5 Ocak 2018 Cuma

İYİCE PRİMATA BAĞLAMALAR



https://eksisozluk.com/entry/73294326

Basında da şöyle yer almış:
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/898923/Aldatildigini_3_yasindaki_kizindan_ogrendi__Baba_evde_ciplak_bir_adam_var.html

Şu başlık ve içerik bir sürü suç unsuru ile dolu lakin suç filan bunlar ülkemizde sıradan şeyler zira günah işleme özgürlüğü dağıtıldı malum ve fakat vicdanen neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? Ayrıca kadın cinayetlerindeki savunmaların çoğu indirim için palavralarla dolu olur. Misalen aldatılma doğrudur lakin 3 yaşındaki çocuk öyle bir şey dememiştir, herif arkadaşı ile baskın yapıp öldürmeyi zaten planlamıştır vs. Zira tasarlayarak insan öldürmek en üst cezaya denk geliyor. Ama gözüm döndü bir anda zaten hırsız korkum var bilmem ne bunlar tamamen cmuk avukatı edebiyatı gibi görünüyor. Bu dediğim avukatın böyle söylediği iddiası değil bu tipler genellikle tasarlayarak cinayet işlediklerinden önden araştırıp indirim koşullarını da biliyorlar. Halkımızın cehaleti kendilerine yakışan küçltücü çıkarlarının başladığı yerde bitiyor. Tabi bu savunma illa palavra olacak değil bilemem ama palavra onu da diyeyim. Kadının şikayetçi olmaması da tehdit edildiği şüphesini akla getiriyor. Birileri açgözlü olduğu için yahut mutsuz olduğundan veya sadece sırf canı istiyor diye sizi terk edebilir. Eğer bunu yapan evin tek gelir kaynağı ben olacağım deyip sonra da çoluğunun çocuğunun rızkını umursamadan basıp giden bir tipse ona bazı güzellikler yapınız yok öyle bir koşul söz konusu değilse kimsenin sizin tapulu malınız olamayacağını kavrayınız. Kavrayamıyorsanız öyle veya böyle bir gün kavratırlar.

Üstelik daha yeni söyle bir facia yaşanmış ülkede. Bu kadının dediklerini defalarca dinlemeliyiz. En başta utanması gerekenler zaten utanmıyor ki bunları bu da utandıramıyorsa birilerinin utanma beklemeyeceksin artık zaten. Demek yapılması gereken çok başka şeyler var ortada. O şeyler yapılana kadar biz utanalım.

https://www.youtube.com/watch?v=Go2Q0um1XXQ&feature=youtu.be&t=407

https://eksisozluk.com/entry/73292516

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)