1 Temmuz 2021 Perşembe

Bir Türlü Aşı Beğendiremediğimiz Bir Kısım Cahil

2 doz sinovac olan sağlık çalışanları, 50 yaş üstü ve 3 ay önce kovid geçirenlere 3. doz hakkı tanınmış. Bu özellikle delta varyantı için iyi bir hazırlık. 2 doz sinovac olan ve bağışıklığına güvenen 3. dozda biontech olursa işi daha bir sağlama almış olacak gibi. Ayrıca iki biontech aşısı arası verilen 6 hafta süreyi de 4 haftaya düşürmüşler çünkü en geç Eylül de patlayacak yeni bir dalga o kesin. İleri yaşlarda sitokin fırtınası pek beklenen bir şey değil kronik bağışıklık problemi olmayanlar 2 sinovac aşısından sonra 3.de bunu tercih ederse antikor oluşturma şansları daha yüksek. Benim gibi bağışıklık problemleri olanlarsa Sinovac'a talim etmeye devam edecek her koşulda tabi umarım klasik aşıları yeni varyantlara göre gerektikçe güncellerler. Sinovac olursak ikinci doz bulamayız diye de düşünmeyin randevu aldığınız anda iki dozu da rezerv ediyorlar. Sinovac randevusu vermediklerinde ilk dozu vurulan herkese ikinci dozu yaptılar. Ama sonrası meçhul tabi.


 Ay buna da mana bulun Türkiye'de sadece inaktif aşı çalışmaları yok ama inaktif aşı zaten her halukarda lazım bir şey bilhassa bağışıklık sorunu olanlar ve çeşitli risk grupları için mesela Kanada Astrazeneca'nın nadir görülen bir kılcal damar hastalığı için kullanılmaması gerektiğini açıkladı bilimsel olarak yani çeşitli aşılar zaten lazım ve bu iş uzun sürecek, aşılama düzenli yapılacak her gak dediğinde Alamancı Türkler sana aşı yollayamayabilir Çin'in zaten kendi nüfusu başına bela Rusya da halkı aşılanmak istemiyor diye dağıtıyor aşı Putin zorlama olmayacak dedi tekrar ama hastane kapılarında ölmeye başlayınca insanlar herkes aşı isteyecek o yüzden o beğenmediğiniz yerli aşılara bir anda aşık olacaksınız ve Sinovac bazı risk grupları için hala gerekli, riski düşük olanların Biontech olması tercih ediliyor çünkü antikor üretimi daha garanti bir aşı bilhassa ileri yaştakilerde antikor üretme zor gerçekleşiyor Biontech ihtimali yükseltiyor sitokin fırtınası olma ihtimali de düşük ileri yaşlarda. Sağlık çalışanaları da daha fazla virüs riskine maruz kalıyor onların da güçlü antikorlara ihtiyacı var. Her şeye ancak bir şeyleri boklamakla tatmin sağlayan ezikler ve cahiller olarak bakmayın çünkü bu kafayla sürüne sürüne geberirsiniz bu şartlarda.

Opinion | Why Are So Many Children in Brazil Dying From Covid-19? - The New York Times (nytimes.com)

Brezilya'da kovid sebebiyle 10 yaşın altında 2200 çocuk vefat etmiş bu çocukların 900 kadarı 5 yaş altındaymış. Brezilya varyantının çocuklarda diğer varyantalar göre daha etkili olduğu gözlemlenmiş oluyor böylelikle

COVID-19 rising among children as Indonesia crisis grows | Reuters

Endonezya çocuk vaka sayısı artışının 3 katına çoktığını ve son bir jaftada 24 çocuğun kovidden vefat ettiğini bu çocukların çoğunun da beş yaçın altında olduğunu duyurmuş maalesef :( İngiltere'de de delta virüsü çocuklar arasında hızla yayılıyor 13 okulda her 20 çocuktan biri pozitif çıkıyormuş. Çocuklar derhal eve gönderiliyormuş. Bazı aymazlar maalesef vaka sayısı arttı da kaç kişi öldü sanki İngiltere"de diyor, kovidin kaç günde öldürdüğünden bile haberleri yok konuşuyorlar. Çocuklar ve gençler hastanelik oluyor bazıları da ölüyor maalesef ve bu sayılar zamanla çoğalacak da bunu görmek için temel matematik yeter ama o da yok tabi bunlarda ;(

Portugal holiday warning as all kids 12 and over must be vaxxed or face quarantine (thesun.co.uk)

İngiltere'de delta varyantından ölen 117 kişiden 50'si çift doz aşısını olmuş kişilermiş yani şöyle söyleyeyim aşıları bu varyantta etkisiz maalesef tabi İngiltere'de yaygın olarak Oxford Astrazeneca aşısı kullanıldı. Sürü bağışıklığı savunan kafaların yapacağı aşı da ne bileyim bakın ben de aşı beğenmeyebiliyorum ama yok Çinli yapmış Yok Rus ya da Türk yapmış değil tamam Dingilizler genetik yapıları itibariyle ekseriyetle dolandırıcı ama adam gibi adam olmasalar da ellerindeki gelişmiş imkanla üretiyorlar bir şeyler iyi bir şeyse kim yapmış bize ne.

AstraZeneca antibody cocktail fails to prevent COVID-19 in large trial | Reuters

Bu arada AstraZeneca'nın kovid için geliştirdiği antikor tedavisi maalesef başarısız olmuş. Çoktan üretim anlaşması yapmış sipariş de almışlardı. Aşıları da pek bişiye benzemedi bunların malum herkes önce peşlerinde koştu sonra başka ülkeye itelemeye kastı. Dingilizler salgınla ilgili diğer konularda da bilhassa sürü bağışıklığı ile alakalı görüşleri yayarak da zıçtıkça zıçtıydı. Sonrasında hızlı aşılama o bu iyi giderlerken Hindistan varyantı bela oldu başlarına. Bunlardaki bomboş bir kibir ama yedirdiklerine yediriyorlar o kibiri işte maalesef 😕 Kovid tedavisi konusunda doğru düzgün bir gelişme yok bunca zamandır asıl tedavi mühim çünkü bu virüs daha uzun yıllar bizimle olacak ve aşılamalar da bitmek bilmeyecek muhtemelen sonra bundan ölümler de sıradanlaşacak hatta şimdi bile sıradanlaştıran ruhsuz öküzler çokça bilmem ne o yüzden bir noktada tedavi bulmak şart ki ne şart.

covid-19 - #125197499 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Burada anlatılanlar verçekse filyasyon ekibinin oldukça geç.gelmesi test sonuçlarının geç çıkması demek vaka sayıları hala yülsek olsa da muhtemelen yine sallıyorlar.yani daha da yüksek. Zaten bu kadar açılmaya saçılmaya ve delta varyantı da dolaşımdayken gayet doğal yüksek vaka sayıları. Anlatan kişinin derhal karantinaya girmesi konusunda söylenmesi de apayrı bir modellik haberim yoktu bundan diyor???

Benzer başlıklarda bir doktor temaslıların tamamına yakını pozitif çıkıyor diyor evet delta Türkiye'yi de vuruyor vurmasa şaşırırdık tabi.

Explainer: Are Chinese COVID-19 shots effective against the Delta variant? | Reuters

Sinovac yetkilileri aşılarının delta varyantına 3 kata kadar daha etkisiz olduğunu açıklamış fakat Çin'in bir bölgesinde yayılan delta varyantında iki aşıyı da olanlarda ölüm vakasına rastlanmamış henüz aşı olmayanlar ise daha ağır durumdalarmış. Sinovac ek dozla aşının gücünün arttırılabileceğini iddia etmiş. Kimse hangi aşıyı olursa olsun aşılara güvenmesin hiç aşı olmamış gibi önlemlerine devam etsin ama aşı olmak hala kötü sonuçların riskini azaltıyor bunu da unutmamak lazım.

Oysa Endonezya delta varyantı için olumlu raporlar açıklamıştı,

Indonesian Healthcare Workers Who Got Sinovac Vaccine Got COVID-19 (businessinsider.com)

Bu açıklamayı özet geçecek olursak, Endonezya da şu an kovid dalgası ile mücadele halinde. Geçen ay ülkemizde de kullanılan Sinovac'ın ölümü engellemede %98 hastaneye yatmayı engellemede %96 etkili olduğunu duyurmuşlardı. Sağlık çalışanlarının 128binini aşılamışlar bu ay 350 çalışan bazıları asemptomatik olmak üzere kovid pozitif çıkmış oran çok düşük ama bir miktar artış var yazıda bunun delta varyantı kaynaklı olabileceği iddia ediliyor fakat bu hazırlanan yazıda acayip bir taraflılık var oranlar oldukça iyiyken ve ölen de yokken sanki Çin aşısı delta varyantında diğer aşılara göre çok çok daha başarısız olabilir gibi bir propaganda var. Abicim objektif bir şekilde haber verin, okuyucularınızı mal yerine koymayın. Siz insanları mal yerine koydukça çoğu mala bağlıyor sonra biz uğraşıyoruz bunlarla sokakta işte evde her yerde amk.

Bir de efendim Uğur Şahin aşıyı güncellemeye şimdilik gerek yok demiş ya ne diyeceğdi yeni varyantlarla ilgili ne gibi bir güvenilir dataya sahipler henüz?

Ek bilgi: Herkes Özlem Türeci ve Uğur Şahin aşıyı yaptı diyor ama Biontech aşısının teknolojisinin geliştirilmesinde asıl katkıyı sunan annesi ev hanımı babası kasap olan ve çok zor şartlarda bilim insanı olmayı başaran Macar bir kadın ve Nobel söz konusu olduğunda genelde kendisinin adı anılıyor. Kim ne kadar katkı sundu bilmiyorum ama bilim çevresinde adı oldukça anılıyor eğer haksız yere geri planda kalıyorsa üzücü. Bu güzel biliminsanını tanıyalım -> Katalin Karikó - Vikipedi (wikipedia.org)

Coronavirus in Russia: The Latest News | July 1 - The Moscow Times

Virüsün yeni yükselişinin hedefi Rusya. Günde 658 kişi olarak kendi rekorlarını kırdılar günlük vefatta. Ruslar aşılanmaya sıcak bakmıyor ve sadece 22 milyon kişi ilk aşısını almış durumda oysa Sputnik aşısının delta varyantında da %90 başarılı olduğunu iddia ediyor Rusya. Bazı ülkeler Ruslara sınırlarından girişi için prosedürler dayatmaya başladı bizde tık yok tabi. Diğerleri prosedür dayadıkça yol geçen hanı ülkemize akarlar bol bol. Bizdeki yeni facia yükselişi Eylül'ü bile bekleyemeycek tahminim 😕 Rusya da güya despot ne aşıya zorluyorlar ne sıkı karantina kuralları koyuyorlar bir tek Sibirya'da bir bölge kendi kendine kapatmış işletmeleri yerel yönetim. Putin de halkının anasına gelmişine geçmişine hallenmiş anlaşılan.

