20 Ocak 2018 Cumartesi

FATİH SULTAN MEHMET KIYMETLİ BİR ATAMIZ MI GERÇEKTEN?

Önden açıkça kendi bireysel cevabımı söyleyeyim, Roma imparatoru ünvanı kayzeri kullanan biri var karşımızda. Elde edilen ülkenin ünvanı da kullanılır diye bir iddia var bu konuyla alaaklı. Hangi gelenekmiş o? Türk geleneği değil de söyleyeyim onu bir. Türklük ünvanları bellidir ve onlardan başkaları kullanılmaz. En fazla  Kağan olur başka bir şey değil, başkaları ona bir şeyler diyebilir ama kendi kullandığı ünvan budur, bu kişi ise kendi kendini Kaiser ilan etmiştir. Kaiser etimolojik olarak Sezar'dan geldiği iddiaları olsa da aslen Germenlerin çokça benimseyip kullandığı ünvan mahiyetinde bir kelimedir ve muhtemelen de hanenin lideri anlamına benzer türetilmiştir, yakın zamandaki benzer türemeler Almanca, Heinrich, Fransızca Henri, İngiliz Henry veya Harry(House ruler) olarak kullanan bakış açılarının Türklükle asla alakası olamaz. Bizde aslolan hanedan değil Türklük ve Türk yurdudur. Benzer şekilde Türklerin  ülküsünün simgesi kızıl elma olarak kullanılan bir simge var. İnternette biraz araştırın lütfen bu Türklere mi yoksa Bizanslılara ait bir simge mi? Böyle böyle Türklükle hiç alakamız kalmıyor işte maalesef. Sultan Mehmet benim atam filan değil zaten soyu sopu da malum Türk düşmanıydı. Analarına bacılarına da girmeyelim şimdi ama kadim geleneklere göre Türkün başının anası da babası da Türk olur. Bunun kafatası yahut kanla alakası olmasını ben de çok isterdim şahsen hiç bozulmamış genetik olarak Türkün en üst seviyeye geldiği bir evrim noktasındaki ari bir Türklük ne güzel olurdu lakin hayatın acı bir gerçeği o noktalardan oldukça uzaktayız velhasıl Türklük şuuruna ermiş ve Türklük özünün tezahür ettiği ailede yetişmiş aynı özelliklere sahip bir Türk ve aslen bizim kök geleneğimiz olan meritokratik düzende kurulacak bir toy da bugün için bize yetecektir.

İmparatorluk mirasından vazgeçmek istemeyen kişilerin sığındıkları diğer savlara bakalım. Şunu da söylemek isterim ki bir Türk malla, mülkle, güçle gözü kararmayacak denli onur sahibi, alnı dik ve aklı başında olur. Yani yüzlerce yıl hüküm sürmüş onu bunu titretmiş diyerek elindeki oyuncağın kaptırmayan çocuk gibi ağlamak Türke yakışan değildir. Tarihte sahiplenip örnek alacağımız atalarımıza bakarkendikkate alacağımız kriterlerde önemli olan şeyler kimlerin nasıl hüküm sürdüğüdür. Bizler mafya tipi yapılanan zalim barbarlar değiliz. Bu bize yakıştırılan şeyler bizim özümüze ait şeyler değil. Bırak Türk aristokrasisini, Türk insanını  devşirme ordularla (ki bu devşirmeler zaten devleti ele geçirecektir ve baştan beri bu yapının içindedirler) katletmeyi kundaktaki kardeşini bile öldürterek yönetmek ancak basiretsiz korkakların sığınabileceği en kolay yönetme şeklidir. Elde ettikleri toprakların çoğunda zaten Türkler hüküm sürüyordur. Birleştirdik diyorlar hatta birleşmeyi geciktiren hain beylikler devletler diye anlatıyorlar. Yahu birleşme dediğin Türk yöneticileri doğramak, onları ve ordularını uç beyliklere sürüp düşmanın önüne atmak ve yerlerine devşirmeleri Yahudi, Rum, Ermeni hatta Çerkes vs. halklarından kişileri geçirmek? Bu Türkleri etkisiz hale getirme planının iğrenç halkalarıdır sadece. Uzun süre hüküm sürse ne? Kim bu kopyacılar yahut mutantlar? Kime, neye hizmet etmişler en sonunda da hepten neye dönüşmüşler? Onlara bak önce bir?  Bir de derler ki Osmanlı dine karışmaz. İnsanların dinine karışmayan kültür Türk kültürüdür lakin Osmanlı sadece Türk olmayanların dinine karışmamıştır. Türklere din bahanesiyle yaptıkları katliamlar ortadadır ve hepsi siyasidir. Tıpkı siyasi rant için kurulan IŞİD'in hiçbir yahudi yahut hrsitiyan unsura saldırmayıp sadece müslümanlara saldırması gibi. Bakınız bırakın Kuyucu Murat Paşaları daha yakın tarihte  2. Mahmut Balkanlardaki bektaşilerine nasıl katliamları reva görmüş ortada hiçbir şey yokken. Safevilere acemler diyorlar sanki yabancımız onlar oysa öz ve öz Oğuz kardeşlerimiz hepsi. Bugün de Azerbaycan, İran ve Irak hatta Suriye topraklarında varlıkları devam ediyor. İşlerine gelince siyasi olarak sahiplenip işlerine gelmeyince kafir yabancılar gibi gösteriyorlar daha hala. Osmanlının sadece duraklama ve düşüş dönemi değil her dönemi Türklükle bağdaşmayan uygulamalarla doludur. Uzun süren ve geniş alanlara hükümdarlık kriter olarak ele alınacaksa buyurun mesela Büyük İskender en büyük Türktür deyin?

