8 Haziran 2018 Cuma

EPİLEPTİK GÖMME ŞENLİKLERİ BAŞLADI YİNE

Son zamanlarda Erdoğan'ın abuklamalaeı üzerine yine epileptik olduğu iddiaları ve bu bağlamda da epilptiklerin ne berbat tipler olduğu üzerine kompozisyonlar halka servis edilmeye başladı. Örnek olarak şu yazının link'i verilmiş yine. https://www.turkishnews.com/tr/content/2017/04/12/erdoganin-doktoru-neden-oldu/

İfadeler şöyle bir göz atarsak; “Epileptiklerdeki kişilik problemleri değişik formlarda ortaya çıkabilir. Bu kişiler itaate yatkındır fakat itaatkârlarının altında müthiş bir persecution (gadre, zulme uğramışlık duygusu) ve kuvvetli paranoid duygular yatar. Bu hastalar bazen tehlikeli agresif davranışlarla seyreden duygu değişiklikleri olabilir. Bu hastalar genellikle egosantrik (ben merkezci), irritabl (aşırı tepki veren, kolayca sinirlenen), exigeant (ısrarla isteyen) ve kestirilmeyen agresif davranışları yaygındır. Ağır, hantal perseverasyonları olan kişiler olup düşünceleri sabit, stereotipik (tekrar edici) ve katıdır.”... “Erdoğan’ın siyasete başladığı yıllardan beri kirli bir ağıza sahip olması, insanlara hakaret etmesi ve insanlara karşı saldırgan bir dil kullanması, anormal derecede agresif bir kişiliğe sahip olması, gün içerisin de ve ya kısa dönemlerde yaşanan kişilik değişikliği veya davranış değişikliği, sık sık tehditkar bir üslup kullanması, kendisinden beklenmeyen bir davranış sergilemesi, bir fikri sık sık tekrar etmesi, olumsuz düşüncelere sahip olması veya paranoyaklık, etrafındaki en yakın insanlardan başlayarak herkese karşı büyük bir güvensizlik içinde olması, yine yalan söyleme ve söyledikleri kısa bir süre sonra inkar etme, kendi söylediği yalan bir süre sonra kendisinin inanması, lükse ve ihtişama düşkünlük vb.”

Bir hekimin epileptikleri böyle gömmesi bilemiyorum Altan. Bende de parsiyel epilepsi var ve saydığı özelliklerin bir kısmı bende de var da mesela yalan söyleme, lükse düşkünlük filan nasıl olur da tüm epileptikleri böyle uçsuz bucaksız gömmelere doyamamalar filan?

Erdoğan'ın epileptik olduğu yıllardır konuşuluyor ve muhtemelen var da böyle bir şey fakat gerekçe her ne olursa olsun kendisini muayene etmeden bu kadar negatif özelliği sanki tüm epileptiklerin standart karakteriymiş gibi anlatanların hekimlik yapamaması gerek. Bakınız mitomani(yalan söyleme hastalığı) gözlemleniyor ve mitomanların semptomları belli. Zaten hastalığın halk arasındaki adı direkt semptom. Son dönemde demans özellikleri de gösteriyor alzheimer olabilir yahut epilepsi nöbetlerinin verdiği hasarlardan kaynaklı olabilir. Yorgunluk zaten nöbeti tetikleyen ve hasarı arttıran bir unsur ki evet oradan oraya koşturuyor ama halk için vatan için değil görüldüğü üzere, yahut öyle zannediyorsa bile belli ki koşturmaması hepimizin hayrına. Ve sadece yorgunluk da olabilir lakin gelişmiş bir medeniyet olsaydık adli olarak vereceği hesabı zaten veriyor olurdu ya da yaptığı işe uygun psikoteknik testten geçmesi çoktan talep edilebilinirdi. Ve hayır epilepsi hastasıydım deyip yırtamaz da zira kişi yaptığı fiilerin neticesinin farkında olduğu ölçüde cezalandırılır ve gayet de farkında olduğuna dair pek çok bulgu da var. Ama şu epileptik gömme şenlikleri beni olmasa da emin olun epileptikleri ve onların ailelerini üzüyordur. Çünkü bu epileptikleri gerçekten çok yanlış tanıtan bri dil ve ben bunun bilimsel bir dil olduğunu düşünmüyorum. Ha elbette alzheimer ya da mitoman yakınları da hoş karşılamayabilirler ama alzheimer'ın tablosu oldukça net ve bu ailelerin yakınları da böyle birinin yönetimde olamayacağını gayet biliyorlar. Epileptikler de bazı görevleri yapamayabilirler ama bu onlardaki nöron tutulumlarının beynin hangi bölgede gerçekleştiği ve onları nasıl etkilediği ile alakalı karar verilecek bir şey. Ve hayır bütün epileptikleri agresif, yalancı, mal mülk düşkünü vs. değil hatta büyük çoğunluğunda böyle bir şey hiç yok. Borderline vs. deseler neyse ki onların da çoğunda öyle bir şey yok. Bu konularda zaten cahil olan halkı bir de hekimleri refere ederek iyice cahilleştirmesinler bir zahmet. Zaten ne çekiyorsak aptallık ve cahillikten çekiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)