Russia has nearly 425,000 excess deaths since start of COVID-19 pandemic - data | Reuters

Rusya da kovid ölümlerini açıklarken sayıları az göstermekten şüpheli ülkeler arasında. Geçtiğimiz yıl Nisan ayından bu yıl Nisan ayına kadar ortalamanın 425bin üstünde ölüm kaydedilmiş ama Rus otoriteler bu konuda bu açıklama yapmaya gerek görmüyor netekim böylesine ayı dikta yönetimleri açıklama gereği duymaz çünkü bu tip yönetimler beceriksiz, ikel, kaba saba, bencil ve maldırlar

indias-real-covid-death-toll-nearly-2million-says-expert.html

Hindistan'daki resmi kovid vefatı olan 395bin sayısının gerçekte yaklaşık 2 milyon olduğuna dair bazı uzmanların iddiaları var. Hindistan'ın testle ancak gerçek vakaların %3 ila %5 ini tespit edebildiğini söylüyorlar ki ülke şartlarını düşünürsek çok uçuk iddialar değil.



İlk çıkan virüste bir kişi virüsü ortalama 2 kişiye bulaştırırken Hindistan varyantında ortalama 8 kişiye kadar bulaştırabiliyor.

Virus surge claims brightest minds at Indian universities (apnews.com)

Hindistan ne yazık ki pek çok parlak akademisyenini pandemide kaybetmiş bundaki en önemli etkenin seçimlerde zorla sandık görevlisi yapılmaları olduğu iddia ediliyor. ABV sizin bomboş tiplere güya fikrini soran yalan dolan demokrasinizin de türlü çeşit mallıklarınıza değerli insanları kurban eden maymunluklarınızın da.

The New Indian Express on Twitter: "After eight Asiatic lions tested positive for #COVID19 at the Hyderabad zoo, the Arignar Anna Zoological Park in Vandalur has sounded an alert and collected samples from it big cats. @Krish_TNIE @xpresstn #COVIDSecondWave https://t.co/2pw39scyz9" / Twitter

Hindistan'da 9 yaşındaki aslan kovid yüzünden vefat etmiş 8 aslan daha pozitifmiş bunların ikisinin durumu ağırmış :( Hayvanat bahçeleri işkencedir zulümdür ilkelliktir beyinsizliktir rezilliktir şerefsizliktir.

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2021-06-24/is-covid-s-impact-on-the-brain-as-alarming-as-it-sounds?sref=2o0rZsF1&utm_source=twitter&utm_content=view&utm_campaign=socialflow-organic&cmpid%3D=socialflow-twitter-view&utm_medium=social

İngiltere'de kovid geçirenler detaylı incelendiğinde görülmüş ki hafif geçirenlerde dahi beyin hacminde değişiklikler kaydedilmiş. Bilhassa koku ve tatla ilgili olmak üzere başka bölgelerde de nöron kaybı na bağlı hacim azalması gözlemlenmiş. Ayrıca nöbet geçirme felç kalma gibi etkiler de olmuş yani beyni de etkileyebiliyor hala solunum yolu virüsü hatta mevsimsel grip deyip geçmek de ne bileyim. Daha da diyabete sebep olması o bu var.Örneğin Mounting clues suggest the coronavirus might trigger diabetes (nature.com)r Sars_cov_2'nin pankreas hücrelerini tahrip edip tip 2 diyabete sebep olabildiği bilimsel olarak ispatlanmış velhasıl kovid geçirenlerin kan şekeri ölçümleri yaptırıp kendini kontrol ettirmesinde fayda var.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi korona atlatan 5000 hastayı bir yıldan beri takip etmiş ve bulguları yayınlamış. Neticede adamakıllı bir enfeksiyona dönüşmüş korona bütün vücudu etkiliyor çünkü zaten öyle 5 bin kişilik çalışma: Koronavirüs erkeklerde unutkanlık, kadınlarda saç dökülmesi yaptı | Medimagazin Sağlık Haber Portalı | Sağlık Personeli Haberleri

ABD: Aşı yaptıran 30 yaş ve altındakilerde görülen kalp iltihaplanması ile aşı arasında bağ olabilir - Sputnik Türkiye (sputniknews.com)

Farklı aşılar farklı gruplar için farklı riskler taşıyabiliyor bu ille aşı kötü bir şeydir o bu demek değil evet bir süre mecburen denek olacağız lakin doğru aşı doğru kişiye yapılmazsa daha çoook sürüneceğiz. Aşı olanlarda habere konu vaka sayısı çok az deniyor da o kadar da az değil muhtemelen üstelik genç yaşta olan insanlar yeni yeni aşılanmaya başladı ve çoğu da zaten ilk dozlarını aldı sadece. Türkiye'de de sosyal medyada pek çok insan biontech sonrası ölen ya da ağır rahatsızlık geçiren yakınlarından bahseder oldu ne kadarı gerçek bilemeyiz tabi neticede bir sürü aşı karşıtı manyak var onların uydurması olabilir bir kısmı ama bu aşı bağışıklık sistemi bozuk insanlarda enflamasyona sebep olabilir bu gerçek zaten mRNA formunun başka çalışmalarında da gözlemlenmiş çünkü bu aşı için yeni bir teknoloji olsa da bilhassa kanser çalışmalarında kullanılan ve maalesef şimdilik başarılı olamamış bir yöntemdi zaten ve bu sorun zaten tespit edilmişti önceden de. Alerji deyip geçiyorlar elbet alerji de bir bağışıklık sorunu ama alerjide vücut belli maddeleri patojen olarak algılıyor ve tepki veriyor elbette alerjisi olanlarda risk düşük denebilir ama asıl sıkıntı bağışıklığı dengesiz çalışanlar. Yani herhangi bir şeyi durup dururken çok büyük tehlike gibi görüp kamikaze gibi dalan bağışıklık sistemi mRNA aşısına ne tepki verir belli değil sallamayabilir de ama bilhassa gençlerde olması sitokin fırtınasına sebep olabildiğini gösteriyor zaten yeni mutasyonlarda da gençlerin yoğun bakımlık olması hatta ölmesi daha yüksek oranlarda gerçekleşiyor. İnsanları istatistik olarak görenler için toplamdaki fayda daha yüksek diye bazı gerçekleşmiş risklerin çok da dillendirilmediğini gözlemleyebiliyoruz. Bağışıklığınızdan şüphe ediyorsanız ve özellikle yaşınız da gençse bu riskleri değerlendirmekte fayda var.

Israel delays letting in tourists in effort to contain COVID delta strain - Israel News - Haaretz.com

İsrail'de yeni vakaların üçte biri tam aşılama olmuş olanlarmış. Önlem olarak maskeye devam ediyorlar, ülkeye girişleri bir ay daha yasak tutuyorlar, tehlikeli mutasyonların olduğu Rusya ve Güney Afrika gibi ülkelere giden vatandaşlarına para cezası kesiyorlar. Vakaların düşüş nedeni aşıdan çok sıkı kapanma uygulamalarıydı gibi duruyor maalesef

Colombia's COVID-19 deaths pass 100,000 in unrelenting third wave | Reuters

Kolombiya da yeni dalgadan ağır etkilenen ülkelerden ve vefat sayısı 100bini geçti. Maddi durumları da yok malum o yüzden ilaç, oksijen, yoğun bakım hizmetleri hak getire :( Neyse ki an itibariyle dünyada vefat sayıları görece düşük seyrediyor -tabi ateş düştüğü yeri yakıyor o ayrı- ama yeni vaka sayılarının pek çok ülkede artışı yakın gelecekte daha çok kötü haber almak demek maalesef :(

Colombia to restart large events as COVID-19 deaths climb past 90,000 | Reuters

4 Haziran itibariyle bir haber, Başkentleri dahil 3 büyük şehirde yoğun bakımlar %96 dolu buna rağmen diğer şehirlerdeki sosyal etkinliklerde kısıtlamaları gevşetme kararı aldılar. Olmaması gerek ama oluyor.

Covid: Peru more than doubles death toll after review - BBC News

Peru 1 Haziran'da 69bin olan kovid kaynaklı resmi vefat sayısını düzeltip 180bin olarak açıkladı, nüfusları ise 33milyon yani nüfusa oranla çok fazla kayıpları var.

Gasping for oxygen in Bolivian city battling Covid - France 24

Bolivya'da da durumlar fena. Yoğun bakım üniteleri yok doğru düzgün acil servislerde bile oksijen tüpü bulunamıyor ve vefat eden kovid hastaları ve kovid hastası şüphelileri dahi yayılmayı durdurmak için zorunlu olarak yakılıyor.

Tunis goes under partial lockdown over record virus cases | Daily Mail Online

Tunus da yükselen vakalar yüzünden kısmi kapanmaya giden ülkelerden. Tunus hava sıcaklığının bu aralar 35 derece seviyesinde olduğu bir ülke eee nasıl gidiyor mevsimsel grip?

Singapore finds Delta most prevalent among virus variants locally | Reuters

Singapur da ülkelerinde dolaşımda olan Hindistan varyantının diğer varyantlara göre en baskın ve tehlikeli varyant olduğunu açıklamış. Singapur da 12 yaş üstü çocukları aşılamaya başlıyor açıklamaları da Hindistan varyantının gençleri ve çocukları etkilemiş olduğunun gözlemlenmesi. Zaten İngiltere'de de çok sayıda yaşı küçüğün hastaneye başvurduğu gözlemleniyormuş. Bu virüs mevcut imkanlarla durdurulamaz daha hala hiçbir tedavi geliştiremediler ve aşılama çok ama çok yavaş. Singapore to vaccinate schoolchildren against Covid (yahoo.com)

Vietnam to suspend incoming international flights to Hanoi over Covid (yahoo.com)

Vietnam 1 Haziran itibariyle tam kapanmayı tamamen uyguluyor iç dış her türlü kapatıyor sanayi bölgeleri fabrikalar vs. Zira kendileri İngiliz ve Hindistan kırması tehlikeli bir mutasyonun ülkelerinde yayıldığını bildirmişti dünyaya 😕 Bu arada biz de bize zibilyon milyor tane aşı gelecek diye bekliyoruz hala ve aşılama yapmadan saçma sapan kısıtlamalar bilmem nelerle turist avlamaya çalışıyorlar?! Daha yeni Rusya Türkiye'ye charter uçuşlarının kısıtlanmasını uzattı. Bir de Yunanistan'la karşılıklı aşı tanıma anlaşması imzalamışlar. La Yunan gelir mi sana Ayasofya o bu sıçmış batırmışsın dış politikayı Türk gidecek Yunanistan'a. Ülke batsın da nasıl batarsa batsın kafası bu yani aptallıkla bile açıklanamayacak kararlar bunlar.

