27 Haziran 2018 Çarşamba

MHP MUAMMASI

Yine sardım siyasete. Daha önce seçimi yorumladığımda şöyle dediydim.


"Yaşar Okuyan MHP barajı geçecek oy alırsa orada burada anırırım gibi amiyane bir takım iddialarda bulunmuş lakin; Yaşar Okuyan tecrübeli bir politikacı olarak insanların sığırlık seviyesini doğru öngörememiş. Burada asıl aşırı sapmış tahminlemeye değil sığırlık seviyesine bakacaksın. Hiçbir seçim çalışması yapmadan nasıl oldu lan bu böyle diyeceksin. Ama düşünmek zul bunlara. Beyinleri kıt. Hiçbir matematik bunu açıklayamıyor. Buna CHP'den memnun olmayıp İYİ Parti'ye kayanlar olduğu gibi AKP kadrosundan da memnun olmayıp MHP'ye kayanlar olabilir açıklaması da dahil. Zira var böyle bir kitle mecliste İyi Parti cumhurbaşkanlığında İnce dediler belli ki. Fakat gece boyunca gördük ki her parti inip çıkarken MHP açılan her sandıkta sabit bir oyla başlayıp sabit bir oyla geceyi kapattı. Ve bunların neredeyse tamamı da cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan demiş? Ya devasa bir hile dönüyor yahut bu tercihi yapanları gerçekten kumandayla yöneten bir sistem var. Bildiğin butonlara filan basıyorlar."
http://mariadebonne.blogspot.com/2018/06/2018-seciminin-ardindan.html

Elimde data yok tabi ama iddia edilen doğudaki MHP oy artışını açıklayan şey OHAL takviye güçleri ve aileleri olamaz zira sayı yeterli görünmüyor artı bunlar neden komple MHP'li? Tabi ki seçim sonucunun veri tabanı elimde değil tam analiz sunamam, kasmak da istemiyorum lakin sıklıkla şöyle bir savla gelmişler; diyorlar ki AKP 301'i bulmak yerine neden MHP'yi koalisyona soksun. İşte bebeğim onların kararını herhalde ki Kasımpaşalı bir eski İETT şöförü vermiyor. Ona kalsa hepimiz şu an derin çukurlarda üst üste yatıyor olurduk. Kemiğimiz bile kalmamıştı fakat oyunun kurucuları böyle saçmalıklardan kar edemiyor işte. Ne dedi Bahçeli? Bize kilit bir görev verildi. He canım halk verdi. Aman neyse oylarda hile yapıldı deyip über keriz halkımızı aklamayacağım dedimdi yine dayanamadım. Olmadı.

Hayır yani döne döne aynı oyunlarla ana hattı belli bir uzun vadeli plan uygulanıyor ülkeye. Bunu görmemek için kör olmak lazım ama sonra vay efendim siz de çok komplecisiniz bilmem ne. Sen yine İnce twit attı rakıyı açtırdı de yine, yahut Tayyip dünya lideri zaten de göklerden gelen kararla geldi de veya Kürtler ezilen halk tımam mı tabi ki halkı patlatacak öğretmeni infaz edecek de veya darbe bildirisi okumuş NATO komteninin kurduğu ve Atsız gibi hardcore Türkçü birini tabutluğa gönderenin partisi de über milliyetçi ondan halkta kredisi çok de . Bunları deme demiyoruz. Ama malsınız işte. O konuda geri adım atılmasını beklemeyin zira biz geri adım atsak da siz yine malsınız zaten. Ha bütün bunların farkındayım iddiasında olanları da görüyorum, iki dakka sonra yine aynı teraneleri döne döne eda ediyorlar. Balık hafızalı mısınız ya la?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)