28 Temmuz 2017 Cuma

TÜRKÜ TÜRKLÜKLE ALAY ETTİRMEK

Bugün çomarların rezil ettiği ve bu çomarlardan olmayan Türk Milletimizin de maalesef bu oyuna kanıp dalga geçtiği meşhur Ceddin Deden mehter marşı(burada alevi dedeleri filan vs. ve o da tabi ki aksalkallılar denilen bir zamanlar köy muhtarlığında ihtiyar heyet olarak karşımıza çıkan eski Türk kültürü ile ilgili mevzular bunlar vs. neyse) aslında Osmanlı mamülü kafası değil zira Türk Milleti öven Osmanlı bir şeysi zaten hiçbir zaman olmamıştır. Malum Osmanlı ne Türk'tü ne de Türk milliyetçiliğine merakı vardı. Marşın bestelenme tarihi 1917 yani dönem İttihat ve Terakki'nin meşrutiyet ilan ettirdiği yıllar. Buyrunuz bin yılın yalakası Engin Ardıç anlatsın "Sizin bugün Mehter Marşı olarak bildiğiniz şeyler, İttihat ve Terakki diktası döneminde halka moral vermek için uydurulmuş "çakma" marşlardır!
Çünkü daha önceleri "ceddin deden, neslin baban, hep kahraman Türk milleti" diye bir laf olabilemezdi!. Yani düşünebiliyor musunuz, Viyana surları önünde "Türk milleti, Türk milleti, aşk ile sev milliyeti" diye bağırılıyor, gazete reklamı gibi..." http://www.sabah.com.tr/yazarlar/ardic/2013/07/03/mars-dedigin-dandiktir

Yani o Türk milliyetçiliği sözleri oradan geliyor ki mehter zaten Türk geleneğidir, o tuğ Türk tuğu o davul zaten bizim malum davul olayımız vs. sözler de bektaşilik kokar çünkü Osmanlı ordusu yeniçerileri bektaşidir. Evet sabah akşam alevi doğrayan devşirmeler alevi. Nasıl oluyor o iş dersen işte şerefsizlikten oluyor. Türklerle ve Türklükle alay etmenin bir değişik yolu. Detay için buyrun. https://www.evrensel.net/yazi/75498/yeniceri-ocagi-ve-bektasilik

Siz sarayda ucuz bir şov yapıp Türklük mü yüceltildi sandınız? Duşakabinoğulları dalgasının kaçınılmaz olacağı belli değil miydi zaten?

Biraz Türk olmaya odaklanırsanız düşmanlarınızın kuklası değil(düşmanın yok sanıyorsun di mi :)) "Ne Mutlu Türküm" demekten keyif alan biri olacaksınız. Bu cümleler boş beleş sebeplerden kurulmuyor. Hepsinde bir yaşanmışlık, bir not alma var. Biraz notları okuyun, biraz lan bende Türklük var mı? Olabilir mi böyle bir şey diye üzerine bir düşünün. Yoksa ömrünüzün kalanında da her sabah köle olarak uyanacaksınız. Türk değilseniz de sorun yok, bizde misafir bizden ötedir bizden değerlidir. Yeter ki şerefsizleşmeyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)