15 Ağustos 2018 Çarşamba

GÜNDEMDEN SIKILDIM BİRAZ IRKÇILIK YAPAYIM


Sarı ırktan değiliz, çekik değiliz, orjinalimiz başka türlü, beyaz ırkız ve Avrupa'da da kök haplogrup'larımızın sonraki versiyonları ile çok sık karşılaşılıyor diyoruz ama sallamıyorsunuz. Gavur deyince sallarsınız belki. Evet efenim binlerce yıl önce atalarımızın görüntüleri bu minvaldeymiş. Hala böyle görünenlerimiz de var. Fakat fenotip (görünümle ilgili genler) genomun(bütün genlerin) çok az bir kısmını temsil eder. O yüzden görünüm kısmına aşırı takılmamak lazım. Takılmamdaki sıkıntı tabi ki sen beyazsın renkli gözlüsün Türk değilsin ki bıklamaları. Sonra arıza çıkıyor dövüyorum insanları bilmem ne :) Velhasıl önemli olan genlerinizdeki karakteri oluşturan kodlar bir Türkün mirası mı değil mi? Türkseniz ne mutlu size, değilseniz artık idare edeceksiniz :) Ha bu arada Afganistan'ın kuzeyi de Orta Asya, bilginize.

Sıkıldım biraz daha ırkçılık yapayım. Orjinal Türk fenotipi: Beyaz/buğday ten, sıklıkla ela ara sıra mavi göz(mavi göz mutasyonuna rastlanan en eski genler Hazar'ın kuzeyi, Sibirya'da rastlanır ve bilin bakalım oralarda kimler vardır o dönemde?), ela olunca yeşil de oluyor haliyle.

Bu arada dünyada en az rastlanan göz rengi mavi değil tabi ki, siyah sonrasında yeşil. Arada tuhaf renkler de var menekşe filan ama onlar çok az tabi. Yeşil göz sayısı en fazla Türklerde.

Kumral ara ara sarı bazen kumral kızıl(Persler Cengiz Han'ın kızıl saçlı yeşil gözlü olduğunu not almıştır yani bu özellikler için İrlandalı olmak gerekmiyor Cengiz Han Attila'nın torunuyum da demiştir ne maksatla bilemem:)) . Genelde hafif dalgalı bazen düz.

Ne diyordum hah belirleyici şeyler mesela fotodaki kızda da var. Mesela sivri köpek dişleri. Ben bu durumu bir dönem çiğ et yiyebilen atalarımızın hayatta kalabilmesine bağlıyorum. Bu alışkanlık bazı sebeplerden epey sürmüş olmalı ki hala devam ettiren bazı izole topluluklar var. Benim diş/çene yapım da hafif kurt gibiydi, sorunlar vardı düzeltme yaptırmak zorunda kaldım. Sadece köpek dişi değil diğerleri de sivri olabiliyor(oldu).

Küçük kulak çok tipiktir yine fotodaki kızda görüldüğü üzere, kulağın sadece üst kısmı biraz dışa dönük. Burun da yine fotoda görüldüğü üzere düzgün olur. Alın da orta veya geniş.

Vücudun türlü çeşitli bölgelerinde ben olması efenim(yine fotodaki kızda görebiliyoruz). Bilen bilir böyle bir durumumuz var. Bu iyi bir şey değil tabi takip edilmeli değişiklikler/şekil bozuklukları deri kanseri odur budur riski olabilir.

Üst gövde ve alt gövde birbirine denk uzunluktadır. Bu da at üzerinde kalanların hayatta kalabilmesi ile alakalı bir seçilim. Yani gövde ve bacak boyu eşit gibi. Slavlarla, Kafkaslarla en belirgin farklardan biri budur. Biz binlerce yıl at bindik malum. Onların bacak boyları uzun. Bizim boyumuz da ortalamadır efenim uzun değilizdir ekseri ama uzun ve kısa modellerimiz mevcuttur tabi.

Omuzlar geniş olur bu da yay çekmek için geniş omuz ve güçlü sırt kası mecburi elemesinden tabi. bacak boyu uzun değil ama kol boyu uzundur evet yine yayı çekmeler bilmem ne. Ha geçen gün gördüm okçulukta doping olur mu ya diyorlar. Tek mesele hedef sanıyolar. Kaç kilo çekiyor onlar biliyor musunuz? Çek üst üste bakalım ne oluyorsun?

Vücudumuz kas yoğundur(etleri çiğ çiğ lüpletip serseri gibi paso atraksiyonda olunca tabi :p), o yüzden Ağustos'ta bokumuz donar. Slavlarda Kafkaslarda kas olayı da bizimki gibi değil malum. Koduk mu oturturuz anlayacağınız.

Tabi ki literatüre de geçen o meşhur Türk çukuru. Literatüre biz sokmadık adını da biz koymadık efenim. Bu tamamen bilimsel bir sınıflandırma neticesinde adı konmuş bir hadise. Çukur sıkıntı, sert düz zeminde sırtüstü yatınca yük oraya biniyor konfor bozuluyor :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)