10 Ocak 2020 Cuma

İÇİMİZDEKİ İRAN AŞIKLARININ SORUNU NE DOSTUM?

Efenim bugün yine Fey'te bir tartışma hasıl olmuş sebep İran yönetiminin ABD ve İngiltere üniversitelerinde öğrenim görmüş kişiler olması. Malum hep söyleniyor İran ABD ile sürekli danışıklı dövüş yapıyor vs. Bir kısım İransever de diyor ki efenim İran'ı yönetenler çok zeki çok eğitimliymiş de bilmem ne. Yan kafasında sarıkla dolaşan ve sokakta kadının saçının ucu göründü dye kadına sopa atılması talmatını verenler entelektüel dahiler filan. O zaman da diyorlar ki bu tip şeylere inanmasalar da sosyal mühendislik yaşıyorlarmış çünkü işte zekilermiş asdfg... Ne bunlar ne diğerleri zeki de değil entelektüel de değil bildiğimiz katışıksız ruh hastası dolandırıcılar. Safiyanelikle bunlara prim veren ve bunları yüceltenler de kurbanları. Olan da yaşların yanında yanan biz kurulara oluyor.  Büyük ölçekli dolandırıcılığın adı olmuş sosyal mühendislik, dolandırıcılar da hayranlık duyulan dahiler. Komik mi trajik mi buyurun karar verin.

Efenim Suudi Arabistan'da kadına yapılan muamelenin yanında hiçbir şeymiş İran'da kadınlar Türkiye'den bile rahattaymış?!? Ölüm gösterilince sıtmaya razı olanların sayısı çok malum. Herkesi de kendileri gibi sanıyorlar. Bir şeyin daha beteri varsa daha iyisi de var. Daha iyi olan varken neden beterlerden beter beğeneyim? Bu ne çeşit bir öğretilmiş çaresizliktir?

Eğitimmiş zekaymış,Suudi Arabistan yönetimindekilerin yedi sülalesi hangi okullarda okutuluyor ne gibi eğitimlerden geçiriliyor bir bakınız isterseniz? Madem mevzu eğitim almakla bitiyor? Bu din tüccarı faşist zihniyetin sizlerin avukatlığına da ihtiyacı yok zira bunların savunulacak yanı yok.

İranlıların nesini seviyorsunuz? İran sinemasını mı seviyorsunuz nedir bu sempatinin sebebi? İnsanını mı seviyorsunuz, söz gelimi alevilikle mi bağdaştırıyorsunuz?

Bir de diyorlar ki İran'ın bazı bölgelerinde kadınlar diğerlerine göre rahat olabilir zira bilhassa kuzeyinde milyonlarca Türk yaşıyor sebebi bu. Asıl Tahran'da caddede gezemiyorlar rahatça hatta Türkler kendi bölgelerinde etnik kıyafetleriyle yahut kafalarına göre rahat gezerken şehir merkezlerine indiklerinde kavga dövüş çıkıyormuş sıkça yok saçın göründü yok görünmedi. Böyle temel insani haklara tecavüz eden bir yönetim varken, insanları koyun gibi güdenlerden tam bağımsızlık için savaş veren emperyalist düşmanı kahraman yontmaya çalışmak da komedi. Yahu sen kendi devletinde esir alınmış köle muamelesi görüyorsun kimin bağımsızlığı için savaşılıyor? Bir kısım oligarşinin. Bu insanlar kendi kaderlerini tayin etmek istiyorlarsa önce bir kendi zincirlerinden kurtulmayı başarsın. Elin kolun bağlıyken kendi özgürlüğün ve bağımsızlığın için savaşıyor olamazsın.

İran'ı bölmekten çekinilmesinin en önemli sebebi de bu zira böldün mü ortaya yine bir Türk devletinin çıkması neredeyse kaçınılmaz. Yoksa Orta Doğu'nun iğneci teyzesi gibi korku nesnesi olarak kullanılan ve işgal gerekçesi yapılan İran atla deve bir devlet değil. Vereceği zarar yine bu bölgeye olur elbet ve ne zengin Yahudiler ne ABD ne İngiltere İsrail'de yaşayanları da sallamıyor. İsrail vatandaşları orman bölgesinde kaçak ev yapıp zilyetlikten yahut olası bir imar affıyla arazi kapatmak için fakir akrabasını orada oturtan tiplerin fakir akrabaları gibiler. Toplumsal yapının bu yönetimi getirmiş olması tarikat kafasından çıkamayan zihniyetin yüzlerce yıldır beyninin yıkanmasının bir sonucu. O kadar beyin yıkadılar ama nafile İran halkı elbette başka şeyler istiyor ama şu an elleri kolları bağlı. Kendine ve insanlık onuruna sahip çıkan kişi sayısı her toplumda öyle çok da değil ama her insan kendine saygı duyarak yaşama güdüsüne bir şekilde sahiptir. İş ki sıra bedel ödemeye gelince çoğunluk yan çizer. Sokakta saçının ucu gözüken bir kadının sopalanması insanlık onuruna sahip bir toplumun yaşadığı bir hayat biçimi değildir.


Konuyla alakalı bir başka yazım: İRAN SEVERLERDE SORUN VAR DA İRAN DÜŞMANLARIN DA SORUN YOK MU? BAKALIM https://mariadebonne.blogspot.com/2020/01/iran-severlerde-sorun-var-da-iran.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)