15 Haziran 2018 Cuma

SURUÇ



Tiran yandaşı olup hepinizi doğrarız modundan o da bir insan, bir evlat, bir eş, bir ebeveyn ponçikliğine kırılan direksiyonlar.  Kendilerininki de dahil kimsenin ailesini osunu busunu sallamadıkları alenen ortadayken bu timsah gözyaşları tabi ki mide bulandırıcı. Artı bir canın gidişi ailesinin olup olmaması ile önemli ya da önemsiz diye değerlendirilemez. Her insan zaten kendi bir evren.

İki taraf da güvenilmez olduğundan ve ülkede güvenilir bağımsız bir medya organı da olmadığından, yargı da olmadığından olayın aslı astarı nedir belki de hiç öğrenemeyeceğiz. Bir şey bilmemekle birlikte sosyal medyada aktarılan ve yine güvenilir olmayan verileri gördükten sonra aklıma gelenler şunlar;  dükkanında oturan esnafın katledilmesi mesela. Sana pusu kuracak olsa dükkanda ne işi var. Elde koruma ve silahla giden sensin. Ha ağlaklık olsun diye kamikaze görevi mi verdiler bu insana? Ya da orada olan herkese pusu mu kuruldu siyasi sebeplerle? Dükkanında oturan insan PKK'lıysa ve sen bunu biliyorsan(bunu iddia ettiler) o niye hala dükkanda oturuyor yahut sadece HDP'ye oy verdiği tespit edilip fişlenen sıradan bir vatandaş mı aslında yani duruma göre FETÖ'cü duruma göre PKK'lı diye işaretlediğiniz teröristlikle itham ettiğiniz sizden olmayan her vatandaş gibi biri mi? Hadi diyelim ki istihbarat diğer bağlantılarını yakalamak için takip ediyordu. Takip edilen bir şüpheli yahut zanlıya oy istemeye gittiğine mi inanacağız zira devlet imkanlarıyla bölgenin ağası olmuşsun her naneden haberdar ediliyorsundur burası kesin. Diğer taraftan bakıldığında esnafların elinde neden silah var. Deniyor ki orada herkesin elinde silah var. Bakınız bu devletin başarısızlığı yine. İnsanlar ya güvende hissetmiyor kendini(doğal olarak) ya da bu tip alışkanlıkları aşacak bir kültürel donanımı verememiş devlet(bu da var zaten). Daha pek çok şey var aklımda ama aslında maalesef şu süreçte infialden gerçekten ama gerçekten kaçınmalıyız. Bu demektir ki görmüyoruz, bilmiyoruz, düşünmüyoruz.

Şimdi görüyorum yine sizin teröristiniz bizim şehidimiz bilmem ne herkes birbirine saldırıyor. Suçla suçluyla her kim olursa olsun mücadele edilip o suç ortadan kaldırılmalı o ayrı. Fakat değişmeyen bir gerçek var birileri insanları piyon olarak görüyor ve olan da güç sahiplerinden çok bu piyonlara oluyor. Hatta sizin bu erklerin hiçbiriyle alakanız olmasa da onlar seni beni joker piyonu olarak görüyor. Ve katlediliyoruz. Haklılık haksızlık bir yana sürekli katlediliyoruz. Bir meydanda üniversite sınavından çıkmış arkadaşlarla gezerken katlediliyoruz, askerliği yapayım ondan sonra nişanı takarım diye düşünürken katlediliyoruz, teröristlerin üzerine kahramanca kurşun sıkarken katlediliyoruz, birilerinin pis oyunlarında sadece sınırda yaşıyoruz diye katlediliyoruz, hayatımız boyunca elimize silah almamışken bize hakkaniyetli gelen bir politik görüşün peşinde koşarken katlediliyoruz, Anayasal bir hak olan protesto hakkımızı kullanırken katlediliyoruz ve işler daha da büyürse evde otururken kafamıza bombalar yağıyor ve yine katlediliyoruz. Erkler timsah gözyaşlarıyla yalandan teselli ediyor. Hatta küçük düşürecek ölçüde gözlere soka soka elimize sadaka tutuşturuyor. Bazen de nefretlerine odak olup yapmasaydı etmeseydi zaten teröristti ithamlarına nail oluyoruz. Bok yoluna ölüyoruz arkadaşlar. Birileri saraylarda yaşasın, birileri jetlerle seyahat etsin, birileri yatlarda kokain partisi versin diye ve daha ne ucuz, ne kirli hayatlar için...

Elbette tartışacağız elbette kavga da edeceğiz ama beynimizin bir köşesinde şu gerçeklik durmalı; BOK YOLUNA ÖLÜYORUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)