22 Mayıs 2020 Cuma

TÜRK BAYRAĞI



https://eksisozluk.com/entry/107604571?fbclid=IwAR1hLWxZnj4DIw8lZULOLtg8VbRxmMatkKBaZNCFLsESVUBUYVleU0uCDG4

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8340727/Man-arrested-hanging-towel-showing-British-flag-balcony-Turkey.html#newcomment

Dünya çapında haber olmamız iyi oldu, milli hassasiyetlerimizi bilsinler ona göre davransınlar bu ülkede. Hiç de aptalca bir tutuklama filan değil. Biz kime karşı verdik bu savaşı? Yok donunun yanına bir havluyu kurutmaya asmışmış da he ya bir de eline alıp İngiliz bayrağı sallasaydı da bakalım oradan sağ çıkabilecek miydi? Tabi ki aşırı vahşi tepkiler olumlanamaz insanlar da zaten kendisine bir şey yapmamış yasal yollara başvurmuş şu anda da yasal süreç devam ediyor muhtemelen ceza almayacak ama böyle şarlatanlıkların bu ülkede yeri yok. Hatırlanırsa yıllar önce Galatasaray maçı için gelen İngilizlerden öldürülen olmuştu tabi bu da yerinde bir şey değil ve fakat İngilizler belgesel çekip olayın nasıl geliştiğini göstermişlerdi. İngiliz taraftarlar inanılmaz leşlikler yapıyordu mesela malum üzerinde Atatürk'ün de resmi olan Türk parasını kıvırıp popolarına sokma hareketi gibi saçma sapan aşağılama denemeleri filan. Belgeselin sonunda İngiliz sunucu Türkiye'de insan gibi davranmazsanız milli hassasiyetlerle dalga geçmeye kalkarsanız sonunuz ne olur belli olmaz o yüzden ona göre davranın demişti. Ya bu ABD ve İngiliz bayraklı havluları battaniyeleri eşantiyon mu dağıtıyorlar bunları niye alıyor bu tipler onu da anlamıyorum. Malum Can Dündar'ın da İngiliz bayraklı battaniyeli pozu vardı. İngiliz gazetenin yayınladığı yazının okuyucu yorumlarında da İngiltere'de Saint Georges Günü'nde İngiliz bayrağı asmanın engellendiği ve ABD'nin bazı yerlerinde de okullara bayrak asılmasının yasaklandığı(göçmenler kırılmasın diyeymiş?) ile ilgili şikayetler yazılmış. Yani diyorlar ki Türkler bayraklarına böyle sahip çıkıyor biz bayrağımızı bile asamıyoruz yani öyle sanıldığı gibi insanların genel olarak alay ettiği bir şey değil. Türkiye'yi boykot edelim diyen İngilizler de var bu da doğal bir tepki madem benden nefret ediyorsun o zaman neden sana ekonomik kazanç sağlayayım diyebilirler fakat bu bir nefret meselesi değil. Onca insan işgalciler yüzünden sersefil oldu öldü gitti ve bu anmalar her şeyden önce onları anmak o yüzden kimse bilerek yahut bilmeyerek saygısızlık yapma hakkına sahip değil. Bilerekse cezası var yok yanlışlıklaysa da incelenir ona göre karar verilmelidir. Ama her yere Türk bayrağı asılmış belli ki bir milli kutlama var bu kadar mı tarih ve kültür cahili bu adam da bağlantıyı kuramıyor o da ayrı muamma. Herkesin yeri geliyor mağara adamı kültürüne bile güya saygı gösteriliyor sıra bizim kültürümüze gelince herkese bir kal geliyor nedeni nedir acep?

Bayrak mevzusuna bu kadar takık olmak sadece sembolizm takıntısı değil bu köklü bir Türk geleneğidir. Temelini de bazı aymazların iddia ettiği gibi sonradan moda oldu diye bizde de gelişen milliyetçilikten almaz. Milliyetçiliğin gelişimi de son yüzyıllarda olan bir şey değil. Eskiden beri Türklerde tuğ(padişah tuğu değil en eski zamanlarda bile kağanın çadırının önündeki tuğ) ve boyların sancakları vs. var. Türkler hemen her şeyin ruhu olduğuna inanıyor dağların, nehirlerin, ağaçların ve tabi ki bayrakların da. Ve bayraklarda da o milletin ortak ruhunun olduğuna. Normalde bunlar özel olarak hazırlanır ve şamanlarca kutsanır o bu ama günümüze gelen bu inancın bu kültürün devamıdır. Bu bir kültür meselesidir. Günümüz Türkleri kendine bu kadar yabancı bu kadar uzak bir topluluk olsa da kodlarında hala bu izleri taşımakta ve buna göre yaşamaktadırlar. Asırlarca süre içerisinde oluşmuş kodları ne üç beş dolandırıcı ne üç beş çürük nesil silip atamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)