4 Aralık 2020 Cuma

ARAPÇILARDAKİ MOĞOL DÜŞMANLIĞI

Bugün yine Facebook'da bir tartışmalar dönüyor herif demiş ki Osmanlı da katliam yaptı ama Moğollar çok fenaydı yok Bağdat kütüphanesini yaktı yok Avrupa'ya veba götürdü yok tecavüzler yok katliamlar.  Osmanlı'da da isyanlar kanlı bastırılmıştır ama deyip geçtiği şey Osmanlı'nın hiçbir milletin yapmadığı ölçüde Türkleri katletmesi. Kuyucu Murat Paşa denen Sırp Türklükle hiçbir bağı kalmamış gaddar Osmanlı'ya isyan ettiler diye çoluk çocuk demeden binlerce Türkü katledip açtırdığı kuyulara attırmıştır ondan lakabı kuyucudur elbet tek katliamları bu değildir. Moğollar ile anlaşmazlığımız da gayet doğaldır zira bir zamanlar aynı kültürü paylaştığımız bu insanlarla tüm bağımızı güneye indikçe kopardık. Vebayı da Avrupa'ya Moğollar değil Kıpçaklar götürmüştür. Moğol ordularında pek çok Türk de var hatta bunlar oldukça üst rütbeli askerler. En bilineni de Subutay, Cengiz Han'a pek çok büyük zaferler kazandırmıştır ve onun en sevdiği komutan olarak da bilinir. Cengiz Han boyunduruğu altına almak istediklerine önden teklif ediyor kabul etmeyenlerle savaşıp taş taş üstünde bırakmıyor. Elbet boyunduruğu kabul etmeyip savaşanlar onurlu insanlar. Bahsettiğimiz en karanlık çağlardan biri kim bilir ben de öyle bir dönemde komutan olsam ve işin içinden çıkamadığımı görsem mancınıkla atardım o bedenleri ama bunu yapan kişi de dahil sebep olacağı büyük yıkımı öngörememişti. Bunlar mazeret değil, Moğolların ve hatta biz Türklerin dönem dönem saçtığı dehşet ortada fakat bu Türk olduğunu idida edip de Osmanlıcılık yapanlar ne alaka onu da çözemiyorum.

Yok Osmanlı kültür mirası bırakmış da bilmem neymiş sallayıp duruyorlar. Osmanlıcılık ne alaka onu da çözemiyorum. Osmanlı ne kültürü bırakmış çakma Bizans, Fars ve Arap kültürü tamamen uydurma suni bir kültür. Saraydan başka yerde yaşamamış hele ki biz Türkleri hiç ama hiç etkilememiş. Sanata ve bilime katkılarına bakıyorsun bomboşluk. Mimari desen takka tukka oradan aparma buradan bilmem ne. Ne katmışlar acaba Türk düşmanlığını yaymaktan ve Türk kültürünü öldürmekten başka biz Türklere? Türkleri vergi ve ordu deposu olarak sömürmüşler insanlar açlıktan hastalıktan kıvranırken saraylarda sefa sürmüşler ne kadar tanıdık di mi?

Genişlettikleri topraklarının çoğu da Türklerden aldıkları topraklar yani elde var sıfır üste Türk Devletlerinin yıkımı Türklüğün bitirilme noktasına getirme çabaları malum. Sabah akşam peygamberin müjdelediği İstanbul fethi diye sayıklayıp durdukları köşeye sıkışmış bitmiş el kadar toprağı kalmış Bizans'ın işinin bitirilmesi. Türkler defalarca kuşatma yapmış öyle veya bir Türk devleti bitirecekti zaten Bizans'ı çünkü çoktan bitmişlerdi sadece son vuru kalmıştı.

Sonra da Türkiye Cumhuriyeti ne çivi çaktı derler bir de. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın yüzlerce yıldır yapamadığını çok kısa sürede başarmıştır. Hem Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı yapıp üstüne fikir özgürlüğü diye zırvalarlar. Bu düşünce özgürlüğü değil vatan hainliğine meyil zira istedikleri kadar inkar etsinlerdertleri eleştiri değil Arapçılık Osmanlıcılık kovalamak, devletimizi yıkmak.  600'lerin Arap dünyasına meftun olmuşlara bak sen düşünce özgürlüğü öğretecekler bize?! İkiyüzlülüğü şiar edinmişler ama elbet kapasiteleri onu becermeye de yetmiyor.