Gelelim savlara, Atatürk de bu padişahı pek överdi. Atatürk askeri anlamda saygı duyabilir,  entelektüel olarak iyi yetiştirildiğini düşündüğü için bunun bir liderde olması gereken bir özellik olduğunu düşünebilir. Ama takdir edersiniz ki o anlamda Hannibal'a da saygı duyuyor lakin Hannibal da Türk değil Türke de baş olamaz? Atatürk aynı zamanda Timur hayranı çünkü o da gelmiş geçmiş en büyük Türk yöneticilerden ve kimi ıslah etmek için Anadolu'ya geldi malumunuzdur. Ben de Bilge Kağan, vezir Tonyuykuk, Kutluk Kağan, Mete, Timur, Uluğ Bey, Tomris Katun ve daha nice yöneticilerimizi takdir ve hayranlıkla değerlendirdiğim gibi Hannibal ve bilhassa Cengiz Han'a da hayranlıkla bakıyorum. Ama çizgi net olacak ki oradan oraya savrulup bize ait olmayan bizden olmayan şeylerin peşine düşerek Türklüğü bulanıklaştırmayalım. Tarihi öğrenmek ve ondan dersler çıkarmak sadece Türklerin değil tüm insanlığın ödevidir fakat Atatürk'ün de dediği gibi her şeyi gerçekleri temel alarak değerlendirmemiz ve birbirimize daima dürüst olmamız gerçeklerden asla korkmamız gerekir.

Bir başka iddia İlber Ortaylı da çok övüyor Fatih'i. Kendisi Kırım Tatarı ve bir Kırım Tatarı'na ne kadar güvenmemiz gerektiğini eğer güdüleriniz fısıldamıyorsa tarihe bakarak tespit edebilirsiniz.

Osmanlıcılık Türkçülükle yürümez. Osmanlı askeriyesi, devlet sitemi Türk'e göre değildir. Osmanlı en çok Türk katleden devlettir. Osmanlı Türke etrak-ı biidrak diyecek kadar zıvanadan çıkmış, Yunus Emre'nin şiirlerini okuyanlara dahi katli vaciptir diyerek fetva çıkarmıştır. Benim ailemi Balkanlara süren de aynı gözü kara Yahudi işbirlikçisi hain sürüsüdür. Bize Kölemen diye öğretilen asıl adı Türkiye Devleti olan Mısır Türk devletinden kanlı bir biçimde halifeliği söküp alma ve bunu siyasete alet etme de Yahudi fikridir. Önce hain olarak başladılar ki secereleri de meçhuldür zaten sonra Türklükle alakaları bile kalmadı zaten. Atatürk bu saltanatı siz onları yüceltin diye sonlandırmadı.

Bu arada çok övünülen İstanbul fethinin de bir haritasını koymak istedim. 




Bitmiş Bizans'a vurulan son tekmeden başka bir şey değildir bu fetih ve Türkler Anadolu'da bin yıldan da fazladır gelip gider bin yıldır da buradayız zaten. Aydınoğulları'nın donanmasını çalan Karamanoğulları'na madem Türklüğe çok meraklısınız alın size Türklük deyip yeniçerileri ile tecavüz ettiren Osmanlı olmasaydı da İstanbul Türklerin olacaktı zaten ki Türkler defalarca saldırmıştır Osmanlı'dan çok önce de.


Buyrunuz ister benimseyiniz ister takdir ediniz. Size mani olacak değiliz elbet. Lakin bunlar Türkü incitiyor bilesiniz.Çünkü bunlar bizim atamız filan değil. Atalara ayıp etmeyin bari.


Biliyorum ki siyasi dinamikler çok farklı ve siyasi girişimlerin daha o ortama girer girmez öncelikleri zaman zaman değişken olabiliyor aynı şey Türkçü düşünce sahibi siyasi bakış açılarında da rastlanıyor maalesef ama Türklük siyaset üstü bir varoluş biçimidir. Türklük bugünlere geldiyse malla mülkle zailmlikle zorbalıkla değil öazgürlüğe, bağımsızlığa, adalete pek düşkün olan özümüzün her şart altında muhafaza edilmesiyle gelmiştir. Unutmayın ki Türklüğü kavramak başka şey, onu hazmetmek başka şey ve fakat Türk olmak bambaşka bir şey. Bütün Türklere gelsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)