29 Temmuz 2019 Pazartesi

GENÇLERE İLİŞKİ TAVSİYELERİ



Şimdi genç olup doğru cevap konusunda kafaları karışık olanlara kopya veriyorum doğru cevap her zaman b şıkkı ama gençken takılın bir onla deneyin bir bunla napacaksınız eliniz şeyinizde şeyiniz nerdeydi ya neyse öyle oturacak değilsiniz üç otuzunda gibi.

Gençlere ilişki tavsiyesi vereyim biraz. Bir kere zıt kutuplar birbirini çeker tamamen yalan dolan. Doğrusu zıt kutuplar birbirini kanser eder. Karakteriniz, dünya görüşünüz, düşünceleriniz, alışkanlıklarınız hepsini yazın aha o listedekilerle uyumlu insan bulun mümkün olduğunca.

Baktınız ilişki tavsadı yani işler boka sardı. Hemen kontrol listesi yapın bu çevresel şartların etkisiyle geçici bir tavsama mı yoksa sorun yapısal mı? Yapısalsa bir dakika kaybedip de boş yere ömrünüzden yemeyin. Tüyün. Sağlam bir bahane uydurun ama yoksa sülükleşirler. Sıkıntı.

Durup dururken terk mi edildiniz? Bu harika bir şey demek bir şeyler baya bir boka sarmış ama haberiniz bile yokmuş mal gibi. Bu size tebliğ edildi. Şimdi artık tertemiz bir sayfa açmak için elinizde bir fırsat var. En güzeli. Hemen helalleşin ve tüyün oradan. Hemen hemen. Çabuk!

Diyelim birinden hoşlanıyorsunuz ama o sizden hoşlanıyor mu hoşlanır mı tamamen muamma. Asla ve asla şansınızı denememezlik yapmayın yoksa seçen değil seçilen olmaya mahkum olursunuz. Karşınızdakine göre yeri gelir baştan çıkarın yeri gelir resmi iş başvurusu yapar gibi sorun.

Benzeşlerime ihanet olacak gibi ama psikolojik problemleri olan insanlara fazla sokulmayın. Bunlar sizi de delirtir, sizler de böyle insanlarla ilişki kurma konusunda yeterince kalifiye olmadığınız için onları daha da delirtirsiniz böylece kar topu gibi büyüyen bir delilik oluşur.

Diyelim bir ilişkiden çıktınız ve kalbiniz çok kırıldı. Ürkek bir ceylan gibin oldunuz. Olmayın başka biri sizi başka bir şekilde kıracak zira aynı yere iki kere aynı yıldırım düşmez ama başka yıldırımlar düşer. O yüzden bunlara deneyim olarak bakın hayatın maceraları filan işte.

Hiçbir insana alışkanlığınız gözüyle bakmayın. İnsanlar sigara değil, porno değil, yağlı boya, sabah koşusu, pilates ya da örgü de değil. Bunlar organik bir takım oluşumlar. Hele oyuncak hiç değiller. Böyle yaparsanız neticede ruh hastası bir mal olursunuz. Yapmayın böyle şeyler.

Daha yazacak çok şey var sonra eserse eklerim belki. Bütün bu maceraların sonucunda muhtemelen (%85) işler hiç de iyi gitmeyecek. Neticede mutsuz evlilik ya da boşanma bile başınıza gelecek. Bir şeyler imzalamadan düşüneydiniz eyiydi ama sorun yok bunlar da geçecek. Das hayat.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)