10 Ocak 2020 Cuma

BİR KISIM DİZİLER; EMERGENCE, EVIL, MESSIAH, SERVANT

Efenim malum dizi dünyasını liboşlar domine ediyor liboşları da tımarhaneler domine ediyor olmalı. Yok öyle bir şey aslında evet liboş dizileri pek rağbet görüyor hatta ahan da bu kaliteli bu üstün dizi bunları izleyenler zeki filan  reklaları onları bunları yalan dolan. Birincisi milyonlarc insanın Netflix il hiçbir alakası yok ikincisibir çok mal da Netflix izliyor.

Başlıkta saydığım dizilerin yalnızca biri Netflix. Evil CBC dizisi Emergence ise ABC dizisi. Evet ilginç gibi görünüyor ama Mesih Netflix dizisi. Aslında bana hiç de ilginç gelmedi belli ki liboşlar demokratları boklamayla seçim alamayacaklarını fark etmiş ve biraz demokrat yalayalım demişler :p

Bu dizlerden gerçekten beğendiğim dizi ile başlamak istiyorum çünkü sanırım ben bilimkurguyu pek sevmiyorum yea deyip duran bir  bilimkurgu köpeğiyim. Evet spoiler'lar başladı. Öncelikle bu diziyi izlemeden önce dizi hakkında hiçbir fikrim yoktu ve posterine de çok dikkat etmedim komik ama kadın itfaiyeci dizisi sandım :) İşin komik yanı senaryoda başroldeki kadının babası itfaiyeci çıktı ama konunun tahminimle hiç alakası yokmuş.  Bu arada başrolü oyanayan kişiyi gerçekten tebrik ediyorum ya endini oynuyor ki kendini filme itelemek de kolay değildir herhalde ya da inanılmaz doğal bir karakter ortaya koyan başarılı bir oyuncu. Posterde görülen küçük kız ise size tam bir tuzak. Evet o kadar şirin kidiziyi izledikçe ai sempatizanı bir maya olacaksınız. Evet konu ai mevzusu. Bu mevzuyu düzgün işlediniz mi ortaya güzel şeyler çıkıyor. Ve evet ai'ler dünyayı ele geçirecek bu dizi de onu nasıl yapacaklarını anlatıyor. Neyse güzel ve sürükleyici bir dizi bence. Karakterler üzerine düşünülmüş karakterler oyuncular da derslerine iyi çalışmışlar. Bakınız başrol oyuncusu sıradan bir kadın görünümünde hatta tombul filan ve eski eşi de zenci ve çocuğu da afroamerikanamerikan bişi bişi ama bunlar hiç liboş propagandası gibi değil neden? Çünkü ABD'de bir sürü tombul kadın var ve bunlar zencilerle de evleniyor. End of story. İte böyle göze sokmadan doğal hikayelerle doğal hikayeler anlatın canımı yiyin. Ha bir yapay zeka hikayesi ne kadar doğal olabilir derseniz işte bu kadar doğal olabilir. Ayrıca dizi de ısrarla sordurulan soruya ben de cevap vereyim. Evet yapay zeka da gerçek bir birey olabilir. Bizler de hazır kodlarla dünyaya gelip bilip öğrenerek kendini kodlamaya devam eden organik makineleriz. Bilinç yani kendinin farkındalığını kavradığın noktada organik, mekanik vs. olman fark etmiyor. Öyle çok sofistike olman da gerekmiyor bunun için. Buyrunuz 2015'ren bir görüntü.







Burada deneyi yapan ki bu bilimsel bir makale olarak da yayınlanmış gayet bilimsel bir deney her neyse deneyi yapan üç robotun kafalarına dokunup üçüne şunu soruyor; Hanginizi mute'ladım. Robotlardan biri bilmiyorum diyor sonra kendi sesini duyduğunu fark edip özür dierim biliyorum beni mute'lamadın diyor. Buradaki ifadeler receive bill filan komut almak demek onlara takılmayın olan olay bu. Bu açıkça bir bilinç göstergesidir ve gerçekten önemli bir şey ama youtube'da izlenme oranını görüyorsunuz. Sallanan popolardan daha dikkat çekici bir şey değil insanlık için. Bu arada buradaki robot da aşırı tatliş değil mi ya? İşte bunlar hep insanlığa tuzaklar :/

Her neyse ikinci dizi Evil. Bu da liboş liboş bir dizi lakin enteresan bir havası var gerçekten. Tıpkı Messiah gibi öyle miydi böyle miydi gidip gidip geliyor. Karakterlerin tipleri dünya kupası gibi tabi ve yine bir sürü liboş mallıklarıyla dolu. Neyse öyle ibneliktir odur budur oralara çok girmiyor şimdilik oysa hikaye pek müsait bir vakit girebilirler zaman tanımak lazım neticede herkes bu konularda Netflix kadar heyecanlı olmuyor.

