19 Haziran 2018 Salı

BALKAN TÜRKLERİYLE SURİYELİ KIYASI YAPMAYA KASAN PROVAKATÖRLERE

Birileri Balkan Türklerine hakaret ediyor birileri de onlar Osmanlı iskan politikası ile giden sipahiler tımam mı diyor.

Yine bazı şuursuz saldırılar ve cevaben romantik anlatımlarla karşı karşıyayız. Bu bilinçli bir politika doğrultusunda tarihin devamlılığı adına yapılan bir şey de olabiliyor bazen de yiğitliğe bok sürdürmemek için de olabiliyor. Efenim Osmanlı fetihlerine yardımcı olarak uç beyliklere giden savaşçı Türkler ve aileleri olayın romantize edilmiş halidir. İşin aslı Selçuklu'da da Osmanlı'da da bu iki devlete karşı ayaklanan ve Türklük inadından asla caymayan, dönüşmeyi kabullenmeyen beyliklerin savaşçılarının, ailelerinin ve bunların soylularının(bu hoş bir tabir değil ama neticede bu beyliklerin de yönetici aileleri ve yönetim kadroları vardır) parçalanarak sürülmesidir. Bilhassa yönetici ailelerin bir kısmı öldürülmüş kalanı Mısır'a Horasan'a Balkanlara sürülmüştür. Bilhassa Bulgaristan Deliorman bölgesi en tipik sürgün yerlerindendir çünkü oraya sürgünlerin tarihi çok eskidir aynı zamanda aynı bölgede zamanında kuzeyden gelen Türkler de vardır. Bunların alayı savaşçı kökenlidir . En çok Türk kökenli insan buradan gelmiştir ama Araplaşmış tarihini unutmuş dünyadan bihaberler yahut Türk olduğunu iddia eden soyu sopu belirsizler bu insanlara dil uzatmaktan imtina etmezler. Fakat yüz yüzeyken şansınızı çok zorlamayın derim zita pehlivanıydı güreşçisiydi delisiydi... normalde gücümüz kuvvetimiz bellidir bir de delirttiniz mi elimizde kalırsınız yani :):

Neyse bu sürgünlerle bu savaşçılar sınırlara sürülüp adeta düşmanın önüne atılmıştır ve bunlardan bir tampon bölge kurulmuştur. Şumnu bir ordu şehridir mesela ki benim %50'im buradan. Ha elbette Osmanlı ile uzlaşanlar da var yok değil. Uzun vadede herkes mecburen uzlaşmış da ama çok çok uzun vadede olanlar hepinizin malumu :):) Bizler Karamanoğlu soyundan geldiğimizi zaten nesilden nesile aktarmışız biliriz. Kayı boyu savaşçı boydur her Türk devletinde ordu bu boyun mensuplarının yönetimindedir, askeri de bunlardır(Osmanlının Kayı boyundan olduğu iddiası da bambaşka bir hikaye http://mariadebonne.blogspot.com/2017/10/kayi-meselesi.html )

Karamanoğlları 4 Avşar 1 Kayı boyundan müteşekkildir. Savaşçı Kayıların çoğu Balkanlara sürülmüştür. Avşarlar da Horasan ve Mısır'a ve daha başka yerlere Kıbrıs'a vs. Bu sürgünler aralıklı olarak sürekli devam eden sürgünler öyle iskan politikasıydı yea denilip geçilemeycek kadar acı hikayeler . Yurdundan edilip bölünen parçalanan çok aile var o yüzden bu sürülmeler çok karışık ve acı işler. Sırpları ordusuna katıp gelen batı destekli Osmanlı ile savaşıp yenilmişizdir zamanında. O Karamanoğlu ki 1277'de resmi dilin Türkçe olduğunu kanunla sabitlemiştir ama yıllarca Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu diye dile yerleşik öğretilerle bu soydan gelenler aşağlanmıştır. Tarihe not düşenler yazmıştır ki o mağlubiyet sonrası Türklüğe çok mu meraklısınız alın sizlere Türklük denilerek kadınlarımız Sırplara tecavüz ettirilmiştir. O yıl bir çok çocuk doğmuş denilir ama tabi onlar da bizden olarak yaşamıştır. Ben bundan hiç utanmam, utanacak olan bizler değiliz. Bu utanılacak bir şey de değil ama üstü örtülür bunların hep.

