14 Ağustos 2018 Salı

KURDA İSTİKRAR EĞİLİMİ YOK PAUSE TUŞUNA BASTILAR O KADAR



Bankaların likitide sıkışıklığı öngörmesi(nakite sıkışçam abi) nedeniyle(bu paranoya değil realistik tahminden de öte olacak olan) döviz stoklamasını kısıtlama/tehdit ile durdurup ben sana Merkez Bankası döviz karşılıklarından ateşlerim dediler. Geçici durulma bundan. Tabi ki bu ekonomide ezber bozan muhteşem bir hamle olmaktan çok uzak bir karar. Zira ezber bozmak için önce ekonomiyi bilmek ve anlamak şart. Fakat mevcut hükümetin çapsızlığı bir yana derdinin de ezber bozmak olduğunu hiç sanmıyorum. Bilgi ve uzmanlığa ulaşabilir vaziyetteler. Bu tip sözde TL spekülasyonlarını ciddiye almayın yani. Kişisel ekonomik planınızı hazırlayın. Uçak düşüyor, hayatta kalırsak yine büyük bir mücadele bekliyor bizi.

Bu iktidar derhal değişse dahi işimiz çok zor ama bunların iktidarda kaldığı her gün daha da büyük batacağız. Kimsenin batmadığı gibi batacağız. Aklını başına devşir artık Türkiye!

Bu da hayaller hayatlar örneği olsun,


Hı hı 16 yıldır yapmadık hadi hemen yapalım, aaa bize ayrılan süre bitmiş ya la! Bin defa söylendi, ABD para ve faiz politikaları sebebiyle bu ülkeye yıllarca sıcak para aktı. Bu para yandaş sermayeye bol kepçe dağıtıldı. Vestel de gördüğünüz üzere muhalif sermaye değil. Eee?

Deniyor ki hükümet anlaşılması güç politikalar izliyor. Hükümet bir emperyal sömüreceği ülkede nasıl bir hükümet isterse öyle politikalar izliyor. Ben şahsen 16 yıldır hiç şaşırmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)