamamen ekonomik sebeplerden. En önemli zira diğer rezerv para da Euro.

Rezerv para için başlıca kriterler parayı basan ülkenin güçlü büyük bir ekonomiye sahip olması, ticaret hacminin büyüklüğü(ithalat/ihracat) ve elbette dışa açık, hukuka saygılı yönetimi. Kimse diktatör ülkesine güvenip parasını stoklamaz.


Şimdi Çin de Yuan'ı rezerv para yapmak istiyor ki devlet yapısı çok nanay. Ben o paraya güvenmem. Euro da çapıyla yetersiz birinç olamaz. Yani ABD şampiyon olduğu için durum bu.

Sanal para kullanılsın diye öten var. Lan kim veriyor garantiyi de saadet zinciri kafasına kanıyorsun? Ha bir de milli para diye öten mi istersin, takasa dönelim diyen mi istersin, bir kaç ülke birleşip aramızda takılalım diğer büyük ekonomileri görmezden gelelim diyen mi istersin. Bunlar ya yine halkları kerizliyorlar ya da sayı saymayı bilmiyorlar arkadaşlar. Cevap: e) Hepsi :/

Özet geçiyorum, sen nasıl ki yastık altına Dolar ya da Altın atıyorsan bazen de Euro manyaksan Sterlin, devletler de senin gibi bunun ederine bişi olmaz sağlam bunlar mantığıyla yastık altına Dolar Altın atıyor. Bunu yapması mantıklı diye, Trump istedi diye değil. Yapmayan da mal.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)