28 Mayıs 2020 Perşembe

28 ŞUBAT POSTMODERN DARBE YALANI




Bu darbe geyiği de ne tuttu ama. Bakınız burada da post-modern darbe demişler içeriğe bak ne yazıyor "28 Şubat 1997'de düzenlenen ve dokuz saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, laikliğin Türkiye'de demokrasi ve hukukun teminatı olduğu vurgulanmış ve alınan kararlarda tarikatlara bağlı okulların denetlenmesi ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi, sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi, Kuran kurslarının denetiminin sağlanması ve tarikatların kapatılması istenmişti. Ayrıca irtica nedeniyle ordudan atılanları savunan ve orduyu din düşmanı gibi gösteren basının da kontrol altına alınması talep ediliyordu. MGK kararlarında kıyafet kanununa uyulması, kurban derilerinin derneklere verilmemesi ve Atatürk aleyhindeki eylemlerin cezalandırılması gerektiğinin de altı çiziliyordu" https://www.dw.com/tr/28-%C5%9Fubat%C4%B1n-mimarlar%C4%B1ndan-karaday%C4%B1-hayat%C4%B1n%C4%B1-kaybetti/a-53571957 . Erbakan MGK kararları sonrasında ilan edilecek olan bildiriyi imzalamadı ve istifa etti. https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyenin-postmodern-darbesi-28-%C5%9Fubat/a-42761910   Daha hala bunun ekmeğini yemeye kasıyorlar. Modern darbeymiş de e muhtıraymış da ortada darbe filan yok arkadaşlar ordunun hükümeti Anayasa'ya ve yasalara uygun davranmaya daveti var zira milli güvenlik için tehdit oluşturacak pek çok lafa ve icraate imza atan ve gün geçtikçe öncülleri ve sonra gelenlerinde görüldüğü üzere çığırından çıkmış bir hükümet var. Bunun antidemokratlıkla bir alakası yok ordunun görevleri arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'sını muhafaza emek de var milli güvenliğin sağlanması da var. Bu ABD 'de böyle açın bakın ABD ordusunun sitesine https://history.army.mil/html/faq/oaths.html Buyrunuz başlık Oaths of Enlistment and Oaths of Office(Kayıt Yeminleri ve Görev Yeminleri). Yürürlükteki yemin " Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nı yabancı ve yerli tüm düşmanlara karşı destekleyeceğimi ve savunacağımı ciddiyetle yemin ederim (veya onaylıyorum); aynı inanca ve bağlılığa dayanacağım; düzenlemelere ve Tekdüzen Askeri Adalet Yasasına göre, Birleşik Devletler Başkanının emirlerine ve üzerime atanan memurların emirlerine uyacağımı. Allahım bana yardım et."

ABD'den örnek veriyorum zira Türkiye'deki çoğu ajan kalanı da gerizekalı olan liboşlar sürekli özgürlüklerden dem vurup ordunun sivil hayata müdahelesinden onda bundan bahisle ordunun görevlerini yerine getirmesini engelleyerek ülkemizi çağ dışı zihniyetteki rantçılara peşkeş çekti. Tabi bunu yapmalarının sebebi küresel politikaları için en kullanışlı tiplerin bunlar olduğuna karar vermeleriydiler. Küresel politikal iflas etti bunlar da başımıza kaldı fakat o kadar kullanışlılar ki gelen geçen bunlardan başkasını böyle kullanamayız deyip iktidarlarına destek atmaya devam ediyorlar. Ve bu liboşların hatta bilhassa menşeileri de doğrudan ABD olduğu için FETÖ'cülerin zamanında en çok örnek göstermeye bayıldığı şey ABD'deki özgürlüklerdi. Bakınız ABD'de hiçbir hükümet Anayasa'nın aleyhine tek bir adım dahi atamaz. Trump sınırları zorluyor diye sıklıkla darbe olabilir iddiası gündeme geliyor. Biraz daha kasarsa olabilir de.

Ezcümle ortada darbe filan yok ortada ben bunun çok ekmeğini yerim diyen bir Erbakan çakallığı var ama ekmeğini yemek de buna nasip olmadı zira yeterince kullanışlı değildi. Çünkü apaşırı kullanışlı olmak için baya bitki formunda bir tip olman gerekiyor demek bu sesini gereğinden fazla çıkartmış. Hiç ama Erbakan farklıydı milliydi demeyin bunların alayının ne olduğu belli. Bakınız Menderes, Demirel, Erbakan, Özal'ın birbirleriyle özel hayattaki şahsi alakalarına, Türkiye'nin laik ve çağdaş bir devlet olmasındansa marabalarla dolu feodal bir devlet olarak kalmasındaki katkılarına. Bunların hepsi son derece kullanışlıydı. Halkın çağ atlamasının önündeki engellerdi. Halk bunu istemedi halka sen bunu istiyorsun dediler. Halkın da kolayına geldi, şimdi kim uğraşacak aydınlanmayla onla bunla maraba gelsinler maraba gitsinler işte oldu bitti.

Ortada bir darbe olmadığı için bir kulp taktılar postmodern darbe diye. Zaten Tayyip de şiir okumuş diye tutuklanmış güya bunu da böyle ezber ettirdiler. Bakıyorum kimsenin de Tayyip'in yargılandığı konuşmadan haberi yok. Adam şeriatı geirecem diye bağrınıyor üste de bu şiiri okuyor. Bu ne? Anayasal düzeni yıkmaya yönelik halkı kışkırtma ve örgütleme. Bu bu. Tabi ki ceza aldı tabi ki cezası onandı. Sonra siyasi hayatı olmaz diye onanmış cezayı bile sildirdiler kayıtlardan. Noldu kayıttan sildirince kesinleşmiş ve infaz edilmiş hüküm buhar mı oldu? Diplomayı sorana kadar sen böyle devlete karşı suç işlemiş biri olarak nasıl oldu da siyaset yapabildin asıl bunun döne döne sorgulanması lazım. Zira bu konuda da dava açıldı ve her nasılsa bu davayı kazandı. Tabi o davayı onu kazandıran hakim de yükseldikçe yükseldi yükselmelere doyamadı.

Bütün bu yalanları nasıl yutturabiliyorlar? Çünkü insanlar hem cahil hem korkak hem de kendi hayatından başka hiçbir şeye odaklanmıyorlar ama ısrarla hatırlamak dahi istemeseler de o küçük hayatlarına şekil veren şey işte böyle böyle şeyler ve kendimizi küçük oyuncaklar ve oyunlarla kandırmaya çalışsak da hayalarımız berbat. İnsanlık onuruna yaraşır bir düzende yaşamıyoruz. Hazıra konduk ve bir güzel kaptırdık düzenimizi bu kafalarla da zinhar bir daha elde edemeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)