28 Temmuz 2017 Cuma

ELF GÖZLERİMİZ İNSANLIK MI GÖRÜYOR? EL CEVAP: HAYIR!




Motosiklet kazası gündeme gelince birilerinin aklına karpuz kabuğu düşmüş anlaşılan. Hem gelir elde eder hem de yalarım dedilerse. 

Ben de bir an yüksek motor gücüne sahip motosikletlere ek zam getirip caydırma gibi bir yol mu izlediler diye düşündüm. Ona buna diyorum ama ben bile İsviçre vatandaşı sanıyorum kendimi hala arada. 

2 kişinin vefat ettiği vahim kaza ile ilgili de bir şey yazmadım daha önce, neticede ikisi de sadece kendileri merhum olup zaten her türlü yargılanmaktan muaf oldular ve ailelerini çok da incitmemeli çünkü olan onlara oldu ve yaya olanın ailesi öyle perişan olmuş ki motor kullanan çok sevilebilir biz ona da çok üzüldük ama tanısanız bizim çocuğumuzu da severdiniz lütfen kötü şeyler söylemeyin demiş annesi içim parçalandı. 

Tabi bu elim hadiseden muhakkak ibret alınmalı zira bir taraf bir anlık sinirle karşıdan karşıya geçerken(eşine arabayı bırakıp karşı yönden taksiye binip geri dönmeye çalışıyormuş ki olay da öyle görünüyor, intihar denemesi olsa yön değiştirmez aynı yönde eşinin gözü önünde yapar muhtemelen) diğer tarafsa görüntülerden de görüldüğü üzere hız sınırının çalışma da olduğu için iyice düşürüldüğü köprüye inanılmaz bir hızla giriyor ki muhtemelen onunki anlık değil alışkanlık,  yani 50km limit kuralına uysaydı sonuç farklı olurdu. 

İki hata aynı anda aynı yerde yapılınca netice de böyle vahim oluyor. Demek neymiş? Yüksek motor gücü olan motorları şehir içinde yok yol boş yok gece bilmem ne demeden limitlere uyarak kullanacaksın, böyle bir iraden yoksa kullanmayacaksın. Aynı şey arabalar için de geçerli elbet. 

Bilhassa köprü çıkışında bir sebepten trafik yoğunluğu aniden artma olasılığı çok yüksek olduğu için o kurallar konuluyor. Diğeri zaten hiç olmaması gereken bir şey ama acayip senaryolarda köprüden atlamaya çalışan bir kişiyi fark eden bir sürücü de karşı yoldan geçip ona koşabilir mesela. 

Bakınız köprü acayip bir şey, demek köprüde bir Alman gibi kurallara uyacaksın. Tabi diğer her yerde de. Ay böyle istisnalara göre mi yaşayacağım dersen hız limitine göre yaşa ki yaşayacak bir hayatın olsun. Sadece hız değil tüm kurallara uymalısın tabi. O kurallar senin hayatını sıkıcı yapmak için değil hayatını korumak için konuluyor.  Yoksa bunlar kaza olmuyor. Kaza otobanda giderken önüne geyik çıkması, gökten meteor düşmesi gibi şeyler mesela. Diğerleri kendinin ve başkalarının ölümünü bile isteye göze almak ve bazen de  ölmek :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)