22 Mayıs 2020 Cuma

AKP Yeni Oyununu İftiharla Sunar







Hakim TCK 216 uyarınca halkta infial oluşması sebebiyle tutuklamış. TCK 216 "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." Burada somut olarak kamu barışı bozulması gözlemlenmeli. Yani dini aşağılayan bir fiil işlenecek ki bu da sadece islam değil halkın benimsediği herhangi bir din ve görüyoruz islam haricinde her dine atış serbest. Burada zanlı zaten haber sitelerinde paylaşılan haberleri paylaşmış üstelik ilk haberlerin paylaşılmasından 2 saat sonra. Yani camide başlarım sizin dininize diye anons yapıp sosyalist marş çalmamış bu da sosyalist marş filan değil zaten Mussolini'yi iktidardan indiren İtalyanların normalde söyledikleri bir şarkıyı Mussolini için söylemesi o bu. Sonra bu fiil sonucunda bir infial olacak çünkü ne diyor kanun "fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde" burada kamu barışı diye bahsedilen küslük çıkması birbirini beğenmemezlik birbirinin canını sıkmak değil sokaklara dökülme efenime söyleyeyim bir grup insanın diğeriyle taşlı sopalı çatışması ve bilhassa da bu dine mensupların fiziki saldırıya uğraması olabilir yani aslında bu kanun azınlık dinlere mensup kişilerin hedef gösterilip lince uğramasından korunmasını amaçlıyor zira bu ülkede neler yaşandı malumunuz ve tabi ki diğer her türlü kamu huzuru ve barışını bozacak yönde ama neticede bir zarar yaratmış provokasyonları. Yani bu Twitter'da gördüm paylaşımını asabım çok bozuldu diyenlere hizmet eden bir yasa maddesi değil.

Son günlerde ne zaman AKP'nin iktidarı kaybetme riski hasıl olsa izlediğimiz tiyatrolarından bir diğerini izliyoruz. FETÖ ile koyun koyuna olduklarında da bu böyleydi şimdi de böyle. Demek ya FETÖ'den çok şey öğrenmişler ya da FETÖ ilehala koyun koyunalar.

Şu da yapılan fiilin neticeleri üzerinden incelenmesi gerektiğine bir yargıtay kararı örneği. Burada açık ve yakın bir tehlikeden kasıt daha önce verdiğim örnekler. Oysa hakimin infial anlayışı troll'lerin CHP'nin eski yöneticisini linç etmesi gibi bir şey görüldüğü üzre. Böyle bir hukuk sistemi yok bu hakim de bence güneye yerleşsin domates filan eksin.

YARGITAY 16. CEZA DAİRESİ
Esas : 2017/2745 Karar : 2018/299 Tarih : 15.02.2018

TCK 216. Madde Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu

“2-Kabul ve uygulamaya göre ise;

Sanığın savunması ve sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımı nazara alındığında bir başka kullanıcıyı gözeterek buna cevaben sözkonusu paylaşımı yaptığı, sanığın güttüğü amaç ve kasıt gözetildiğinde, açık ve yakın tehlikenin olup olmadığı da değerlendirilip TCK’nın 216. maddesinde yazılı suçun unsurları itibariyle oluşup oluşmadığı tartışılarak bir karar verilmesi gerekirken, hatalı değerlendirme ile unsurları itibariyle oluşmayan propaganda suçundan yazılı şekilde mahkumiyetine karar verilmesi,

Kanuna aykırı, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebeplerden dolayı BOZULMASINA, 15.02.2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)