15 Ağustos 2021 Pazar

SOKAK HAYVANLARINI KISIRLAŞTIRMASI GEREKEN BELEDİYELER NE YAPIYORSUNUZ?



esenyurt'ta mama yiyen dev fareler - #126926811 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Bugünlerde İstanbul'daki devasa sıçan sorunu tartışılıyor millet de ağzına dolamış lafı yok kedileri beslemeseler fareleri yakalarlarmış bilmem ne. O fareleri avlasalar bir sürü hastalığı taşıyıp çevreye bulaştıracaklar lan? Kimse kusura kalmasın ama sokak hayvanı diye bir şey olmaz onlar zaten evcil hayvandır fareni sen yakalayacaksın ilaveten sokak hayvanları da sistematik bir şekilde kısırlaştırılmalı. Millete mama satacaklar veterinerler para kazanacaklar diye hiçbir görev yerine getirilmiyor. Bu açıkça vicdansızlıktır. Sokak hayvanlarının çoğu hasta ve pek çoğu da 2 yaşını görmeden hastalıktan ya da köpek saldırısı gibi saldırılardan ölüyor. Kendini hayvansever sanan dangalakların bu hayvanların çektiği eziyetten haberi yok ya da umursamıyor mal. Akşam işte gelirken iki mama vermek başını okşamak için bu hayvanların çektikleri eziyetleri yok sayıyor. Ona mama verdin karşılığında sevgi aldığını sandın ve o ezik egonuntatmin ettin aferin o hayvan ne hastalıklar ve tehditlerle mücadele ediyor umrun değil ve üste kendini melek sandım. Gerizekalı iblis.

Yok böyle bir akıldışı vicdansızlık. Gerek sokak köpeklerinin aç kalması, sürüleşerek bilhassa çocuklar ve kesinlikle kediler için tehlike arz etmesi olsun gerek kedilerin kontrolsüzce çoğalıp hasta, bakımsızz ve köpek saldırıları ile mücadele ederek devam eden zor yaşamları olsun ve gerek de durumu iyi olmayan ama içi parçalanıp bu hayvanlara mama ve sağlık desteği yetiştirmeye çalışan bizlerin mağduriyeti ortadadır. Hiç ama barınaklar var hizmet veriyoruz filan demeyin bir şeye yaradığınız yok bizzat tecrübe ettim. Bu hayvanların sistematik bir şekilde toplanıp kısırlaştırılması yaşam sürelerince belediye tarafından kontrol edilerek sağlıklı olup olmadıklarına bakılması zira kuduz olabilir veba yayılabilir o bu kamunun güvenliği ve sağlıklı ortamda yaşaması Anayasal bir devlet teminatıdır ve sokak hayvanları da belediyelerin sorumluluğunda.

Bir de geçen gördüm hayvanları kısırlaştırmak caiz midir değil midir tartışıyordu bir grup mal. La az aklınızı kullanın kodumunun hayal aleminde yaşayan beyinsiz vicdansızları eh be sizden de.

Biraz da kendini hayvansever diye niteleyen saykolardan bahsedelim.

pitbull'un yaraladığı kızın ailesine dava açmak - #131572373 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Buyrunuz kafayı yemiş bir kısım iblis sorsan melek filan sanırlar kendilerini. Tımarhaneye kapatılması gerekenlerde bugün.

asiye'nin ailesini suçlayan köpektapar - #131721399 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Bunlar hepten kafayı sıyırmışlar. Diyorlar ki bu tehlikeli köpekler sokaklarda gezsinler de kimin çocuğu ölürse ölsün. Sayko insanlardan çektiğimiz yetmiyor sayko köpeklere katlanalım hatta timsah da salalım sokaklara isterseniz? Bilgisayar oyunu mu oynuyoruz la gerizekalı hırtlar. Gidin tımarhanede tımarlanın amk.

sokak hayvanlarıyla yaşamak istemiyorum - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Ulan AKP 20 yıldır sokak hayvanları ile ilgili tek bir elle tutulur politika geliştirmeyip insanları bu konuda da birbirine düşürdün. Şu hale bak birbirbirine geber ulan diyen hepten mala bağlamış delirmiş bir sürü insan. Bunlarının çoğunun da ne hayvanlar ne çocuklar umrunda bile değil sırf geniş geniş delirmeye mala bağlamaya yer arıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)