2 Temmuz 2018 Pazartesi

İDAM İSTERÜK HORTLAMASI


Açıkçası bu tip bir dikkat çekme yöntemi içime sinmedi lakin; İdam cezasından da beter cezaların olduğu dönemlerde de tecavüz vardı. Burada iddia edildiği gibi görünen o ki bu tip cezalar caydırmaktan çok suçtan yırtma motivasyonunu arttırıyor. Elbette ağır ceza şart ama idam aslında siyasi bir istek ve bu trajik vakalar bahane ediliyor açıkça.

İdama karşı oluşum telafi edilemeyen bir ceza yöntemi olması ve bir ceza çeşidi olarak insan öldürmenin normalize edilmesi neticesinde kendini yargıç ilan edecek ruh hastası tiplerin motivasyonundaki artış ihtimali. Ayrıca siyasi hesaplardaki halkın infiali için de ideal bir yöntem olmakla birlikte ülkeyi Avrupa Biriliği gibi sistemlerden gittikçe uzaklaştırıyor. Avrupa Birliği sistemine dahil olalım demiyorum ama Avrupa Birliği'nin hukuk anlayışına özenmemiz huzurlu bir düzen için şart. Yoksa hümanist biri değilim, medeniyet de öyle çok düşkün olduğum bir mevzu değil ve evet insanları yeryüzünden silmek aslında öyle çok da büyük bir trajedi değil. İnsan olduğunuz için size öyle geliyor.

Pek çok örnek verilmiş en vurucusu da 5 günlük erin vatan hainliğinden ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilmesi. İdam geldiğinde illa ki genişletecekler alanı ve bu asker öldürülecek. Bunun akla yatkın bir açıklaması olabilir mi? Bir hata varsa telafi imkansızlaşıyor.

Daha da uzun uzun anlatmak istemiyorum. Bu kadar basit bir şeyi anlayamıyorsanız hamallık etmek anlamsız.

Tasallaşması sakıncalıha dersin ki yargç ebnim bu da bu dünyadan defolup gitmeli sıkacam kafasına buyur götün yiyorsa yap. Tutan yok zaten bu ülkede. Yasal düzen mi kaldı?

Ek: Bugün sokakta baktım da çocuğu olan insanlar baya bir strese girmiş. Ya çocukların ellerine yapışmışlar ya da gözlerini bir saniye ayıramıyorlar onların üzerlerinden. Böyle yaşanmaz. Böyle hayat, böyle toplum, böyle ülke olmaz. Hele ki halihazırda zaten sıklıkla yaşanan vakaları idam cezası için böyle göze sokarak lanse edip aslında bu konuda hiçbir şey yapmadıklarını düşündükçe insan çıldırıyor. Şu ana kadar ne adım attınız da bir sabah uyanıp hadım edelim yetmez idam edelim dediniz? Şerefsizliğin de bir sınırı olmalı ya. Kodumunun gerizekalı mafyalarında bile kural uyduruyorlar yalandan. Kendilerini bir iş yapıyorum ayağına avutsunlar diye. Bunlar avuntuya bile ihtiyaç duymayacak ölçüde katıksız şerefsiz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)