Vietnam Hint ve İngiliz mutantlarının birleşimi bir varyant keşfetmişti ve tabi bu da diğer varyantlara göre daha tehlikeliymiş. Vietnam'da son dönemdeki vaka artışını bu varyanta bağlamışlar ve kiliselerde önlemlere uyulmadığı geekçesiyle kilise toplaşmalarını yasaklamışlar. Semavi dinlere göre Tanrı her yerde ama illa bir kiliseye camiye sinagoga gidilecek demek sosyalleşme ihtiyacı bunlarda da bu şekil ve fakat insanlar sizin yüzünüzden ölüyor aloo Vietnam discovers new Covid-19 strain, hybrid of Indian and British variants (france24.com)

Mexico says COVID-19 has affected a fourth of its population | Reuters

Meksika'da da açıklanan vefat sayılarının gerçekte %60 daha fazla olabileceği iddia ediliyor.

South Africa struggles to procure enough COVID-19 vaccines | DW News - latest news and breaking stories | DW | 17.06.2021

Güney Afrika'da da vakalar hızla tırmanıyor. Bunlar da Dingilizlerin Astrazeneca aşısına güvenip bu aşıdaki riskleri göze alamayınca aşısız kalanlardan :/

Orta Afrika'da ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantı endişe yarattı: Sessizce Avrupa'ya yayılmış | Independent Türkçe (indyturk.com)

Daha kolay yayılan ve bağışıklıktan kaçmayı başarma yüzdesi yüksek bir varyant daha çıkmış. Yeni korkulan varyantımız Orta Afrika varyantı ve çoktan Avrupa'da yayılmış bile.

Arjantin’de Kovid-19 bağlantılı ilk kara mantar vakası açıklandı - Sputnik Türkiye (sputniknews.com)

Arjantin'de de kovid-19'la bağlantılı kara mantar vakası tespit edilmiş buna ilk olarak Hindistan'da yaygın bir şekilde rastlanmıştı. Maalesef ölüm riski yüksek bir durum. Arjantin'de vefat eden bir başka kovid-19 vakasından da şüpheleniliyormuş. Bağışıklık kovid-19 ile uğraşırken vücutta bulunan bakteri, virüs, mantar zararlı ne varsa hepsine gün doğuyor ve gönüllerince çoğalıyorlar netice de bazen böyle trajik oluyor maalesef.

Nepal reports first 'black fungus' death (yahoo.com)

Hindistan'daki kovid hastaları arasında yayılan kara mantar hastalığı Nepal'de de görülmüştü, daha başka ülkelerde de görülmeye devam ediyor. Gerçekten çok korkunç bir hastalık umarım önünü kesmenin yolunu bulurlar

Reuters on Twitter: "Thousands of Brazilians protested against President Jair Bolsonaro’s management of the pandemic as the country’s death toll from COVID-19 passed 500,000 https://t.co/jQff8cAo2e https://t.co/uYkoxfdqpt" / Twitter

Brezilya da şu gerizekalı başkanından kurtulamadı gitti valla bizim halkımıza hiç acımıyorum ama sambacılar tatliş insanlar la nasıl böyle bir çukura düştülerse. Evet yine protesto edilmiş Bolsonaro zira pandemi yönetimini tek haneli iq'su ile eline yüzüne bulaştırdı ve Brezilya'da vakalar yine artışta aşı desen yalan dolan seviyede bir aşılama var ve kışa giriyor güney Amerika ama tüm bunlar bu gerizekalı cahil herifin de umru değil tabi. Bolsanero'nun küstah mallıkları bitmek bilmedi zaten -> Jair Bolsonaro fined for not wearing mask at São Paulo biker rally | Jair Bolsonaro | The Guardian

Sağlık Bakanı Koca: Delta varyantı görülen il sayısı 26'ya, vaka sayısı 224'e yükseldi, vakaların çoğu İstanbul'da - Turkce (bbc.com)

Hiçbir açıklaması güven vermeyen AKP sayı konusunda yine cimri davranmı olabilir ama öyle veya böyle delta varyantı başkalarının kapılarını kapattığı Ruslara kapısını ardına kadar açan ülkemizde bugün yarın baskın varyant olacaktır. ;

Bitti mi bitmedi buyrunuz delta plus varyantına,

Rusya'da ilk kez "Delta Plus" varyantı görüldü - Son Dakika Haberleri (trthaber.com)

Rusya da delta ve delta plus haricinde pandemiden kırılan Moskova'da bir de Moskova varyantı çıktığı iddia ediliyor -> Moscow announces 'non-working week' as virus surges (yahoo.com)

Hindistan'ın delta plus adını verdiği yeni varyantta gelişen özellikler:
Artan geçirgenlik
Akciğer hücrelerinin reseptörlerine daha güçlü bağlanma
Monoklonal antikor yanıtında potansiyel azalma

Buna göre daha zaten daha tehlikeli olan delta varyantı kendini iyice bir geliştirimiş.

Hindistan delta varyantında da semptomlar arasına işitme kaybı eklenmişti trafikte orda burda gerçekleşirse oldukça tehlikeli bir belirti. Coronavirus News: B1.617 of COVID-19 has unusual symptoms (9news.com.au)

sinovac'ı tercih eden kişi - #125100071 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

ASC protein mikroküreciklerine dayalı platform  aşıyı yaparlarsa gerçekten düşük riskli ve güçlü bir aşımız olacak ama kısfmet bu işler hele ki AKP Türkiye'sinde.

mrna aşılarının seneler sonraki yan etkileri - #124625260 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Hey yavrum ya hala iyi beslenin bağışıklığı güçlü tutun bişicik olmaz aşı maşı hep zararlı bunlar diyorlar ya la olm kaç defa anlatıldı kovidden ölen insanların çoğu kovid bağışıklık sistemini aşırı tetiklediği için kendi bağışıklık sisteminin kurbanı olan insanlar. Aynı risk çok çok daha düşük olmakla birlikte mRNA aşılarında da var çünkü onlar da enflamasyona sebep oluyorlar. Zaten bağışıklık genetik kodlarınıza bağlı o kodlara göre işlevselliğinin şekli şemalı çiziliyor yani süper yedim içtim moralim harika ile alakalı bir durum yok elbet beslenmeye dikkat vitamin alımı o bu bağışıklığın mücadelede kullanacağı malzemeleri hazırda bulundurmak iyi lakin bağışıklık bunlarla gelişmez onun kodu kodlanmıştır kodlanmaya da devam eder mutasyon o bu olursa, bütün vücut sistemi bu şekilde zaten. Klasik aşı yani işlevselliği yitirilmiş ölü denen virüslerle aşılama daha az riskli çünkü bunlar çoğalamıyor fakat bağışıklık gelişmiyor da olabiliyor yani bağışıklık bunları çarçabuk elemine edip kenara not almalık sorun olarak görmeyebiliyor çünkü zaten öyleler aslında o yüzden 3 kez aşılama mantıklı Tayyip de muhtemelen 3 kere sinovac vuruldu hem risksiz hem sağlama almış zaten antikor da ölçülmüştür bu klasik aşıyı ara ara vurulursunuz antikor azaldıkça ve riski de çok az lakin Biontech'in mRNA aşısı taç proteinlerin kodunu taşıyor ve kas hücrelerine girip kendini çoğaltıyor bu da hasta yapmayacak bir koda sahip ve fakat bağışıklığın buna vereceği tepki bilhassa bağışıklık problemi olanlarda muamma. Tıpkı kovid hastalığında olduğu gibi bağışıklık coşabiliyor. Teoride çoğaltılan hücrelere kas içindeki bağışıklık hücrelerinin tepki verip virüsün taç proteinin kodlarını kenara not alması yani plakasını alması ve böylelikle bağışıklığın sağlanması gerekiyor çünkü asıl virüsle karşılaşan bağışıklık sistemi hop yiğenim ben seni tanıyorum sen şöyle ayrıl knara diyecek o yüzden kolda kısa süreli ağrı beklenen bir şey ama kolda o iş hallolmazsa başka bölgelere de yayılabiliyor. Bağışıklığı bir noktadan sonra coşarsa o bölgelere de saldırıyor haliyle ve dikkat buyurun vücudun kendi hücrelerine saldırıyor çünkü bu mesajcı RNA denen nane hücrelerin içinde çoğaltıyor kendini yani bağışıklık diyor ki bu hücre bozuk ben bunu derhal imha edeyim ve fakat için suyunu da çıkartabiliyor bakınız kalp kası iltihabı vakaları. Bunlar kayda geçenler kayda geçmeyen nice sorun yaşanmaktadır bilhassa benim gibi bağışıklık problemi olanlarda ha biz teşhisliyiz teşhissizler ayrı sıkıntı haberi bile olmayanlar var ama bağışıklık sapıtmaya meyilli ise bu başka virüs, bakteri ya da fungustan da hatta bu aşılar gibi aslında zararsız başka bir şeyden de tetiklenebilir bozukluk her an topun ağzındasınız zaten. Kovid olursanız risk çok daha büyük elbet. Bir de kısırlık yapıyor üfürmeleri var çok da desteksiz atmıyorlar zira üreme organlarındaki bazı hücrelerin kodu aşıdaki kodla benzer bağışıklık ona da saldırır o hücreleri de yok eder diyorlar. O kodlar o kadar da benzer değil ama öyle olsaydı da aynı risk kovid olduğunuzda da var ve kovid olmayacağınızın garantisi yok. Ha eğer küreselciler dünya nüfusunu azaltmak için bu planları yaptıysa ben iblisi bile zekasından dolayı tebrik edebilirim ama cibiliyetini de dikerim. Bu arada kovid geçirip sperm sayısında azalma yaşanan erkekler tespit edilmişti ama artar onlar ölmez de kalırsanız ve büyük kalıcı hasarlar olmazsa zamanla düzelecek şeyler bunlar hep üstelik böyle bir dünyada üremek de ne bileyim. Ben şimdilik ruh hastası manyak bağışıklık sistemime güvenmediğimde kimselerin beğenmediği Çin aşısını bekliyorum zaten evden çıktığım yok daha da kovidden mi ölürüm nolur bilemem fakat bu aşılar bağışıklık sorunları olmayanlar için şimdilik sorunsuz görünen aşılar neticede milyor insana yapıldı ve üzerinden yeterli süre de geçti öncelikle ilk 3-4 gün ne olursa oluyor bu iş 1-2 aya da uzayabilir daha sonra bir şeylerin çıkması bu süre içinde olmuş bitmiş ama fark edilmemiş şeylerden kaynaklıdır muhtemelen. Bağışıklık sorunu meyilli birinin bu sorununun tetiklenmesi gibi ama o sorun varsa zaten ömrün herhangi bir noktasında tetiklenecektir büyük ihtimal yine de ne kadar ötelense iyi tabi fakat kovid çok daha büyük bir tetikleyici onu da unutmamak lazım :/

Gencim yahut sağlıklıyım bana bir şey olmaz diyenlere bir sitokin fırtınası vakası :/ Bağışıklığınızın nasıl tepki vereceğini asla önceden kestiremezsiniz ha bir de bağışıklığımı güçlendireyim filan diyorsunuz da bazen o kadar da güçlenmemesi gereken durumlar oluyor böyle işte :/

HALA GRİP GİBI BISI YEA MEVSİMSEL AĞĞĞBI DIYENLERE


Türkçe özeti ve yorumlanması;


Hala grip gibi bişi diyenlere prestiji oldukça yüksek olan lancet'de yayınlanmış bir çalışma daha. Dünyada onca önlem alındı ve resmi sayılara göre 4 milyona yakın resmi olmayan sayılara göre muhtemelen bu sayının en az üç katı insan öldü ve hala sığırlar mevsimsel grip diyor bir de mevsimsel olmadığını da öğrenemediler bir türlü.Keşke sadece bu sığırları öldürse ama hayat asla adil olmadı asla da olmayacak o yüzden adilane bir faşist düzen şart.


