28 Temmuz 2017 Cuma

SURİYE YIKILDI DİYE SEVİNEN HER TÜRLÜ ÇOMARIN DA...


Tipe bak resmen Suriye diye bir ülke kalmaması hoşuna gidiyor neden çünkü Esed dün dosttu ama dediler ki ı-ıh düşman oldu bu bunlar da ha tamam dedi. Aslında bu güç savaşlarında kellesi beş para bile etmeyen ve masa başında iki dakkada satılacak bir tip ama "dini hassasiyetleri" yüzünden tarafını çok net bir şekilde seçmiş(taraf net satanizm bu arada).

Bakınız Suriye'nin başında bir diktatör olsa dahi (ki Esad'ın yaptığını iddia ettiklerinin %99'u tamamen atmasyon olduğu ispatlanmış şeyler ama evet diktatördür. Çünkü kodumunun Orta Doğu ülkesini yönetiyor ve ben de şu an kendi ülkemde ezkaza bir mucize eseri yönetime gelsem direkt Cengiz Han'a bağlayacam. İş ki kendimi değil insanımı ve devletimi düşüneyim) bu hiçbir ülkenin altına Toyota çekip eline silah tutuşturduğu primatlarla yağmaya gelmesine ve çok ağır bir sivil katliamı yapmasına haklı bir sebep değildir. Aynı şey yarın bizim ülkemizde olduğunda belki o asla çalıştırma gereği duymadığınız beyninizde bir kımıldanma olur ama o bile şüpheli görünüyor.

Suriye bu şekilde yıkılamaz, bölünemez bunlara izin verilmemeli. Peki kim vermeyecek? O güya demokrasi ile yönetilen halklar vermeyecek. Durun lan diyecek vekalet verdikleri yöneticilere. Ve Suriye'yi kimin yöneteceğine, nasıl yöneteceğine işgalci ruh hastası şerefsizler değil Suriye halkı üzerlerinde baskı ve yanıltmaca kullanılmadan özgür irade ile karar vermeli. Adil ve hakkaniyetli olan bu ama haktır, adalettir bunlar ilginizi çekmeyen konular tabi. Ve hayır, sadece işinize gelen şeyler adalet ve hakkaniyet demek değil. Yok öyle bir dünya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)