29 Haziran 2018 Cuma

KENDİNİ ALLAH SANAN AKP DİNİ MENSUPLARINA

Bugünlerde sıklıkla görüyoruz AKP dini mensupları onun dini yalan dolan içki içiyor bir kere falan filan oturmuşlar hesap kitap yapıp ceza kesiyorlar kafalarına gre. Bu arada içki içmek > bütün günahlar + şirkler. Yani çalabilirsin, insan öldürebilirsin, hak yiyebilirsin vs. Ama içki içmek efendime söyleyeyim türban takmam yahut dövme yaptırmak bunların hepsi insanlığı mahvediyor Allah'a karşı mahçup ediyor hepimizi. Kafalarında böyle sadece şekle şemale bakan bir Allah ve böyle bir din var. Bu ne dini bilmiyoruz ben AKP dini diyorum şahsen.

Yine Facebook'ta halkla içiçe girmiş bulundum. Birileri Kamer Genç'ten bahsediyor o olsa pabuç bırakmazdı olan bitene minvalinde bir şeyler söylüyor. AKP dini mensubu olan biri de gelmiş o şu an cehennemde size yardım edemez diyor. Biri de buna nereden biliyorsun cehennemde olacağını , kendinin gitmeyeceğinden emin misin demiş. Bu zat diyor ki cehennemin tapusu sizin üzerinizde bizi almazlar oraya diyor. Eğer Araf suresinden haberdar olsaydı bu zat şu an kimsenin cehennemde olmadığını, arafta beklediklerini bilecekti. Ahiret günü gelip de hep beraber dirildiğinde herkes ki hayvanlar da dahil buna o vakit hesaplar ele tutuşturulacak ve dağılıma çıkılacak :)


                                                                                                                                                                 
Efenim bu kişiyle bir müddet ben de hasbihal ettim lakin kendisi tabi ki beklenildiği üzre umutsuz vaka. Orada zikrettiklerimi de buraya not alayım dedim. Zira olur ya mesela gençtir, henüz beyni din satan çıkar odakları tarafından pelte edilmemiştir, madem de güya inanıyordur inatla denk gelir de okur. Bu sayede orada burada insanlara salça olurken inandığı dinde günahtan günaha, şirkten şirke koşmaz da hem kendi huzurlu olur hem de toplumun huzurunu bozmaz. Dinden bahis açmak Allah'ın adını ağzınıza sakız yapmakla olmaz. Önce dininden habrdar olacaksın. Kenat mahalle Allah'çıklarından da din öğrenilmez. Çağ artık internet çağı. Aç Kuran çevirisi oku biraz. Tek çeviride de kalma.Bir satırlık cümleyi 3 paragraf yazan var. Cümleler uzamış parantez içinde ne anlatmak istediği anlatılımış ki yapılan yorumun konuyla alakası bile yok.. Otur anlamaya çalış. Eskiden insanların okuma yazması yoktu, yeterli sayıda Kuran yoktu. O zamanlar başkasının ağzından çıkan laflara mecburdu insanlar. Şimdi öyle değil. Kuran'da da Kuran'dan başka bir şeye ihtiyacınızın olmadığı defalarca zikredilmiş.

Kuran'ı hatmetmek de size bir şey kazandırmaz. Önemli olan anlamak. Yine eskiden savaşlar vardı insanlar birbirlerinin ibadethanelerini ve kutsal mekanlarını yakıp yıkarak üstünlük ilan eder burası benim alanım oldu bana itaat edeceksiniz derdi. O yüzden pek çok hafız olurdu(Elbette savaşlar yine var ve yine kutsal sayılan yerlere saldırılıyor fakat çapı alanı şimdilik sınırlı görünüyor). Benim ailemde de 14 hafız varmış biri de dedem. 14 yaşında hafız olmuş. Çünkü Balkanlar'dasın, sabah akşam savaş var. Eldeki Kuran'ı kaptırdın mı daha da Kuran bulana kadar havalara bakacaksın. Fakat günümüz şartları değişti. Şekillere hapsolup kalıyorsunuz. Özden bihabersiniz.

AKP dinini bir kenara bırakır da islama bakarsak; öncelikle insanların açıkta işledikleri günahları görebilirsin ama gizlide ettikleri tövbeleri bilemezsin. Onu Allah bilir ister affeder ister etmez. İkinci olarak bugün müslüman olmayan kişi yarın iman edebilir güzel ameller işler senden bile makbul olur. Sen onları dinden soğutarak onları Allah'tan uzaklaştırdığın için o sürede işledikleri günahlar senin vebalin olur. Senin onları güzel adabınla ikna emen ve işte islam yolu beni böyle yaptı demen lazım. Nahl 82, "Ey Muhammed! Eğer yüz çevirirlerse, artık sana düşen açık bir tebliğden ibarettir." Hele ki yaptığını söylediğin çirkinlikleri Allah'a atfetme zira Kuran'ı okursan arada bir şöyle der; Araf 28 "Çirkin bir iş işledikleri vakit, "Biz atalarımızı bunun üzerinde bulduk, Allah da bize bunu emretti" derler. De ki: "Şüphesiz, Allah çirkin işleri emretmez. Siz bilmediğiniz şeyleri Allah'ın üzerine mi atıyorsunuz?". Üçüncüsü Lokman 26 :"Göklerde ve yerde ne varsa Allah’ındır." yani cehennemi bize tapuladığını söylemen de nasıl desem cehennemlik bir şey.

Şimdi bunlara dediler ki işte bizi baskılamak için böyle diyorlar o yüzden artık biz uyandık pabuç bırakmayacağız bunlara hadi kin güdün ve saldırın, karılarını kızlarını cariye yapın(zaten bu cinsellik bunların paradan da çok taptıkları bir şey malum). Yine islamdan birazcık anlasalardı öfkenin, kin gütmenin şeytanın insana vesvese vermesinden kaynaklandığını, Allah'la güçlü bağlar kuran insanların iç huzurunun olacağını bilirlerdi. Sizler kendinizi hiçbir konuda geliştirmediniz. Kıldığınız namaz tuttuğunuz oruç borç değil. Allah sizin namazınıza orucunuza ihtiyaç mı duyacak da alacak diye yazsın deftere. Bunları siz kendinizi geliştirin, iradenizi sağlam tutun diye pratik niyetine görev vermiş. Bunu da yine ayetlerde belirtmiş. Sizin için hayırlı olur, size faydası olur denmiş bu konulardan bahsedilirken. Ama siz obsesif bir halde şekle hapsolduğunuzdan şunu yaptım, bunu yaptım, ben makbul insanım o değil bu değil şaşırdınız kendinizi hepten günden güne. Kendinizi iyiliğe güzelliğe ikna edemediğiniz için başkalarını da edemediniz haliyle. Yani pabuç bırakmanızı gerektirecek bir şey yoktu ortada. Cahil, kötü ve başarısızdınız. Hala da cahil kötü başarısızsınız sadece eline silahları alan maymunlarsınız ki o silahlar de size göstermelik verildi. Bu çapsızlıkla neyi elde edebileceğinizi sanıyorsunuz? Baksanıza dininizi bile bir ateist anlatıyor size. Bu kadar da düşkün bir haldesiniz işte :/

Son olarak :

Nahl 116 "Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah'a karşı yalan uydurmak için, "Şu helâldir", "Şu haramdır" demeyin. Şüphesiz, Allah'a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler."

Hadi eyvallah.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)