17 Eylül 2018 Pazartesi

Evet Interstellar Bok Gibi Filmdi



Film güzel dememiş güzel gelebilir gibi bir şey demiş. Celal Şengör'ün her yorumuna wouw demek namümkün. Elbette ahkam kestiği her konuda gerçekten bilimsel verileri yalansız dolansız ve kanıtlanabilinir şekilde sunuyor ama ah o analiz kısmı. Orada sıkıntı büyük. Lakin Interstellar bok gibi filmdi be cnm. Adamın haklı olduğu aşikar.

Mars olsun bu film olsun bu kadar fonlanmalarının sebebi NASA ödeneklerini azalması ile alakalı yine politik mevzular. Bu vahşi kapitalist fütürist insnalığın soyu devam etmeli tımam mı kafasında malum. Uzay araştırmaları elbette şart ama insanlık o kadar da lazım değil be cnm. Tabi Celal Şengör şerhini bu bağlamda koymuyor, onun itirazı böyle bir filme belgesel muamelesi yapılması. Zira filmin tam bir popüler bilim zırvası olması vs. Fakat bu aşamada da Stephen Hawking'i canhıraş savunmasıyla sıçıyor çünkü adamın bilhassa son dönemi tam da böyleydi.

Ezcümle ahkam kesilen konuda bilgi sahibi olmanız demek ahkamlarınızın kaliteli olacağı anlamına gelmiyor. Çünkü o bilgiyi düzgün süzemezsen ki bu aşamada genel problem nesnellik eksikliğidir, düzgün işleyemezsen ki bu kısımda da aptallık devreye girer mal mal ahkam kesersin. Celal Şengör'deki problem zeka ile alakalı değil. Nesnel bakış açısı bir noktada kendi öznel kanaatleri ve duygularına takılıyor. Takılmasa harika olacak ki mesela kendi alanında hiç takılmıyor çünkü o konuda böyle mevzular yok, bildiğin düz bir alan zaten kimse de ilgilenmiyor.

Demek ki neymiş? Bilgi sahibi olmak sizi sadece bilgi sahibi yapar. Asıl macera ondan sonra başlar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)