5 Temmuz 2017 Çarşamba

MANYAKLAR, KÖLELER VE MEMURLAR

Belediyenin 105. tur çevre düzenlemesi etkinlikleri çerçevesinde işçilerin güneşin altında 50 derece sıcakta kazdığı paket taş dizdiği bir etkinlikte zabıtanın çalışanların fotoğraflarını çektiğini gördüm. Herhalde çalışıp çalışmadıklarını denetliyor denetlediğini ispat için de fotoğraf çekiyor.

Hiç ima ile uğraşıp lafı dolandırmayacağım, çalışanların profili Kürt ve/veya Suriyeli Arap gibi görünüyordu. Mısır piramidi inşasında heder olur gibi bir haldeydiler. Gerçi Mısır piramitlerine halk sevinirdi diyenler var. Firavun ölüp yeni firavun gelince o zamanda da tıpkı şimdi olduğu gibi inşaat sektörü canlanacak, ekonomi coşacak iş imkanı olacak filan derlermiş. Tarihi kazananların yazdığını ve kazananların da iyi veya kötü olsun manyaklar olduğunu düşünürsek tam net bir bilgimiz yok tabi.

Ezcümle kölelik çağı aslında hiç kapanmadı. Haklar bazen bedavadan dağıtılıyor, tıpkı Atatürk'ün yaptığı gibi. O vakit kıymeti hiç bilinmiyor ve ooo zaten benim hakkımdı deniyor.

Dünyada hiçbir hak sen onu elde etmediğin sürece yahut elinde tutmadığın sürece senin değildir. Öyle bazı pembiş hayaller gezginlerinin iddia ettiği gibi doğar doğmaz hiçbir hak sonsuza dek üstüne zimmetlenmez. Bu soyut bir beklentidir sadece.

Haklarını alacaksın, onları her an kırılabilinir yahut çalınabilinir bir değerli mücevher gibi muhafaza edeceksin. Basit rüşvetlere, geçici heveslere satmayacaksın onları. Başkalarının haklarına da çalınmaması gereken şeyler gözüyle bakacak ahlaka da sahip olacaksın ki hakların çalınabilirliğinin önüne geçebilesin. Yoksa manyağın teki gelir, bütün hayatını senin elinden alır ve böyle mal mal yaşarsın. Ta ki bir başka manyak gelip o manyağa sen hakları gasp edemezsin otur lan aşağı diyene kadar.

Bu dünya manyakların dümyasıdır arkadaşlar. Azıcık aşım ağrısız başım pasif memurları zinhar dünyaya şekil veremez :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)