Bir diğer balkan sürgünü yeri Selanik ve çevresidir. Burası da aynı şekilde ordu şehir olmuştur vs. Annem de Kavala'lı mesela. Hatta şimdi arşivleri de hiç ettiler ama yazılan pek çok akademik tez var buna göre sürgün yılları gittikleri yerden bakıldığında iki taraf da aynı yerden sürülmüş. Bu da bir kısmer işiyse demek :):) Daha da Yahudi aklına uyup hilafet ayağına bir başka Mısır Türk devleti ve orjinal adı Türkiye olmasına rağmen kölemen diye öğretilen devletler vs. Osmanlı'nın Türklüğe ettiğine bu dünyada hiçbir başka düşman etmedi. Bazılarımız olsun artık olan oldu der geçer. Bazılarımız ise yüzlerce yıl sonra Osmanlıyı bitirir Türk devleti kurar ona da Türkiye adını verir başkentini de büyük Türk önder Timur'un şanlı zaferini kazandığı Ankara yapar. Bundan ibret alan alır ibretini. Tarihi olan oldu yapacak bir şey yok diyenler değil her şeyi olması gerektiği hale sokacağım diyenler yazar.

Tüm bunları bir kin bir eziklik saikiyle yazmadım. Eğer Türklük iddianız varsa onun tarihini öğrenmeniz şart. Hayal aleminde yaşayarak Türk olunmaz. Hayal aleminde yaşayarak devlete sahip çıkılmaz. Kusursuz bir millet değiliz elbet ama bu kadar kusur da çok fazla. Her şeye rağmen Atatürk'ün kurduğu bir Türk Devleti'nde yaşamış olmanın mutluluğunu hiçbir şeye değişmem. Benim geleceğe dair pek ümidim yok. Bazen diyorum bizim çağımız geçmiş başka bir çağ başlıyor ve belki de bizim bir rolümüz yok bu karanlık çağda. Yine de ucundan da olsa büyük bir önderin yaktığı ışıkla aydınlanan aydınlık bir zamanın izinde yaşadım. Buna da şükür.

KÜÇÜK BİR İTİRAZA İSTİNADEN: Balkanlardan gelen Türklere saldıran şuursuz cahillerle aynı kefeye koymuş değilim bu onlar Osmanlı için savaşan iskanla gönderilmiş sipahiydi, kahramandı aslında vs. savını, lakin yanlış yerleşen söylemleri tekrar edip durmak da ama ben sizi savunuyorum iddiası ile telafi edilmiyor. Onlar Osmanlının değil Türk Milletinin kahramanları. Maalesef göçmenlere de bu resmi tarih gibi dayatılıyor ve aynı savı bir Balkan göçmenindan de duyabilirsiniz. Ben tarihini bilen şuurlu bir Türk olarak bana göre nerede yanlış gördüğüm bir bilgi varsa orada konuya müdahil olurum. İnsanımız da merak etsin araştırsın sonra yine ne isterse onu düşünsün. Böyle hap gibi yutmasın kimse kafaya göre anlatılan tarih bilgilerini. Benim her şeyden önce bu eziyetleri çeken atalarıma vicdan ve minnet borcum var. Niyetleri iyi olsun kötü olsun onların hayatlarını bilip bilmeden yalanla dolanla süsleyip başka türlü anlatanları susup dinleyecek değilim. Dünya hayatından hiç memnun kalmamış olsam da bu haklı ve zorlu mücadeleleri verip bayrağı bana kadar devretmiş tüm atalarım hak ettikleri saygıyı hak ettikleri gibi alsınlar diye elimden ve dilimden geleni yapacağım. Becersem de beceremesem de eyvallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)