Bu virüsün yazı kışı sabahı akşamı filan yok. Milyonlarca insan ölmüş daha da ölecek bu gidişle hala virüs balom sizi kandırıyorlar diye yırtınan mallar var sorsan üniversite sınavında 4 net çıkaramazlar ama şahsi kanaatlerini göre hepsi birer dahi. Biden'in kankiştosu Fauci meselesi de bunların ağzına sakız oldu efenim Trump'ı iktidardan indirmek için Çin'de ürettirmişler virüsü e bunlar küreselciler onu da yapar bunu da yapar da biz bunlara napak? Sen daha ülkeni ele geçiren ve maymun eden dağlılara bir şey yapamıyorsun küreselciden sana ne? Hayır bunlar konuşulacak elbet en kötü tarihe not düşülmüş olacak lakin bunun virüsün balon olması ile ne alakası var? Bu virüs her şeyden önce gayet sağlıklı olanlar da dahil hemen her yaştan milyonlarca insanı öldürüyor, sağlık sistemlerini çökertiyor, insanlarda kalıcı hasarlar bırakıyor, sürekli kendini geliştiriyor ve aşılama bu hızla devam ederse önü de kesilemeyecek üstelik aşılar virüsün yayılmasını önleyemiyor hasarı en aza indiriyor yoksa aşılı insanlar da virüsü yayıyor ve bu insanlar aşı ile 6 ay kadar bağışıklık kazanabiliyor diye varsayılıyor hiç antikor üretemeyenler ve çok daha kısa süre bağışıklık kazananlar da var. E şimdi ha doğal yollardan ha suni yollardan oluşmuş bu virüs ne yapacan, NATO gibi bir silahlı gücünüz varsa açık deyin basalım tüm sarayları yoksa Biden ürettirmiş demek virüs balon demek yani artık pes.

Nadiren rastlansa da kovidin çocuklarda diyabeti tetiklediği ülkemizde de tespit edilmiş. Daha başka hastalıkları da her yaştan insanda tetiklediği söyleniyor. Bazı veriler tesadüf olabilir lakin diyabete ya da deri döküntülerine, böbrek, pankreas, kalp vs. sorunlarına sebep olduğu zaten bilimsel çalışmalarda da gösteriliyor. Yani iş ayakta atlattım anlamadım bile demekle bitmiyor aslında herkese genel kontrol şart ama bu yoğunlukta nereye kontrol tabi o da parası olana covid-19 - #124437699 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Velhasıl aşı olmalıyız aşılara seçerken bünyemiz üzerinde detaylıca düşünüp taşınıp doktorlara da danışmalıyız ama aşılara çok da güvenip salmamalı hiç aşı olmamış gibi tedbirlerimize devam etmeliyiz.

Son olarak,

AKP Türkiye'sinde hala hayattaysanız bu bir tesadüftür ve bu AKP'nin kaymağını yiyenler için de geçerli, paralarınız, saraylarınız, silahlı ucuz fedaileriniz bile sizi sizden koruyamayacak halde.



Adam aşı yeni varyantlarda beklentinin altında etkin çıktı demiş aşı karşıtı yamyam seviyesinde beyne ve ahlaka sahip olanlar mal bulmuş mağribi gibi atlamış aşı karşıtlığı propagandası kasıyor. La hele bir aşılar herkese ulaşsın bu aşı karşıtları doğal seleksiyona kurban gitmezse ben bu dünyanın da bir kez daha... Gerçi bu iblisler milleti kandırıp kendileri koşa koşa aşı oluyorlardır çünkü iblislik tam olarak böyle bir şey.

17 temmuz 2021 paris protestoları - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Çok pardon ama bazen faşizm olmazsa insanlığın soyunu kurutuyorsunuz da o yüzden faşizmin çeşitlerine bir dikkat buyurup onları sınıflandırırsanız ve değerlendirmelerinizi ona göre yaparsanız herkesin hayrına. Macron'u sevdim mal değil en azından ama halkı mal yapacak bişi yok bu gibi durumlarda o zaman bırakınız ölsünler ama ölürlerken hastaneleri kilitliyorlar tek sıkıntı o :/


mRNA aşılarının doğal bağışıklıktan daha etkili olduğuna dair bir çalışma yayınlanmış. Bu doğal bir şey zira aldığı virüs çeşidi ve yükü az olup da kovid geçirenler bana bişi olmadı yea abartıyorlar diyor ama onlarda bağışıklık da hikayeden gelişiyor asıl uzun süreli ve güçlük bağışıklık hastalığı ağır atlatanlarda oluyor mRNA aşıları da ağır hastalığı bir nevi taklit ediyor ama virüsün araz veren özellikleri bu aşılarda olmadığından hasarsız bir şekilde süreç atlatılıyor. Hasarlı atlatanlarda ise daha önce bilmedikleri bir bağışıklık bozukluğu potansiyeli var sıkıntı ordan gerçekten hastalansalar çok daha ağır durumlara maruz kalacaklardı oysa şimdi bir nevi kontrollü bir şekilde simülasyona tabi oluyorlar. Bünyesinden şüphelenen klasik aşı olacak yok bende bişi diyen mRNA olay bu kadar basit.


Hollanda'da 20.000 kişi festivale katılmış bu kişiler ya tam aşılı ya yakın zamanda kovid olmuş ya da pcr testi negatifmiş. Bunların 1000 tanesi daha sonra kovid pozitif çıkmış. Bu gayet doğal pcr ve antikor testleri yüzde yüz güvenilir değil ha paranız varsa daha güvenilir sonuçlar elde edebilirsiniz ama herkes için böyle bir bütçe ayrılamaz. Bir diğer mevzu herkesin hastalığı atlatma ve aşıya bağlı olarak ürettiği antikor aynı sayıda değil bu bağışıklık sisteminize de bağlı aldığınız virüs yüküne de. Üstelik belli oranda bağışıklığı sahip olmanız enfekte olmayacağınız anlamına gelmiyor aldın virüsü bağışıklık sistemi fark edecek imha edecek bu bir anda olan bir şey değil çok hızlı da olabilir zaman da alabilir ama virüsün plakası bağışıklık sisteminde yani bu virüsten hiç haberi olmayan bir bağışıklık sisteminden daha avantajlı durumda. Herkes hemencecik her şey eskisi gibi olsun istiyor ama açıkçası eskisi de pek o kadar sağlıklı değildi yani vahşi hayvanların köşeye sıkışıp insanla doğrudan ya da dolaylı yoldan temasa geçtiği ve teknolojinin de gelişmesiyle pek çok insanın ayağı yanık it gibi dünyada dolanması neticesinde çeşit çeşit patojeni o havasız konser salonlarında orada burada değiş tokuş yapıyordunuz. Bunlar öyle veya böyle vücudunuzu eskitiyordu. Kimisi pislik iyidir yea bağışıklığı diri tutar diyor ama o işler pek öyle değil elbet uyuşuklaşmış bağışıklık hoş değil ama merak etmeyin istediğiniz kadar titizim deyin her yer mikrop kaynıyor tembelleşmeye vakti yok bağışıklığın. Sihirli değnekle bitecek değil bu pandemi amaç riskleri düşürmek sıkıntı şu ki sorumsuz ve bencil yaklaşımlarla sadece kendinizi riske atmıyorsunuz vücudunuzu açtığınız virüs yayılıp insanları hasta edip hastanelerin iş yükünü arttırıyor yani başkalarının ölümü umrumuzda olmayabilir ama o virüs dönüp dolaşıp sizin sevdiklerinize musallat olacak virüs musallat olmasa hastaneler iş yüzünden kilitlenecek belki bir sevdiğiniz kanser teşhisini çok geç aldığı için de hayatını kaybedecek gerçi pandemiden önce de devlet hastanelerinden randevu almak imkansızdı ama bu sefer paranız varsa da özelde de randevu bulmanız güçleşecek. Eğer dünyaya iyi baksaydınız aklınızı kullansaydınız faunusta yaşamak zorunda kalmazsınız ama olduramadınız.


ABD'de 24 yaşında olan ve aşıyı reddeden bir gencin her iki akciğeri de bitmiş o yüzden nakil yapılmış hastaneye geldiğinde aşı olmak istemiş tabi maalesef çok geç. Bu genç aşının etkilerini gözlemleyip bir kaç sene sonra vurulacağını belirtmiş. Açıkçası bu aşı halihazırda milyonlarca insana vuruldu bile kısa vadede ölümcül sonuçlar gözlemlenmiyor anlaşılan uzun vadede etkisi ise şu an vücuda olacak olanlardan kaynaklı olur misal potansyel bağışıklık bozukluğu adayında bu durumu tetikler yahut halihazırda bağışıklığın sert yanıtı sonucu organlarda hasar bırakır yoksa bunlar vücudunuzda ilelebet kalabilecek şeyler değil ve an itibariyle vücutta kalıcı hasar raporlanmıyor tabi ne kadar şeffaflık var tartışılır. Elbet şu an nadir rastlanıyor gibi görünse de artık bu işin yaşı kalmadı yine ABD Missisipi'de 7 çocuk yoğun bakımda 2'si entübe edilmiş. Ne kadar çok insan virüs kaparsa o kadar çok bedende bağışıklık sisteminden kaçmayı başaran güçlü mutasyonlar üremeye devam edip yayılıyor ve görüldüğü üzere baskın varyantlar maalesef daha zararsız değil aksine daha agresif ve yıkıcı varyantlar. An itibariyle böylesine yüksek oranda ve baskın türlerinin agresif olduğu bir virüsten öyle kolay kurtulamayız. Tedaviler gelişmedi hala büyük sıkıntı. Domuz gribi ile karşılaştırmalar var onun aşısı da var tedavisi de üstelik sars-cov-2'nin yanında çok daha masum kalıyor gerçi hakkını yemeyelim aslında genellikle teşhis konuşurken aynı aileden başka virüslerle karıştırılıyor yoksa bulaşıcılığı kovid düzeyinde değil yakaladı mı zıplatır, zatürre ölümlerinin çoğunun arkasında muhtemelen bu da var hala.