Asla dillerindne düşürmedikleri bir başka saçmalık da Muhammed gelene kadar insanlar kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyormuş?! Muhammed gelene kadar hangi kültür kızları toprağa gömüyormuş Moğollar mı Türkler mi yoksa Arapların bizzat kendisi mi? Ki o mevzu da o kadar korkunç bir dönem ki kız çocukları yine mal gibi yağmalanıyor tecavüze uğruyor ve insanlar yokluk içinde kıvranıyor kızları acı çekmesin diye en baştan hayatlarına son veriyorlar.

Biz Türkler hiçbir zaman insanlarımızın inançlarına karışmamışızdır. Laikliği sekülerliği Fransızlardan öğrenmedik bizim devletlerimizde her dinden insan bir arada yaşadı mezarlıklarda da yanyana gömüldüler hiçbir ayrım yapılmadan. Ama hiç kimse dinini bahane ederek asimilasyon kasamaz. Orta Doğu'nun dinleri de zaten Arap gibi yaşayın demiyor ama yok sünneti yok bilmem neyi uydur kaydır sürekli bir asimilasyon çabası. Sünnet diye bırakılan sakal Ebu Leheb'de de vardı. Şekilcilikle kendi ordularının üniformalarını giydiriyor robot gibi programlıyorlar insanları.

Bu zırvaları sayıp ondan sonra ben Arapçı değilim diyenler, istediğiniz kadar Arapçı değilim deyin öyle veya böyle bu kadar beyin yıkama ve propaganda karşısında hipnotize olmuş vaziyettesiniz. Yoksa kimse kimsenin inancına mani olacak değil zaten olamaz da, biz beyin yıkayıcı değiliz insanımız özgür iradeli olsun onurlu olsun isteriz. Beyin yıkama meraklıları insanlık onurunu hiçe sayan ahlaksız şerefsiz aşağı dolandırıcılar.

Kütüphanelerin yakılması eskiden her türlü işgalde yapılan bir şey zira bilginin en güçlü silah olduğunu o zaman bile idrak etmiş insanlar var ne yazık ki bilgi çağında bunu ilkellik sevdalılarına anlatamıyoruz. Muhtemelen önemli dokümanlar yakılmadı yağmalandı tıpkı Vatikan'ın elinde bir çok tarihi belge olması gibi ya da Saddam düşerken güya müzeler yakıldı ama o müzelerden çıkan eserler el altından satılıyor hala. Güçlü devletler kurup hala devlet sahibi olanlar biz de dahil hiçbirimiz temiz bir geçmişe sahip değiliz zaten neredeyse bütün Türk devletlerini de Türkler yıkmıştır gerçi bundan gocunmam çünkü eğer ki Türklükten uzaklaşıp yozlaşmış bir Türk devleti hala ayakta kalıyorsa bu Türklüğün sonu demektir. Bazen yok olmamak için yıkmak ve yeni baştan inşa etmek gerekir. Fakat hayatta kalma güdüsü vicdansızca katliamların mazereti olamaz herkes kendini ve ne yaptığını bilecek yeri gelecek hesap verecek. Cengiz Han da Tanrı beni insanlığa gazap olarak yolladı çünkü insanlık bunu hak etmişti demiştir. Bana soracak olursanız insanlık gerçekten pek çok gazabı hak ediyor ama eğer arada tek bir masum bile zarar görüyorsa bu bir mazeret olamaz. Moğollar ile genetik olarak kardeş değiliz kendilerine has baskın genleri var ama doğamız, kültürümüz, karakterimiz ve geçmişimiz bizi kardeş yapıyor. Bu tabi çok çok önceleri böyleydi şimdi çok ayrı düştük yine de bu izler tamamen yok olmuş değil ve fakat bir Arapla asla kardeş olamayız. Ne doğamız benzer buna bağlı olarak da ne kültürümüz o yüzden boş hayallere kapılıp Arapçılık kovalamayın. Hiçbir Türkü yontup onu Arap yapamazsınız, yaptığınızı sandıklarınız kim bilir hangi boydan soydan kimlerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)