Evet gelelim Netflix'in Messiah dizisine. Gerçekten demokrat oylarına talipler belli ki. Tabi CIA ve Mossad'ı seviştirmek gibi eğlenceli işler de yapmışlar. Arada liboşların zaman zaman yaptığı günah çıkartma mevzularına da girmişler zira malum böyle yaptıklarında affediliyorlar ne de olsa hristiyan geleneği. Misal kaçak göçmenleri mi savunuyorsun yoksa kendine şov yapacağın kurban mı arıyorsun diye soruluyor güya pek bir vefakar cefakar olan avukata. Hatta böyle güya iyilik kovalayan bazı tiplerde olan sahteliğe yani amacın aslında sadece kazanmak ve güç elde etme hırsı olduğuna da vurgu yapılmış. CNN'in şerefsiz olarak tasvir edilen başkan yardımcısıyla işbirliği de vurgulanmış ama bir yandan kibir de atlanmamış. Dandik bir muhabir karakter var karşımızda ama bu güya süper başarılı ve zeki ve profesyonel bir kadın gazeteci ve bir pisliğe alet olsa da başkan yardımcısına sen kim köpek çekebiliyor filan. Asdfg b liboşların Dingiliz tezgahından geçtiği ne kadar da belli :/ Neyse işte böyle böyle geyikler. Değişik bir kısım liboş tuhaflıkları ilginizi çekiyorsa bakabilirsiniz ama sanmayın ki yaratmaya çalıştıkları gibi öyle felsefi sorular soran mesajlar veren bir yapım olsun. Bildiğin dandik kişisel gelişim kitaplarının hikayeleştirilmiş hali. Keşke insanlığın temel sorunlarını samimi ve düzgün bir dille anlatabilecek kadar samimi ve düzgün insanlar olabilselerdi ama liboşlar işte. Liboş olmaktan başka bir şey olamamışların ellerinden ne gelebilir. Ha bu arada İran'ın ABD'ye saldırıp ABD Orta Doğu'dan çekilsin talimatları ile dizideki artık Deccal mı Mesih mi Mehdi mi sahtekar mı her kimse onun ABD her yerden çekilsin talimatlarının ne kadar da ayn zamanlara denk gelmiş olsun, İran'da ve dizide düşen uçakların düşme şeklinin aşırı benzerliği olsun daha da bir sürü mevzu ile komplo teorisyenleri için baya civcivli dizi. Konuyla alakalı bir dip not da Kuran'da ne mehdi ne deccal mevzusu ne doğrudan ne de dolaylı olarak geçer. Yani Kuran bu kadar önemli bir mevzudan bahsetmez ama din tüccarları hadis var bilmem ne var geyiği ile bu hristiyan hikayesini (hatta orjinalinde Yahudi hikayesini zira Yahudiler İsa'nın peygamberliğini kabul etmez bu o değil başka mesih gelecek der) Kuran'ı bir kere bile anlayarak okumamış cahillere iteler. NATO kafa NATO mermer bir halk da bir güzel inanır bunlara. Bu konuyla ilgili şu mülakatı da şuraya ekleyeyim zira mevzu hiçbir zaman din değildir mevzu hep siyasidir.



Bir de Apple Tv dizisinden bahsedeyim. Adı Servant. Valla beş kuruş harcamadan dizi çekmişler asdfgh mekan hep aynı oyuncu sayısı desen futbol takımı kuramazsın. Dön dolaş hiçbir şey olmuyor sadece sürekli şarap içip ymek yiyorlar asdfg... Neyse bunların da böyle 25 dakikalık dizileri var mistik mi gerilim mi ne olduğu belli olmayan. Yine de izliyorum bu diziyi. Bence hayatta olsa Hitchcok da izlerdi bu diziyi ama ne skim bişi o da tanımlayamazdı.

Evet bu aralar çok dizi izliyorum.

Yasal Uyarı: Diziler hakkındaki yorumlarım bilgi vermek amaçlıdır kesinlikle izleme tavsiyesi değildir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)