Şu da bir gerçek. İsrail aşıya fazla güvenmenin neticelerini yaşıyor oysa hızlı düşüşün en önemli faktörü tedbirler ve kapanmalardı sandılar ki sadece aşıdan. Aşı + Tedbir + Gerekirse kapanma. Bu da pandemiyi bitirecek formül değil kontrol altına alınmasını sağlayacak formül.


Salın ya ölen ölsün zaten dünya nüfusu olmuş onbinmilyor her yer beton oksijen bile kalmadı kodumunun şehirlerinde bırak şehri dağ başında köy bile doğal ve doğal olmayan felaketlerin hedefi olmuş bitik zaten primatlar yakanı bırakmıyor orada da yine yaşanmaz. Aşı da yapmayın gerçek survivorlar kalsın hayatta ben de arada kaynar giderim güzel işte bu malları daha kaç yıl çekebilirim meçhul zaten.


Daha hala sen korunuyorsun zaten benim aşı olmamdan sana ne diyen mallar var. O zaman hastalandığında hastaneye gitme amk? Yani diyor ki bücudumda çeşit çeşit mutasyon üretip yayıp hastaneleri ve ekonomiyi kilitleyecem size ne ki? Umarım yıllarca sürer bu pandemi üstüne de savaş çıkar o da yetmez deprem olur hortum çıkar ülkenin her yerinde bir de şöyle battal boy bir meteor düşer ama bunlar bile az bunlara Alien ve Godzilla da lazım.


J&J aşısının prospektüsü GBS'ye sebep olabilir şeklinde güncellenmiş. 1.5 milyon aşıda 100 kişide rastlanmış biri ölmüş diğerlerinin tedavisi sürüyor ağır olanlar var. Özetle aşı bağışıklık sisteminin nöronlara saldırmasına sebep olup bunun sonucu olarak ağır felçlere ve ölümlere sebep olabiliyor. Geçen mRNA tekniğinin geliştiricilerinden biri spike proteinin kendisinin zararlı olduğunu ve bunun aşılarda kullanılmasının riskli olduğunu söylemişti. Açıkçası oranlar çok düşük görünüyor umarım gerçekte yüksek değildir zira bu virüs bağışıklık bozukluklarını tetikliyor ve spike kısmı da bu işin bir parçası zaten. Üstelik spike kısmını bir nevi enerji deposu gibi kullanıp hiçbir hücreyi enfekte etmeden varlığını bir süre uykuda geçirebilen bir virüs. Gerçekten çok fazla soru işareti var ama eğer çalışmalar doğruysa aşılar hala fayda maliyet bakımından avantaj sağlıyor tabi bu 100 kişi için bu geçerli değil. İnsanlar elbette aşı olmama hakkını kullanacak ama bunu saçma tezlerle savunmaları anlamsız misal ben olmuyorsam sana ne gibi çünkü bize çok ya da çip mip antin kuntin işler doğrudan ben korkuyorum la bu aşılardan de geç bunda utanılacak bir şey yok zaten aşı olan da kovidden korktuğu için oluyor korkmak böyle durumlarda utanılacak bir şey değil zaten mamasının kesilmesinden korkup sabah akşam saray yalakalığı yapmak değil bu kendinin ve başkalarının sağlığı için doğru kararı vermeye çalışmak sadece.



İngiltere'de hastanede yatanlardan çift aşılı olanların oranı %40 imiş nüfusun da %54 ü aşılanmış zaten üzgünüm ama bu İngiltere'de kullanılan aşıların etkisizlğine işaret ki çoğu Oxford Astrazeneca bir kısmı Biontech ve Moderna olmuş. Ölüm oranlarını düşürüyor demek de yanlış analiz çünkü net sayılar hala açıklanmıyor ama muhtemelen aşısızlarda da düşük ölüm oranı. Bu mevsimsel grip değil ama güneş ışığı açık alandaki virüsleri imha ediyor kapalı alanlar da daha iyi havalandırılıyor bu mevsimde yani alınan viral yük düşük ve insanların bağışıklığı kışa göre daha iyi çalışıyor bunlar ölümü azaltıcı nedenler yine de hastanelik olma oranları çok yüksek üstelik her yaştan insan hastanelik oluyoe. Ben ne yazık ki aşıya pek bağlayamıyorum bu durumu ama ağırlıklı Oxford Zeneca kullandı İngiltere ve bu aşının koruyuculuğu zaten %60 civarında ölümde ise çok daha yüksek olduğu iddia ediliyordu. Sonbahar zor geçecek yine olduramadı insanlık çünkü. Yine. Elbet aşıya devam hiçbir etkisi olmasa bağışıklığı uyandırıyor ve böyle bir virüsten haberdar ediyor. Tamamen hazırlıksız yakalanmaktan iyidir.


Bilimtapar diyerek insanları aşağlayabileceğini sanan ekserisi Arapçı yobazlara ben de mağaraları tavsiye ediyorum. Allah yapımı tam size göre barınaklar. Fazlası çok bile size zaten.


Yobazlıkla aşı karşıtlığı arasındaki bağlantıyı nasıl kuramadın aga? Her ikisi de cehaletiyle yüzleşmekten kaçıp hayal aleminde yaşıyor işte.


Bir adet hızlı PCR testi kullanımdan kaldırılmış aşı karşıtı tipler bakın PCR testi de kaldırıldı yakında aşılar da yasaklanır diyor. Valla bunlar cehaletine aşık cehaletine bağımlı zinhar iflah olasıları yok.


Ülkede elini sallasan eziğe çarpıyor yemin ederim. Bakan insanları aşıya teşvik için sağlık kurumları emrinizde yazmış bu da diyor ki ben kimsenin emrinde değilim?! Alem buysa kral da sensin di mi? Napçez sizin bu ezikliklerinizi, nasıl iyileştireceğiz sizi? Tedavi edilecek gibi de değilsiniz hiç.


Vietnam'ın üçte biri karantinaya girmiş sokakta beş kişinin bir araya gelmesi yasakmış derme çatma hastaneler yapmışlar nüfus desen 100milyon kendi aşımızı geliştiriyoruz diyenlerdenler :/ ABD 3 milyon Moderna bağışlamış toplamda 5 milyon olmuş bağışı o da Biontech daha etkili ve o yüzden Biontech almalarından Moderna'yı dağıtıyorlar yoksa ne dağıtması.


Tayvan yerel aşısını onaylamış çalışmala ümit verici ama henüz tamamlanmamış inş saçma sapan işler olmaz :/

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/skorea-leaders-apologise-navy-ship-covid-19-outbreak-amid-vaccine-furore-2021-07-20/

Güney Kore Somalili korsanlara karşı devriye görevi verdiği denizcilerden 301'ini aşılamamış ve şimdi 250 asker kovid pozitif. Bu Güney Kore'ye bilhassa gencecik çocukların vefat ettiği feribot faciasından sonra asla güvenmiyorum bir ruh hastası manyaklık var bunlarda.


Ancak durumu ağırlaşınca test yaptırmış muhtemelen yaşım genç dedi teyzem bile atlattı ben hayda hayda atlatırım dedi. Şüpheniz varsa test yaptırın tedavisi yok ama vücuda takviye şart ne kadar erken tanı o kadar yüksek şans. Antiviral ilaçlar yerine göre avelox gibi antibiyotikler vitaminiydi kan sulandırıcısıydı yapıyorlar bir bir şeyler baktırceniz kendinizi. Kaynımgil kendi kendine atlattıydı yok size ne yapar belli değil. Alfa virüs ile mutant virüsler de aynı değil. Daha önce hafif atlattım diyenler hangi mutasyonu aldını viral yük ne kadardır mevsim neydi bunlar hep önemli. Bazıları da ısmarlama haber demiş he yavrum dünyada aşı karşıtı 35 yaşında hiçbir erkek kovidden ölmedi heb yalan heb oyun ediyolar size :/


Adam niye kendi aşısını 3. doz yapılmalı diye ileri sürsün. Türkiye'deki durum elde Biontech olmadığı için bilhassa sağlık çalışanları Biontech için uygun yaşlarda ve sağlık durumundaysa bunu olamadılar ve bu insanlar aşılanalı çok oldu elbette 3. doz olarak Biontech olmaları mantıklı neticede bağışıklık kovid geçirseniz de kısa sayılacak süreli Sinovac ile daha da kısa sürüyor muhtemelen yani bu tamamen koşullara göre tercih edilecek bir şey. Bundan bile mana çıkarıp aşı düşmanlığı kasıyor cahil cühela takımı. La şöyle bir kendinize bakın bu dünyada kayda değer zekanıza işaret herhangi bir deneyim yaşadınız mı? Dümdüz aptal ve cahilsiniz bu neyin tatavası?


Dünyadaki günlük ölüm sayıları Mart Nisan seviyelerine çıktı 9-10bin şeklinde seyrediyor. Bravo insanlık yine saçmaladınız. Grafiği görüyorsunuz sonra ne olacak belli.


İtalya'da iğne fobisi olanlar için iğnesiz aşı uygulaması başlamış. Güzel bir çalışma umarım yaygınlaşır fobi deyip geçmemeli bir sürü insan bu fobi yüzünden aşı olamayabilir.


Hasta sayısı ve vaka sayısı kıyaslayıp matematik iyidir güzeldir goygoyu kasıyor. Memlekette metre başına düşen aptal ve deli sayısı fazla. Çok fazla.


