20 Eylül 2018 Perşembe

KERBELA ÇILDIRMASI

Sevgili Türkler, Persler. Sizin bu tatsız Arap hadisesi ile ne alakanız olabilir? Neden kendinizi yerden yere atıyorsunuz? Bugün damat mevzusunu görüyorsunuz, dün de bu damat mevzuları vardı. Size ne elalemin Arap kabilelerindeki damatlarından, zürriyetinden? SİZE NE?

Bakınız sünniler ellerindeki dini Arap gelenekleri ile harmanlayıp atıp tutarak dinden uzaklaşmıştır lakin Aleviler ki bunlar çeşit çeşit lakin harmanlamadıkları kültür kalmayarak dinden apayrı düşmüştür. Mezhepler uyduruldu, dinden uzaklaşıldı diye dinden çıkan yok ama durum bu.

Bugün Alevilik çok tatliş ama diye bir şey yok. Öğretileri her ne olursa olsun, dilleri her ne söylerse söylesin onlar da gayet yobaz. Fırsatını bulup iktidar olsa akıl ve bilimden koşa coşa uzaklaşırlar. Ahlaken haramdan uzak durma oranları yüksek ama öyle tatlişlik vs. hikaye. Yılların bastırılmışlığının birikimini kaldıracak güçte maneviyat da sanılanın aksine yok. O kadar çok agresif Alevi gördüm ki vay efendim camilere ödenekler imamlara paralar akıyormuş onlara yokmuş sinirden kendini sikecek tipler. Yani bunlar kalksın istemiyor kendine de istiyor

Elbette her Alevi ya da her Sünni için demiyorum bunları çünkü istisnaları biliyorum ki din de olmasa devletin kanunları olmasa da zaten çarpık yollara mümkün olmadıkça sapmayacak yapıda doğmuş oluyor. Fakat çoğunluk? Feryatla Kerbela anıp yırtınmak nefreti körüklemiyor mu?

Sen Türk/Pers olarak zamanında bir haksızlık söz konusu olsa da taraf olmanın siyasi bir karşılığı olduğunu nasıl inkar edebilirsin? Ve bugün hala aynı kan davasını sürmenin, kendini kaptırmanın kime ne faydası olabilir? Bunun naif bir yanı yok, faydasız bir yıkıcılığı var hatta.

Siz kendi durumunuzu idrak edemezseniz sizi oyuncak gibi kullanmaya devam edecekler. Çünkü hiçbir erdemli davranışla araları yok. Hayat zor diye delirmek kolay gelse de daha da mahvolmamak için bu tatlı gelen uykulara dalmayın. Böyle kadim kültürler Arap devşirmesi olmamalı, olamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)