27 Temmuz 2017 Perşembe

AHLAKTAN PEK ANLAMIYORUM AMA MERAKIM ÇOK KAFALARI

Çünkü batının kutsal kitabında yahut kanunlarında mülteci çocuklar ve onların organları alınıp satılabilir çünkü bu tanrının emridir, haktır filan yazıyor? 

Asıl olay ne derseniz Pakistan'da bir primat kabilesinde(çomar dolu köy) bir tecavüz vakası yaşanmış ve karşılığında tecavüzcünün kız kardeşine tecavüz edilmiş. Bu senin anana bacına yapsalar iyi mi ilkel ahlak anlayışı da bunun eseridir zira ortada iki adet hayatının içine edilmiş mağdur kız çocuğu var ve beyimiz "eşdeğeri"nin ne hissedeceği üzerinden akıl yürütüp güya caydıracak diye şansını deniyor. Çünkü o kızlar mal zaten, onların ne hissettikleri hatta yaşamları filan önemsiz detaylar. Evet cinayet kısası da var. İşin içinde polis filan var neyse ki soruşturma filan açmışlar yani Pakistan'da normale yakınsayan insanlar da varsa demek.

Daha kaç kere yinelemek gerek bilmiyorum ama insan dünyanın her yerinde insan ve insan vahşi bir yaratık velhasıl her yerden her çeşit psikopat, sübyancı vs. çıkabilir ama sıkıntı bunu normalize eden hatta kutsayan veya kutsal olan da bunu yaptı ben niye yapmayayım diyen hastalıklı zihniyet. Yani batıda biri yaşı küçüğe(büyüğe de fark etmez ama özel olarak en hassas konulardan biri diye) tecavüz ediyorsa bunu saklamak zorunda çünkü bundan dolayı cezalandırılacak fakat doğuya bakıyorsun gayet gerine gerine yapıyor neden çünkü sünnet? Batıda bir aile kızının başına bu gelirse katil bile olabilir doğuda ne oluyor? Aile bunun için başlık parası adı altında para alıyor yani tecavüze suçuna istirak edip bundan da  kazanç elde ediyor  ve o toplumda bu da suç değil çünkü çok normal bir şey bu? 

Yani farkı anlayabiliyor muyuz acaba bir ya? Bunu görebilmek için birinin size tane tane açıklaması mı gerekiyor illa? Hiç mi aklın yok, hiç mi vicdanın yok? Hepsini geçtim kendi şerefsizliğini ama o da yapıyor diye aklayabileceğin bir ahlak sisteminin aklı başında bir insan topluluğunda geçerli olması mümkün mü? 

Kısas ayetle sabittir dolayısıyla buna tatliş bir yorum da getirmemiz pek mümkün değildir. Ancak Kuran'ın tahrif edildiği iddiası ile belki bir minnoşluk söz konusu olur ama onda da seni taşlayarak öldürüyorlar filan. Yani no minnoşluk, yassah!

Aşağıdaki arkadaş da pembişlikten vaziyeti kabullenemiyor bir türlü.



Arkadaş pembiş olduğundan olayı kabullenemiyor haliyle, suçun şahsiliği ayrı mevzu. Yani orada zaten kız çocuk cezalandırılmıyor, kız çocuğu üzerinden abisi aşağılanıyor yani ceza yine abiye kız çocuksa bir meta. Önemsiz bir detay :/ Bunlar Arap kültüründeki yerleşik uygulamalardı zaten.Mesela Kuran'da namazın nasıl kılınacağı tarif edilmez çünkü islamiyetten önce de vardı ve o yüzden bunlar genel bilinen şeyler olarak ele alındı. Yani Moğolistan'daki adam namaz ne la dediğinde Araplara soruyorsa ondan. Tüm zamanlara ve coğrafyalara detaylı bilgi yok anlaşılacağı üzere. Oysa detaylı yazılsa tabi islamda olmaması gereken ruhban sınıfı böyle kolaylıkla oluşamayacaktı. Belki de vardı o bilgi ama sildiler ruhban olmak için, hadi buyurun paranoya mekanizmasına. Gibi. Ha birileri illa şunu da muhafaza edelim yea deyip mi kattı bu kısası araya sonradan mesela onu da bilemiyoruz tabi. Çünkü biz tebliği peygamberden almadık doğrudan ve diğer kimsenin de böyle kafasına göre tebliğ yetkisi yok aslında. Hele ki Kuran'da yazmayan kural uydurmak. Mesela üç kere Cuma'ya gitmezsen dinden çıkaran şirk meraklıları. Allah'ı ve peygamberi inkar haricinde dinden çıkma yok helak filan edilmezsen ateş filan gibi şeyler var o da sonra.
 
Biliyorsunuz Türkçe Arapça ya da Farsça'daki ses karşılıkları uyumlu olmadığı için bu iki dilde de düzgün yazılamadı. Bu sorunu çözmek için Osmanlı kafasından Arapça Farsça karşık suni bir yazı dili uydurdu ama tabi çöpten başka bir şey değildi bu zaten de çöpe gitti. Aynı şekilde Arap ve Fars kültürü de Türk kültürü ile uyumlanacak gibi kültürler değil. Türkler ne yaptı? Hak olan şeyleri kullanmayarak yahut görmezden gelerek kendince reformlar yaptı. Yani hobi olarak siz yine inanın inanmayın demiyorum ama insanlığınızdan da bir zahmet vazgeçmeyin. Bir küçük kızın dünyasını başına yıkmaktansa ki ( Bu konu bazında bu din bunu opsiyon olarak sunmuş sana, dayatmamış yap bunu diye yani bonus güya) gerekirse iki dakka cehennemde yanıverin lan. O kadar mı zavallısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)