İran'da günlük vefatlar 500'lere çıktı daha da yükselecek gibi görünüyor maalesef


Aşı karşıtı İngiliz avukat kovidden vefat etmiş. Videolarında sürekli bağışıklık sisteminize güvenin diyor. Pandeminin başında da mal bir Dingiliz prof Youtube'da bağışıklık halleder ona güvenin deyip duruyordu. Bunlar bağışıklık sistemi güçlü olmayan insanlar elemine olsun kafasındaki sayko biliminsanları arkadaşlar çünkü bağışıklık sistemi asla ve kata güvenilir bir sistem değildir. Bağışıklık sistemini ölçüp biçemezsin bugün çok sağlam herhalde ya dersin bir gün sonra bambaşka kafaya girer hele ki bağışıklığı güçlü olanlar daha da dikkatli olmalı zaman zaman zira ben çocukluğumu burnum bile akmadan ateşim hiç yükselmeden geçirdim sonrasında da hiç grip olmazdım sıfır hastalık yaş geldi neredeyse otuzlara hala tam adı konulamamış bir otoimmuin yani özbnağışıklık sistemi bozukluğum ortaya çıktı. İnsan Allah'ın yarattığı kusursuz bir varlıktır kafasından çıkın artık zira insanın her şeyi kusurludur. Bağışıklık sistemi de karmaşık diye ileri sürülen ama basit bir mantığı olan bir sistemdir yine de her zaman olması gerektiği gibi çalışmaz eğer çalışsaydı kanser diye bir şey olmazdı en basitinden.


Yakında biz de bu duruma düşeceğiz ama AKP de hiçbir şey yokmuş gibi davranacak tabi ki.


Artık gençler ve çocuklar da tehlikede en çok onların kollanması gerekirken görüyorum aileler bilhassa çocukları çayıra salmış vaziyette. Üzülecekler sonra ama çok geç olacak tabi yine.


Neyine şaşırıyorlar ilk aşıları olanların aşı olmasının üstünden 6 aydan fazla süre geçmiş. Grip aşıları da grip mevsimi öncesi güncelleniyor kovid ise mevsimsel değil bağışıklık da ortalama 6 ay sürüyor. Öyle iki doz aşımı oldum ömrü billah korumam var diye bir şey yok zaten. Kalabalığa karışan risk grubunda olan o bu dönem dönem aşı olacak bu sürpriz bir durum değil bunun devamlılığı da virüsün mutasyonlarına bağlı. İnsanın mutasyonları ise komplike bir yapı olduğundan zaman alan bir şey yani virüs hızla evrim geçiriyor biz yaya kalıyoruz. Aşılanma antibiyotik almaktan çok da farkı olan bir şey değil milyarlarca insan aşılandı ve üzerinden epey zaman geçti hasar oranı çok düşük faydası ise üst düzey zira bütün ülkelerde ilk olarak sağlık çalışanları aşılandı tabi virüse maruz kalma oranları yüksek olduğundan doğal bağışıklıkları olanlar da var ama doğal bağışıklık çok daha tehlikeli o yüzden sunisine mecburuz ve şu an sağlık çalışanı vefat düzeyi ortada yani bağışıklığı muhtacız. Defalarca aşı olursanız bu sizi öldürmez büyük ihtimal ama defalarca kovid olursanız o vücuttan hayır beklemeyin.

Kovid ABD'de tekrar yükselişte bilhassa çocukların hastaneye yatması rekor seviyeler çıkmış. Sadece Cumartesi günü 1.902 çocuk hastanelik olmuş. Teksas valisi hastanelerden önemli olmayan ameliyatları ertelemelerini istemiş.


Almanya Türkiye'yi kovid açısından yüksek riskli ülke ilan etmiş. Valla her açıdan yüksek riskliyiz zaten amk.


İran her iki dakikada bir kişinin kovidden öldüğünü hastanelerin dolduğunu resmi olarak açıklamış. Pers yobazları yabancı aşıları kullanmanın günah olduğunu söyleyip ithalatını yasaklamıştı o yüzden halk aşısız. Kodumunun maymunları. Ve bu medeniyetsiz ülke üzerindne akın akın insan geliyor ülkemize elini kolunu sallayarak. Sonra Merkel çıkıyor Türkiye kovid bakımından riskli diyor. Ağzına ettiminin küreselci fahişesi.


Hala Çin lab.'ını soruşturma bıkbıkı kovalayıp red yiyorlar. Aradan yıl geçmiş neyi soruşturacaksın da ne bulacaksın boş beleş iş yapıyorum ayakları siyasi bıkbıklar. Çin kapılara tahta çakarken faşist bunlar deyip hiçbir sınırı kapatmayıp göt gezdiriyordunuz yediniz boku şimdi bütün suç Çin'in. Sizin mallığınızın hiçbir suçu günahı yok? At bütün suçları ona buna tertemiz mis gibi takıl? Ne kadar AKP değil mi? Çünkü hepsi aynı bokun soyu.


Çin pandemiyi kontrol altına almış nüfusunun yarısını yani 777 milyonu çift aşılamış çıkan kovid vakaları ancak yurtdışından gelenler ve temaslıları onlara da hemen müdahele ediyor bunlarsa daha hala ötüyorlar boş boş. Oturun da siz de kontrol altına alın kendi ülkelerinizde gebeşler sizi.


Genelde grevdeler zaten ne zaman gitsek bulamıyoruz randevu sistemi zaten işlevsiz önceden birbirlerinin yerine bakıp ilaç yazıyorlardı onu da kaldırmışlar bizimkisi bu şekil. Gelmeyin diyorlar yani. Aşı nöbetiymiş valla aşı yapılıyor ama ben aşı olurken bir tane bile doktor yoktu başlarında hatta başlarını bırak binada bile yoktu.


Bu cahil mallara mümkün değil laf anlatılmaz la RNA virüsü aşısı bu tabi ki içeriği değişecek maksimum koruma süresi de ortalama 6 ay elbette içeriği güncellenmiş aşı ile ara ara doz alacaksın neyin itirafı kodumunun dağlıları bunu azıcık merak edip de aşı ne la diye elinin altındaki Google'dan araştıran zeka engelli bile bilebilir ama siz seviyorsunuz cahil kalmayı kalas olarak geldiğiniz dünyadan kalas olarak gitmeyi.


O koku alamama sinüzit koku alamaması ile alakasız bir koku alamama. Bu kendini tıp camiasıyla bile karşılaştırdığında en akıllı ilan edenlerdeki iq seviyesi de ne bileyim


La Facebook kar ediyor Amazon kar ediyor devcileyin devcileyin pandemide aşı bulan firmaya vay efendim sen neden bu kadar ettin demek tuzak bu çıkarımı yapmış mal oğlu mal. Ah insanlık soyun da kurumuyor bir türlü amk.


Sizin salaklığınızını sınırı yok haggaten. Bin kere dendi antikor ile sağlanan bağışıklık en iyi ihtimal 5-6 ay sürüyor o da bağışıklığı işini yapabiliyorsa, t hücresi bağışıklığı ise kontrol edilebilen bir şey değil zaten sıklıkla da rastlanmaz. Hala şu kadar kişi hasta oldu bu kadarı aşılandı niye bitmiyor diyorlar la 3. ye 4. ye hastalanan var ne anlatıyorsun sen? Her hastalandığında da bir yerlerin çökecek şimdi anlamasan da uzun vadede vücudun anlatır sana her şeyi. Hala aşıdan maskeden mesafeden şikayet ediyorlar teallam yea valla size nükleer savaş lazım görürsünüz o zaman yea ama insanlarla yılış yılış olamıyorum silikonlu dudaklarımı göstertemiyorum şikayetlerinizi. Elbette bu şartlar çocuklar ve gençler için üzücü maske de zor iş evet lakin kazık kadar tipler bebe gibi ağlanıyor ya la... Peki önlem almayın ama virüsü kapıp hastalığı ağır atlatırsanız kesinlikle tıbbi yardım talep etmeyeceğinize dair sözleşme imzalayın hadi buyrun bakalım çünkü mesele davarlık kovalayıp sağlık sistemini çökertmeniz yoksa zaten yeterince davarlık yaptınız bu virüs zinhar silinmeyecek yeryüzünden amaç bir ihtimal tedavi bulunursa ya da mutasyonla kendi kendini zayıflaşırsa deyip zaman kazanmak. Size şunu söyleyeyim öyle bir şey de olmayacak büyük ihtimal ve çok daha fazla can almaya başlayacak maalesef gidişat o yönde :/


Teknoloji, bilgi ve iletişim çağında bu kadar gerizekalı kalmayı nasıl başarabiliyorlar hiç bilmiyorum başka da yorumum yok


Maalesef doğru tespit. Ne derlerse desinler aşılar etkisiz imajı oluştu bir kere daha da zorunlu olmadıkça aşı olmaları pek beklenir değil. Anlaşıldığı kadarıyla tedavide de kayda değer bir ilerleme yok. Maalesef bu pandemi hele bir de sıkı önlemler alınmazsa çok fazla can almaya devam edecek. Dünyadaki ekonomik koşullar göz önüne alındığında o önlemler de zor alınır velhasıl her şey için en başta çok geç kaldılar hala da geç kalıyorlar. Şimdiye kadar olanları kaos sananlar bakalım önümüzdeki günlere ne diyecekler


Bu ülkeyi baya baya çöplüğe çevirdiler. Halkı çöp olunca demek


Ölümcüllük azalıyor derken? Kapanan vakalarda ölüm oranı %2'de sabitlendi o da onca aşı ve kapanma, maske, mesafe diğer önlemlere rağmen. Bu oran bir virüs için yüksek bir oran zaten neticede resmi olarak milyonlarca gerçekte de o milyonlardan daha fazla insanı öldürdü. Bu virüsün döne döne aynı vücudu defalarca enfekte edince o vücutta ne gibi kalıcı hasarlar bırakacağını da hesaplayamıyor tabi bu embesiller. Öldürücülüğünün azaldığını ölen ve ölmekte olan milyonlarca insana deyiver yiğido. Bu mutasyonun etkileri henüz tam tespit edilememiş olabilir ama hızlı yayılma özelliği olduğu kesin velhasıl pandemi başlamadan önce Çin'in aldığı önlemleri komik ve faşistçe bulan gerizekalılar şimdi aynı aymazlığı yapmayalım önden tedbirimizi alalım diyorlar olan şey bu. Bu mutasyon eğer daha tehlikeli bir hale evrilirse ki kısa sürede baya bir evrilmiş zaten ayvayı daha bir yedik. Kuluçka süresi de kısalmış bu arada bu tabi hem iyi hem kötü haber.


