10 Ekim 2018 Çarşamba

Bir Dip Balığının Bazı Günleri (Romanım)


Romanım nihayet yayınlandı ve evet içinde hiçbir kitapta bulamayacağınız evrenin sırları var :)Kitap raflarında bulmanız zor zira o raflarda yer almak filan onlar zor işlermiş. Kitapçılardan getirmelerini talep edebilir yahut internetten satış yapan tüm online kanallardan  sipariş verebilirsiniz. Alırken yanında şiir kitabımı da almadıysanız(muhtemelen almadınız) alabilirsiniz, 

https://www.idefix.com/Yazar/suna-goktuna/s=327543

https://www.dr.com.tr/Yazar/suna-goktuna/s=327543

https://www.kitapsec.com/Search.php?a=suna+g%F6ktuna

https://www.kitapmatik.com.tr/suna-goktuna-w110648.html

http://www.kibo.com.tr/kibokatalog/yazar-suna-goktuna

https://www.amazon.com.tr/s?i=stripbooks&rh=p_27%3ASuna+G%C3%B6ktuna&ref=dp_byline_sr_book_1

KİTABIN TÜRÜ: Psikolojik dram, fantezi(Kitabın alternatif adı Kamların Savaşı ;))



KİTABIN KONUSU: Eğitimli genç bir kadın olan Aydan, muhtemelen yaşadığı acı tecrübeleri, travmaları ve bunların sonucu olarak belki de sahip olduğu bazı zihinsel sorunları yüzünden zaman zaman gerçeklik algısını kaybederek, beyninin kapısını açtığı bilinmeyen bir evrenin sınırlarından geçmektedir. Zaman içerisinde günlük hayattaki davranışları gitgide bozulmaya ve gerçeklikle yaşamak yerine gerçeklikte kaybettiklerini hayal aleminde bulmaya odaklanır. Aydan travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor olabilir yahut bipolar veya borderline da olabilir. Ve her geçen gün şizofreniye daha da yakınlaşıyordur belki de. Kendisi de durumunun farkındadır ama zaman zaman şüpheye düşmesine sebep olacak pek çok şeyle de karşılaşmaktadır. Hatta bazı farkındalıklarına rağmen o şeylerin peşine takılıp gitmekten kendini alıkoyamaz. Bilhassa kafasındaki çok renkli kaotik dünya, hayatın sıradanlığı ile karşılaştırıldığında çok daha çekici olduğunda. Yer yer Aydan’ın düşünce dünyasındaki karmaşık yapılanmadan dolayı gizemcilik ve bilim kurgu ile iç içe girse de daha çok insan psikolojisinin nasıl işlediği; insanın algısının şekillenmesindeki içsel kontrol ve dış etkenlerin savaşı; toplulukların tarihsel temasları ve bu temasların günümüze etkileri; bireysel ve kamusal amaçlar birbirleriyle çeliştiğinde kişilerin neye göre karar aldığı; hiç akılda olmayan amaçların önceliklenmesi noktasına nasıl gelebildiğimiz; dayatmalarla mücadele edenlerin neden önkoşulsuz bir şekilde birlik olamadıkları ile ilgili ve daha pek çok konuda, pek çok soru sorup yanıt arayan bir hikaye bu.



KİTAPTAN BAZI SATIRLAR:   


“…Güneşi sevmek sıcağı sevmekten mi ışığı sevmekten mi kaynaklanıyor? Bütün özelliklerini sevebiliyor muyuz? Hepsini sevdiğimizde doyumsuz olup onları değersizleştirmeye başlamadık mı hep? Güneş bile önemsiz olmadı mı gözümüzde?...”


   “…Her şeyin adı kondu, her şey titizlikle ölçüldü. Her şeyi "sana geri vereceğiz" deyip senden aldılar. Güya daha güzelleştirip geri vereceklerdi hatta daha güzel başka şeyleri de vereceklerdi. Kandın. Çünkü sen herkesi kandırdın. Sen sahip olabileceğin tek herkestin..."


   “…Ağladın çünkü kaybedeceğin bir yarıştaydın. Zaten de kimsenin kazanamayacağı bir yarışta yarıştırıldın…”  


 “…Yalnız yaşayan biri olarak apartmanda oturanlar dışarıda görece bir kalabalık oluşturunca ve ben de o kalabalığa apartman sakini kadrosundan katılınca haliyle şaşırdım. Yalnız insanlar insanlarla ilgili her şeye her an şaşırabilirler…”   


“…Tabi ki Heisenberg daha iyi hesaplardı hatta eminim Cahit Arf’ın bunun nasıl hesaplanması gerektiği ile ilgili gizli kalmış bir teorisi de vardır fakat kendi amatör hesaplamalarıma göre bu görmüş geçirmiş kadınla artık aramızdaki mesafe en az birkaç ışık yılı..."   


“…Bir çukurdan diğer çukura “çukur nasıl kardeş?” diye seslenmenin de bir manası yok elbet. Başkalarının çukurlarını kazıp başkalarının kazdığı çukurlara düşüyoruz. O yüzden içinde bulunduğumuz çukuru tam olarak tarif etmenin imkanı yok…”  


“- E soruları ben sorup cevapları ben veriyorum. Bu nasıl terapi? Sen ne işe yaradın şimdi?  

- Terapinin özü kendine doğru soruları sorma cesaretidir. Ben sadece vesileyim.  

- O felsefe değil miydi ya? 

- Felsefe nerden çıktı sanıyordun?..."

  

Kapak tasarımı da bana ait. Umarım bütçe ve vakit ayırıp okuyup beğenirsiniz :)

Şiir kitabıma da aşağıdaki link'lerden ulaşabilirsiniz;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)