15 Temmuz 2017 Cumartesi

SORU: ATATÜRK DİNLİ MİYDİ DİNSİZ MİYDİ? EL CEVAP: SANA NE?

"Kaynağa bak, "bir İngiliz yazara söylediği". Bu kadar hainle yine iyi geldik bugünlere" şeklinde bir ibare ile aşağıdaki görseli paylaştım Facebook'ta ve hemencecik bir arkadaşım Atatürk'ün gerçekten dinsiz olduğunun bir gerçek olduğunu iddia etti. 

Meseleleri maalesef yanlış açılardan ele alıyoruz. Mesele Atatürk'ün dini inancı değil, o zaten insanların din ve vicdan özgürlüğünün tartışılmaması için laikliği getirmiş. Ve kimse dini görüşünü açıklamak zorunda bırakılamaz. Sen onun bu halk için neler yaptığına bakacaksın, işine gelmeyen şeyler yapmış olabilir onları da insan gibi eleştirmeye kasacaksın ve tabi ki muhtemelen başaramayacaksın çünkü insan olma sanatı ile aran iyi değil. Mesele bu konunun sunuluş biçimindeki amaç. Amacın ne olduğu ortada. Detaylarda kaybolmayıp meselelerin özüne odaklanırsanız olayları daha iyi kavrayabilirsiniz tahminim).



Buyrunuz el netice:


Tam savcıları göreve çağıracam bir gülme geliyor, bir ihtimal sinirsel.  Ha ek bilgi 6 ok 6 Oğuz boyu aslında. Oğuzlar lafını öküzler şeklinde tercüme etmeye kasan şeref yoksunları filan da var ama aslında oklar demektir.

El netice,




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)