Şimdi bu insanlarla dalga geçip hatta bu insanları pis hesaplar peşinde koşmakla suçlayıp apır sapır konuşuyorsunuz ama yarın öbür gün olur da virüs bu hızla ve bu şekilde çok daha kötü bir şeye evrilirse kanser olup daha önce hayatında hiç adını duymadığı bir meyvenin sebzenin çekirdeğinden ya da bir hayvanın uzvundan ya da dinin duasından medet umduğunuz gibi iyice tuhaf bir hallere düşeceksiniz. Şu an biliminsanları tam olarak ne yaptıklarından emin dahi olamayabilirler her şey bir grup küreselcinin insan nüfusu azaltma ve onları köleleştirme projesi de olabilir vs. neticede bu tuzağa düştünüz ve bu çukurdan çıkmak için muhtaç olduğunuz yegane şey bilim. Ne dua ne onun bunun sapını kökünü yiyip güçlendirdiğinizi sandığınız bağışıklık sisteminiz sizi kurtaramaz. Ha yine iyi beslenin spor yapın tabi şansınız artar bir ölçüde neticede bağışıklığın iyi çalışması için mazlezemeye ve ortama ihtiyacı var ama bağışıklığınızın kodları değişmez. Velhasıl kimin suratına tüküreceğine karar vermeden önce kendi suratına bir bakacaksın ve soracaksın kendine acaba ben kendini bir bok sanan cahil bir aptal olabilir miyim diye.


Ulan pandeminin başında pandemiyi en geç kabullenen ve doğal olarak götü kaptıran ülkeler bunlar. Daha varyantın farkları tespit edilmeden önlem alıyorlarmış korkaklarmış ulan gerizekalı varyant tam hız yayıldıktan sonra farkını anlasan ne yazar zaten çoktan yarrağı yemişsindir. Artık bitti kardeşim bundan sonra yazılarımda küfür gırla zaten okuyan var mı onu da bilmiyorum ama ben bundan sonra hiçbir çeşit beyinsizliği küfürsüz yorumlamak istemiyorum çünkü bu beyinsizler çok olmaları sebebiyle benim hayatımı zükmeyi becerebiliyorlar. Paragraflarca anlatsam tek bir küfrün yerini tutmaz üstelik bu sığırlara edilmesi gereken küfür henüz keşfedilmemiş ne desek yetersiz o yüzden yeni küfürler keşfedilmeli icat edilmeli ne gerekirse yapılmalı. Ulan cesur olmakla övünmeye çalışan ezik cahil bu mutant o kadar çok mutasyon geçirmiş ki bu işin sonu nereye varır tamamen belirsiz. Başta hızlı yayılıyor ama ağır hastalık yapmıyor geyiği ile piyasaları kışkırtmadan ağır ağır söyleyelim dediler lakin görüldü ki ağır hastalanmayan ama aralarında hızla virüsü yayan ilk kitle zaten son derece genç ve sağlıklı bir kitleymiş bunda genetik faktörler de etkilidir şimdiler anlaşılıyor ki öldürüyor efenim gayat de süründürüyor da öldürüyor da sen daha hala ben çok cesurum kuzey avrupa çok korkak diye avut kendini allan aptal ezik cahil maymunu. Nodikleri de hiç sevmem gerçekten aşırı ebleh gelirler bana hep ve zaten Hollanda filan kimlerin köpeği malum lakin siz vahşi maymunlar mı Nordikler mi seçim yapsam yüzbin kere Nordikler amk. Hangisinin soyu kırılsa diye sorduklarında cevabım aşşırı net olarak bu.


Daha akademik çalışma yapan biliminsanları ile kliniklerde çalışan hekimlerin ayırdına varamıyor bir de ona buna cahil deme cüretini gösteriyor işte bu katmerli cehalet. Veterinerlik eğitimi kökenli insanlar virüstü bakteriydi böyle konularda daha çok ve iyi tecrübeye sahip olup daha iyi işler çıkarabiliyorlar. Kendisi gördüğüm kadarıyla viroloji konusunda doktora yapmış bir veteriner hekim, normal denecek süreler dahilinde de mesleğinde derece olarak yükselmiş. Umarız başarılı ve zeki olduğu için bu böyle olmuştur tabi. Ve evet hastanelerde dayak yiyen doktorlarla mesleki kariyer açısından alakası yok yani ota boka ağlanırken de bi tuturamıyorsunuz amk. Aceleye getirilmeden gerekli süreçleri sağlıklı mı değil mi bilinmez ama bir şekilde aşıp ürettiler aşıyı. Tabi geçen iki yılda virüs mutasyonlarla pek çok aşıdaki etkinliği düşürdü tabi ben yine Çin malı deyip küçümsenen klasik aşıları tercih ederim. Birincisi virüsün hala anavatanı Çin ve Çin'in bilime ve teknolojiye verdiği değer, yaptığı yatırımlar ve yetiştirdiği insanlar ortada. Ayrıca süreç boyunca pek çok makale okudum pandemi ile alakalı Çinliler kadar objektif çalışmalar yapıp yayınlayana rastlamadım bu insanların daha pandeminin başında açıkladıkları bilgi ve verileri 1 yıl sonra yeni bulmuş gibi hem de kendileri bulmuş gibi açıkladı batı ne kadar da AKP di mi. Kusura kalma Aykut Bey gerçekten iyi bir biliminsanı olabilirsin ama sana referans ülkenin yobazlıkla aldatılması sayesinde bilim tartışılmaz bir şekilde güdük kaldı bu ülkede. Elbet kendi kısıtlı imkanları ile en iyisini yapmaya çalışan insanlar var akademilerde ve bu insanlar globalleşme ve internet çağı ile her şeye rağmen kendilerini de çok geliştirebiliyorlar ama bu kişiler kimler nerede ve ne yapıyorlar bilemiyoruz tabi.


Hala sürü bağışıklığı diyorlar teallam bütün dünyaya yayılmış bir rna virüsüne karşı sürü bağışıklığı filan olmaz ciğerini eline aldığınla kalırsın. Öldürücülük oranı düşük bu sefer kesin bitti diyenler de bebeyim bu virüs bitmez bu virüs insanlığın ebesine atlamaya daha uzuuun yıllar devam eder sadece mutasyonlarıyla değil döne döne kovid olun da bakalım o vücut ne oluyor zamanla


Başlıkta yine şakacıklar komiklikler e tabi cahilin kafası rahat olur ta ki cehaleti götünde patlayana dek


Maalesef korona virüs ailesinin ne kadar tehlikeli bir aile olduğunu bir türlü kavrayamadınız gitti :/


Ahaha saygısızca konuşmuşlar o zaman söylediklerinin değeri azmış la adamlar bilimsel konuşmuş bilimsel ha solüsyon filan demeye gerek yok orası objektiflikten uzak bir hezeyan havası veriyor biliminsanlarına ve bu hiç olmuyor ama yani neden acil kullanım onayı veriyorlar aşı alamıyor muyuz ve nerede bu aşının bilimsel çalışmaları?


Bunlarda temel mantık yok işte, açılsın diye tutturanlarla kapansın diye tutturanların kesişim kümesi eşittir herkes sanıyor dahası bunun tüm zamanlar için böyle olduğu kanısında. Böyle gerizekalılarla aynı dünyada yaşıyoruz. Acı verici


Kim size bitecek dedi a be cahiller bunları bunları yapın gebermeyin ve virüsü yaymayın dediler bitecek diyen kim var amk? Ömrünün sonuna kadar maake mi takacakmış yemin ediyorum ABD bir nükleer bomba fırtınası daha estirmeli gerçekten rahat batıyor bu götlere. Bu virüs bir kaç yıl içinde öldürücülüğü domuz gribine kadar olmasa da epey miktar düşen bir virüse de dönüşebilir abarıp milyonlarca daha hatta milyar tane insan bile öldürebilir evet bu ihtimal hala var. Kedi koronovirüsü de var bilen bilir bu kedilerde fip denen ölümcül bir forma dönüşebiliyor. Kedi koeonovirüsü alıyor bu bizim sars-cov-2 değil ama aynı aileden bir virüs sonra bu virüs vücudunda bir mutasyona uğruyor ve ömür boyu vücudunda başka bir formda kaloyor ve kedinin bağışıklığı düştüğü anda korkunç acılı bir ölüme sebep oluyor. Bu değiştiği formun bulaşıcı olmadığı iddia ediliyordu ama son yıllarda o kadar çok kedi fip hastalığından ölüyor ki artık bulaşma ihtimalinden bahsediliyor bilhassa aynı evde ya da barınakta yaşayan kedilerin fipden ölmesi büyük bir gösterge. İlaveten bu kedi koronavirüsü nasıl ki sars-cov-2 yarasa ya da başka canlıdan insanda yaşayabilir forma geçtiyse aynı şekilde insana da geçebilir. Şu an sars-cov-2 ve bahsettiğim virğs aynı aileden ama farklı genomlra sahip olsa da bakınız omicron varyantının semptomlarından biri gözde kanlanma aynı semptom fip'te de var. Cahilin kafa rahat tabi ay maske taktım dolgulu dudakların görülmüyor falan filan ama korkunç bir dünyada yaşıyoruz ve biliminsanları siz korkak cahillere az bile anlatıyor.


Evet önemli olan zaten halkın pandemi konusundan çok sıkılması aa demek sıkılıyorlar vay be.

3. doz biontech aşısından sonra iddialar o ki pek çok yan etkiye maruz kalmış insanlar. Merak ediyorum bu AKP bu aşıları nasıl muhafaza etti zira bu aşılar doğru şekilde muhafaza edilmezse stabil kalamayan aşılar. Ben şahsen bunların bu aşıları murdar etmemesini de mucize olarak değerlendiririm.


Bilimsel olarak kabul edilen hiçbir fazı olması gerektiği gibi tamamlamamışlar ya nolacağdı. Yalnız onay alamayan ya da daha en başta reddedilen yarım bırakılan pek çok aşı çalışması var yani vahlayacak bir durum yok çomarlar gönül rahatlığı ile vurulabilinir mesela Bahçeli de vurulmuş deyolar :) Bu arada bu aşı iyidir kötüdür demiyorum ne olduğu belli değildir diyorum.


Yani iki sene öncenin genomuna göre hazırlanmış aşılar ancak bağışıklığı uyandırır daha da pek bir şey yapmazdı zaten muhtemelen ama bu açıklamayı da kenar mahallede kahvede takılan dayılar ya da sosyal medya çomarları değil uzmanlar yapmalıydı. Aşıları güncellemek mümkün zaten ama bir noktada komplocuların da iddia ettiği gibi çok sayıda aşı üretildi elde kalmasın diye aynı aşıları piyasada kullanıyorlar iddiası düşündürmüyor değil zira neticede insan denen mahlukat doğuştan şerefsizdir ekseri.


Biontech manyaklığında var böyle bir şey maalesef. mRNA yeni bir teknoloji ve kanser gibi bir çok konuda sağlam argümanlar var bu teknolojinin kullanımında. Neticede artık bakterileri ve hatta virüsleri kullanan bir sağlık sektörü geleceğin sağlık sektörü olacak düşünün ki derinizde olan bazı faydalı bakterilerin bağışıklık sistemiyle konuştuklarını keşfetmişler ve bunların genlerini kodlayıp bağışıklıkla konuşturmaya çalışıyorlar yani evet insanlık deney faresi gibi kullanıldı yoksa inaktif aşı da aşı ve çok daha güvenli ki ben ondan oldum ama şu da var ürettikleri şeye başarısız demek mümkün değil.


