19 Temmuz 2020 Pazar

OSMANLI VE TÜRKLÜK



https://eksisozluk.com/entry/110389175?fbclid=IwAR06kjjVOESrMw2ySaO_z6FojjeeSh1O4dlDgD7lKFpiNVqbz7iBOwiwFOI


Osmanlı'nın Türklükle nalakası varmışsa artık onun yüzünden Türklükten sovumuş canımcım :)

Bakınız Avrupa'da İspanya hariç pek Arap görülmemiş olduğundan müslümanlık maalesef Türklükle özdeşleşmiş zira Avrupa'ya işgal için sürekli gelip giden ve müslümanım diyenler baştan beri Türk olarak biliniyor o yüzden kimisi Avrupa'da Osmanlıdan Türkler diye bahsetmiştir tarihte de lakin Osmanlı başlangıçtan hemen sonradan itibaren bir kere bile kendine Türk dememiştir hatta baya baya Türk düşmanı olmuştur. Ondan gayri Osmanlı bir Türk beyliği olarak kurulmuş olsa da devamında Bizans taklitçisi Türklüğünü reddeden toplama bilgisayar gibi takılan üst düzey yönetimini devşirmelerin tamamen ele geçirmesiyle bir kaç sembolik olgu hariç bir de Arapça ve Farsça ile hibritleşip iyice yandan yemiş saray Türkçesi haricinde ruhen de Türklükle alakası kalmamış bir hanedandır. Ara ara özümüz Türklüğe dönelim diye fikirlere kapılan şehzade hatta padişahlar diğerlerine asla uygulanmayan aşağlanmalarla katledilmiştir birincil Bkz. Genç Osman.

Bu bozulma Osmanlı'da başlamamıştır aynı tip bozulmalar Selçuklu'nun da başka Türk devletlerinin de sonunu getirmiştir. Kah Çinlileşirler kah Ruslaşırlar kah Araplaşırlar ve biterler. Şu anda da benzer bozulmayı Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Düşmanlarımızın bize karşı yüzlerce yıldır süren en bilindik taklididir. O devletteki Türklüğü bitir ki o Türk Devleti bitsin :/ Bir Türk devletini bitirmenin en olası yönteminin o devletteki Türklüğü bitirmek olduğunu bütün düşmanlarımız biliyor. Beslememiz de bol olduğundan maşa bulmakta zorlanmıyorlar böylelikle içten dıştan yıkıyorlar. Bu geçmişte de böyle oldu şimdi de aynı durumdayız. Türklüğü asla bitiremedikleri için Türk kavramının içini boşaltıp kafalarına göre dolduruyorlar ve içimizde ne kadar açgözlü beyinsiz satılık hain varsa bunlarla işbirliği yapıyor. Böylelikle karşımıza Araplaşmış Türkler, Farsileşmiş Türkler, Ruslaşmış Türkler, Çinlileşmiş Türkler, İngilizleşmiş Türkler vs. çıkıyor. Fakat daha önceki yazılarımda da söyledim maalesef günümüz nesilleri çürük. Bu dün de vardı. İlteriş Kağan da çok dil döktü toparladı bu hale düşenleri. Atatürk de hizaya getirdi hepimizi. Ne yazık ki nasıl ki elma ağacı her yıl meyve vermez bizde de böyle bir sorun oluyor ama illa ki o nesil ve o mder gelecek. Hep geldiler.

Bu arkadaş da muhtemelen bir Türk düşmanı olarak devşirilmiş. Ben demiyorum ki Türkler dünya tatlısıdır nasıl olur da sevmezsiniz. İyiyizdir hoşuzdur paylaşımcı ve adilizdir ama size göre küçük bir şerefsizlik bizim için çok önemli bir kural ihlalidir. O yüzden dün neşe içinde soframızda ağırladığımız biri olabilirsiniz ama tek bir şerefsizliğiniz yüzünden bir bakmışsınız kafa derinizi yüzüyoruz. Bu tabi anlaşılmaz yaşanır bir duygu ve demiyorum ki iyi bir şey fakat olacak olan budur :/ Türklüğün karakteri her şeyden önce bağımsızlıktır bunu da not alın bir köşeye çünkü hayatınızı kurtarabilecek çok önemli bir bilgidir :) Bakınız bunu sadece bizden olmayana değil bilhassa bizden olan ya da bizden görünen yaparız o yüzden tarihteki tüm Türk Devletlerini genellilkle başka Türk Devletleri ya da içerideki Türkler yıkmıştır. Düşmanların ve içerideki hainlerin tuzaklarına düşüp yozlaşan ve Türklükten uzaklaştıkları için ufak birer düzeltmedir bunlar. Yıkıp yeniden yapalım ki Türklük bozulmadan devam edebilsin. Çünkü bu onurlu, adil ve özgür ruhlu yani bu şartlara sahip içine sinen bir hayat vazgeçilmezi olan bir Türk için vazgeçilmezdir. Her Türk böyledir eğer ki kendinizi böyle hissetmiyorsanız lütfen ben Türküm demeyin kendinize uygun bir topluluk elbet bulacaksınızdır hep buldunuz.

Bakınız bu bir genetik mesele ama öyle sandığınız gibi bir gen değil. Bizler asırlarca bu köklü kültüre karakterle uyumlanmış ve bunları benimsemiş insanların soyundan geliyoruz. En basitinden Hunların insanları zorla Hunlulaştırdığı iddia ediliyordu düne kadar. Bugünse yeni bulgularla bilgiler güncellendi ve insanların gönüllü olarak Hunlaştığı kabul ediliyor. İslamı da böyle yaydık milletin ümüğüne çökmediğimiz onları inançlarında serbest bıraktığımız ve dini sömürü aracı olarak kullanmadığımız için. Diğer dinlerin zorbalıklarından kaçanlar savaşçı ruhlu ve adalete inanlar Türk çatısında toplandı. Yani aslında islama değil Türklüğe geldiler. Zaman zaman her ne kadar saraylardakilerin Türklükle alakası kalmamış olsa dahi bir Türkler her çağda her daim her yerdeydik ve ailemiz böylelikle büyüdü. Bu böyle bir genetik evrilme böyle bir topluluk olma hali.
Osmanlı'nın Türke bakış açısının özeti. Neden Osmanlı aşığılar buradan da anlaşılıyor. Atatürk'ten bir anı "Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının 'Kavm-i Necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında Türklük şuuruna erdim. Onda gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir."
Türk milletinin karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır; Türk milleti zekidir ve ve gerektiğinde insanın aklını da almasını bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)