5 Ağustos 2021 Perşembe

GINI, LORENZO, ATATÜRK VE KÜRESELCİ ŞEREFSİZLER

gini katsayısı - #2126945 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)


 Buyrunuz yok sınırlar kalkacak özgürlük gelecek halklar kaynaşıp karışıp milletler devletler ortadan kalkacak diyerek gerizekalı liboş sürüleri yaratan küreselci vahşi kapitalistlerin asıl amaçları. Devletleri ortadan kaldırıp kimseye ne vergi ne sağlık standartları hiçbir konuda hesap vermeden karşılarında da organize karşıt güçler olmadan dünyayı sömürmek asıl amaçları. Küreselleşme derinleştikçe ülkelerdeki ve ülkeler arasındaki gelir dağılımı adaletsizliği artıyor bu şerefsizlere işbirliği yapan iktidarlar vatan hainliği kovalayıp bu iblislere taşeronluk yapıyor netice koşulsuz kölelik ve sömürü düzeni. Aslında bazı yobazlar bunların aile düzenine karşı olmasını dile getirirken yanılmıyor çünkü tek başına kalmış insana sürüden ayrı düşmüş koyun muamelesi yapmak çok kolay. Bu koyuncuk çalışsın tatminsizlikten kendini aptalca tüketime versin o tüketimi karşılayabilmek için daha çok çalışsın çarklar dönsün ve kazanan hep kasa olsun. Tabi aptal yobazların da aslında farkında olmadıkları derdi kendi sahiplerine ucuz iş gücü ve ordu sağlamak yani iki ucu boklu bir değnek haline geliyor hayat. Bunun bir ortası bir dengesi elbet olacak o dengeyi kuran Atatürk gibi insanlardan bu yüzden nefret ediyor her iki taraf da çünkü tezgahlarını bozan insandan elbet nefret edecekler. İnsanca yaşamak istiyorsa insanlık önce bir insanlık ne onu kavrayacak sonra da isteyecek çünkü bazı uydurmasyon tanımlara göre ister sağ ya da sol ister merkezde olsun bu dolandırıcı çobanlar aslında bir avuç iblis ve bunların soylarını kurutmak milyarlarca insan için o kadar da zor iş değil yeter ki biraz onur biraz akıl biraz izan olsun.

Bir de güzel bir yazı ve onla alakalı yorumumu iliştireyim buraya. Ara ara gelir bu liboş tayfasına ve onların peşine takılan mallara saydırırım artık.

caz - #126593043 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Gerçekten çok harika bir yazı. Zencilerin kölelikten kurtarılma destanı da aslında kapitalist sistemin eski feodal sistemden ucuz iş gücü çalmasından başka bir şey değil. Elbette kimse kimseyi köle yapacak kadar alçalmamalı çünkü her iki taraf da onuruna sahip çıkamayıp özsaygısını yitirdiği bir yaşam sürmek zorunda kalmamalı lakin zamanın liboşları da bugünküler gibi özünde bambaşka niyetler taşırken nihai amaçlarının pempişlik tatlişlik olduğunu iddia ediyorlardı. Bu mevzuyu Rüzgar Gibi Geçti romanı ve tabi ki filmi de çok güzel anlatır ama mal insanlık bu eserin savaş ve sosyal değişimle alakalı çok önemli bir hikaye anlatmasından çok aşk mevzusuna takılıp kalır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)