Asdfgh ya bu Dingilizler sürü bağışıklığı filan diye geveleyip ortalığın içine edip Oxford Astrazeneca işbirliği ile en çok yan etki bildirilen boktan aşıyı yapıp Boris'in de neredeyse kovidden vefat edeceği ülkenin davarları değil mi ya ve tabi ki aşı karşıtı çomarların da hayalindeki ülke olmuş yine netekim kendilerini çok ait hissediyorlar böyle bir gerzekistana haliyle.


Dün ABD'de bir günde 4.591 kişi kovidden vefat etmiş. Dünya toplamında ve ABD'de kapanan vakalarda vefat oranı hala %2 yani azaldı filan diyorlar da oranda bir değişme yok.


Kanıt diye sundukları çalışmaya bak O_o He yavrum okullarda maske takma kuralı var diye bütün çoluk çocuk genç çok düzenli bir şekilde takıyordur. La küçükler zaten duvar bile yalıyordur ergenlerin de salladığını sanmam maalesef. Bangladeş de yani önyargılı davranmayayım diyorum ama davranılmayacak gibi değil. Sürekli maske takma gerçekten sağlıklı bir şey değil ama bari biriyle yakın duracağınız zaman özen gösterin amk maske tabi ki karşılıklı takılırsa mesafe de korunursa belli oranda korur yok efenim kaç mikronmuş da maskeden geçermiş de kardeşim kaç kere anlatıldı bunlar helikopter gibi uçan minnak şeyler değil bu tükürüğün içinde seyahat ediyor ağızda ağıza o maske de o püskürtülen vücut sıvılarını tutuyor bir oranda tabi ki sık sık değiştirmen gerek de ona kimin gücü yeter. Maske karşıtlığında da IŞİD kadar radikalleşen tipler gerçekten akla hayale sığmıyor. Ulan nerede gerizekalıca bir şey varsa hemencecik radikalleşiyor bazı insanlar siz ne ayaksınız la olm? 


Güzel kardeşim artık yaşadığınız çağı yakalayın bir. Online eğitim standart olacak ve bu illüminiati öyle istedi diye olmayacak. Senin mal çocuğuna elalem baksın istiyorsun biliyorum ama artık insanların oradan oraya biyolojik yakıtla seyahat etmesine gerek var mı? Toplantılar eğitimler bilgisayar başında yapılacak sosyalleşme de ona göre programlanacak bin yıl önceki eğitim iş ve sosyalleşme alışkanlıklarınızı yavaştan bırakacaksınız çünkü herkes sizin gibi bin yıl önceden gelmiyor ve sizler de bu dünyanın paraziti olamayacaksınız daha fazla çünkü dünya artık doğanın içine eden mal insanlığı daha fazla sırtında taşımayacak.


Bütün dünya önlem konusunda kıçını yırtarken bizdeki sorumsuz yetkililer. Sonsuza dek hesap vermeyeceklerini sanacak kadar da çapsızlar.


Yüksek ateşe sebep olan bir hastalık tansiyon düşürüyor o bu ve iddialara göre pilotlara çok mecbur kalmadıkça pcr testi yaptırmayın demişler. Bence çok mecbur kalmadıkça uçağa binmeyin. İnsan hayatının hiçbir önemi kalmadı sadece ülkemizde değil gerçi evet ülkemizde bu mevzunun boku çıktı ama tüm dünyada da bu böyle. Fare gibi ürerseniz böyle olur tabi. Beğenmediğiniz Çinli nüfusu çok olduğu halde tek vakayla şehir kapatıyor ama kalan ülkeler ekonomileri patlamasın diye tutarsız önlemmerle yola devam ediyor.


Aşıları revize etmemelerinden de anlaşılacağı üzre aşı işi hakikaten tamamen bir oyalamacaya döndü. Aşı işe yaramıyor diyebiliriz artık :/ Maalesef tedavi de bulunamadı bunca araştırma tık yok. Sars virüs ailesi çok tehlikeli bir aile ve bu mal insanlar bununla başa çıkacak kapasiteye sahip değil maalesef. Şu an yürütülen politika ekonomi batmasın da artık ne olursa olsun. Ekonomi de batacak tabi.

Bu virüse karşı doğal ya da adoğal bir bağışıklık yok ve bu virüs iddia edilenden çok daha uzun süre vücutta kalıyor hatta bu virüs vücutta herhangi bir hücreye girme gereği duymadan taç denen kısmı sayesinde hareketsizce uyuyup tekrar aktive olabiliyor long covid denen şey de ya da insanların uzun süre pozitif çıkması da bu gibi sebeplerden yoksa salladıkları gibi virüsün verdiği tahribattan kaynaklı değil virüs tahrip etti diye niye pozitif çıksın insanlar ya da niye semptomları göstermeye devam etsin? Virüs baya baya vücutta uzun süre takılabiliyor ve vücutta en zayıf olan alanlara hücum ediyor daha pandeminin başında ülser olan bir hastanın ülserli kısmında virüs kümelenmeleri tespit etmişlerdi ve evet yine Çinliler. Virüsü takip eden bağışıklık sisteminiz de saldırıyor. Bu her vücutta böyle olmuyor ama virüs her vücutta tekrar tekrar mutasyona uğrayabiliyor o yüzden kaynım öldü eşinde hiçbişi olmadı gibi şeyler değişkenlere bağlı mutasyon, vücudun halihazırdaki sağlık durumu, vücudun bağışıklık kodları, maruz kalınan virüs miktarı... Mesela virüsü hemen fark eden ve elemine eden bir bağışıklık varsa çok şanslısınız belki o sırada başka bir enfeksiyona bakıyordu pat virüsle rastlaştı böyle bir şey bile olabilir yani bağışıklığınız süper diye olmuyor o işler hep zaten bağışıklığınız işi abartabiliyor da yani birinde sitokin fırtınası gerçeklşiyorsa dur bağışıklığımı güçlendireyim demek de ayrı bir kendine saplama aslında velhasıl şanslı olsanız dahi hep şanslı olacağınız anlamına gelmiyor çünkü bağışıklık da tüm vücut sistemleri gibi her zaman aynı performansı göstermez. Bunlar nerdeyse pandeminin başında yapılan çalışmalarla açıklandı açıklayan da ekseriyetle Çinliler. Şimdi götünü gezdirmek isteyen sözde özgür ruhlu özde kendiyle kalmaya bir dakika tahammülü olmayan ya da hayatı yaşayayım ben yea heveslisi ölüm korkusundan kafayı çizmiş tipler ve tabi ki işler bozulacak eve ekmek götüremeyecek diye delirenler bu grip gibi yea diyecek tabi çünkü bunlarda beyin de yok ahlak da. İşlerin bozulmasın istiyorsan başkalarının ölümünden beslenen leş kargası moduna gireceğine hükümetine diklen ona göre önlem alsın ona göre iş modelleri sunulsun ekonomi şekillensin yoksa madem ekmek derdindesin ve leşle besleniyorsun git kedilerin boğduğu fareleri kemir. İnsanlık beyinsizlik konusunda hiçbir hayvanla yarışamaz zira inanılmaz kapasiteli bir makine taşıyorlar kafataslarının içinde buna rağmen bu kadar aptallar işte bu tam anlamıyla ultra aptallık.


Kendi deneyimi üzerinden evrensel çıkarım yapan gerizekalılardan aşırı tiksinmelik bir dönemden geçiyoruz.


Daha bir üst girdide olası nedenler açıklanmış ondan önceki girdilerde de açıklamalar var hala gizem hala prodüksiyon diyorlar. Hadi nörolojik sebep nadir rastlanır düşenler de pek tansiyon sebebiyle düşmüş gibi değillerdi peki neden onca insana kan sulandırma ilaçları veriliyor bunun üzerine de mi hiç düşünmedin? Cahil ailene sorsan onlar bile bilir pıhtı atma dedikleri şeyi. Elbette sosyal medyayı trolleyenler başka rahatsızlıkları kovid kaynaklı gösterenler olmuş olabilir ama kovid böyle küt diye devirebilecek bir hastalık allan çomarı. Bilim kusursuz değil hatta bilimde de oldukça ilkel bir dönemdeyiz diyebiliriz ama bilim sizin gibi cahillere yenilebilecek bir şey değil. Üniversite sınavında dört net yapamayan tiplerin kendilerini alim sanmaları da AKP etkisi. Eskiden cahil cahilliğini bilecek seviyedeydi en azından ama alınca gazı tabi


Sağlık Bakanı'nın Omicron grip gibi yea çıkışından sonra çomarların hepten salması ve netice. Bu sayı giderek artacak. Kovid yüzünden milyonlarca insan öldü boş yere. Umarım kovid bundan sonra daha hala kalan sağlar bizimdir bana ne ben kendime bakarım diyen vicdansız cıvıkları hedef alır.


Son 11 günde 100bin kişi kovid'den ölmüş ki çoğu insan gidip test yaptırmıyor bile artık, yok pıhtı attı yok kalbi sekti ölüyorlar ve muhtemelen kovid olarak geçmiyorlar kayıtlara ve diyorlar ki doğal bağışıklık şaapacaz salıyoruz artık yapacak bir şey yok. Kovide doğal bağışıklık filan yok, kaçıncı tur hastalananlar var ve vücutlarına ne gibi hasarlar aldılar meçhul.


Sars-cov-2 geyikler arasında da yayılmış ve bu mutasyon insan da geçiyormuş. Geyikler belirti vermiyormuş. Daha başka hangi vahşi hayvanlara yayıldı insana da geçen bu mutasyonlar neler yapabilir muamma. Evet mevsimsel grip gibi oldu yea tehlike geçti. Bu mallıkla insanlığın sonunu getirmezse bu virüs resmen bala göte yaşayacak insanlık başka da bir şey değil. https://news.yahoo.com/wild-animals-latest-frontier-covid-050559813.html


La hala aşılar yüzünden diyor kodumunun, kovid öldürüyor kovid resmi sayıların çok üstünde milyonlarca insanı öldürdü hala da öldürüyor.


Yeni gördüm Kuzey Kore de kovid verilerini paylaşmaya başlamış sayılar yüksek şimdi test bile yapmıyorlar ama kovid can almaya devam ediyor muhtemelen yeni dalga da yaz sonrası fena vuracak :/ RNA virüsleri öyle kolay kolay binayı terk etmez hatta hiç terk etmez ve zaman zaman da çok üzer hep.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)