17 Haziran 2018 Pazar

DOMUZ ETİ YEMEDİĞİMİZ İÇİN DE HESAP VERECEĞİZ AMK OLDU



Türk insanının domuz eti yememesi daha çok o ete alışık olmayışından tabi dini nedenle yemeyen de hayli fazla ama ortak küme zaten asırlardır yemediğimiz bir şey. Türklerin uzun süre domuzla alakası yok, sonra gördükleri şey eskiden çok pis ortamlarda bakıldığı için hastalık yayar bilmem ne pis bellenmiş ve yenmemiş. Türkler doğuştan titizlik hastasıdır arkadaşlar. Metrobüsler filan leş gibi kokuyorsa onun binbir çeşit başka nedeni var. Zaten Türk dediğin hayvancılıkla uğraşıyor keçisiydi, koyunuydu, danasıydı hatta savaşta mecburen ölen atıydı yemiş. Ama şu an hindi eti de tercih etmiyor mesela insanlar. Ucuz diye mecburen sonradan alıştılar. Danayı bile hala soruyorlar yerli mi dışarıdan gelen mi. Dışarıdan geleni de danadan saymıyor ırkı başka diye :) Et seçen milletiz velhasıl.

Ben günahında filan değilim doğal olarak ama açlıkla sınanma ihtimalim hariç zinhar yiyemem mesela. Böyle de çok insan gördüm. Artı bir de şu var, içkiden yiyorsun golü zaten  onu da yap ne olur kafası bir nedir? İlla battı balık yan gider mi diyecek insanlar? Zaten içki içiyorum bir de buna bulaşmayayım diyemezler mi? Ayriyeten domuz eti yiyorum çok da bayılıyorum çünkü rafine zevkleri olan moderen bir bireyim kafasına da edeyim. La domuz eti bu fakirin yiyeceği.

E sen neden bu konuya bu kadar bilendin derseniz. Torino'ya gittiktti iş toplantısı için, ulan elin gavuru da aynı baskıyı yapıyor. Fiks menüde domuz eti vardı, ha bize gıcıklıklarına değil biz iki Türküz kalanı başka ülkelerden. Biz ikimiz almadık tabağı ama bir yandan da şarapları yuvarlıyoruz. Vay efendim siz müslümanlar böylesiniz, domuz eti yemiyorsunuz içkiyi içiyorsunuz ama bilmem ne. Allan gavurlarından durduk yere fırça yemeye başladık, sardı bunlar bize. Hatta garson da geldi gaza o da sardı zaten yüzsüz oluyor İtalyanlar malum, evet bunlar hep böyle bilmem ne diyor herif. Aha bu mallar da tıpkısının aynısı işte. Domuz eti ithal edip satmayı planlar gibi bin yıldır bu geyiği döndürüyorlar. Yani domuz eti yemediğimiz için de hesap vereceğiz kodumunun dünyasında. Oldu canım. SAĞNAAAA NEEEEEEE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)