21 Temmuz 2018 Cumartesi

EGOYLA BEYNİ UYUŞTURMAK

Evet bugün sosyal medyada takıldım yine ve tekrar ve tekrar aynı şeyleri gördüm; Kendi kuyruk acıları üzerinden(bu kuyruk acılarının çoğu NATO vs. eliyle suni olarak oluşturulmuş, tabi ki bunlar gerçek kuyruk acısı ama düşman sanılanla gerçek düşman farklı. Hedefler saptırılmış.) dünyayı okumlayanlar ki bunların bir kısmı sanal bir kuyruk acısından muzdaripler yani kuyruk acıları bile yok ama varmış gibi hissettiriliyor bunlara, intikamı alındı/alınacak diye aslında kendi ekmeğini kovalayan intikamcıyı kahraman bellemeler yine aynı kafayla aslında kendisinden nefret eden kitleyle aslında sadece nefret eden kitlenin işine geldiği halde onunla dayanışmalar. Ve tabi ki herkesin birbirini algınızla oynuyorlar diye itham ederken aslında kendilerinin algılarının çoktan boku yemiş olması.

Birinin tedavi olabilmesi için önce kendindeki sorunu kabul etmesi gerekir. İnsanlara salak ve cahil değilsiniz oyun ettiler kandınız o kadar diyerek onları tedavi edemezsin. Önce sorunu kabul edecekler. Psikolojik sorunları olanlar da edecek. Algının sağlığı bu kabullere bağlı o yüzden benim gibi onaylanmaya bağımlı olmayan kişilerin zekasından korkmayın. Hatta evet bununla da savaşın ama kendi zekanızla da savaşmalısınız. Şeffaflıktan da korkmayın. Laf söyleyip kaçmak yok öyle. Karşıyı da sonuna kadar dinleyeceksin. Karşındaki aptal saptal fikirleri papağan gibi tekrarlama alışkanlığına sahip değilse, fikir paylaşmakla alakası olmayıp sırf yıkıcı olmak adına hakaret etmiyorsa vakit ayırıp laf anlatıyoesa dinleyeceksin. Sansür kolaycılığına kaçan herkes sokma akıllarına hapsolur.

Tartışmaları fikir paylaşımına odaklanmadan kalibre yarışı sanan, kendi ve karşısındakinin varoluşundan bağımsız düşünemeyen(elbette sen şu şu konumdasın yahut şu çıkış noktasından dolayı sağlıklı düşünemiyor olabilirsin gibi iddialara ileri sürülebilinir ama bunda da bir gerçeği arayış amacı olmalı. Gerçekler ben buldum sen sus diyerek değil birlkte aranarak bulunabilinir. En azından en kötü ihtimal gerçeğe yaklaşılabilinir).

Egolarla beyninizi uyuşturmayın. Kamuya açık alanda emek verip fikir beyan etme alışkanlığından verim alınmak isteniyorsa bunlar üzerine kafa yorulması gerekiyor. Yoksa ha lüks arabanın önünde yahut yeni aldığın bilmem ne marka çanta ile poz vermişsin ha böyle çene yarıştırmışsın. Hiçbir farkı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)