3 Şubat 2021 Çarşamba

VELEV Kİ KURDA TAPIYORUZ SİZE NE AMK?

Bugün yine bir yazıya rastladım anladığım kadarıyla mal sürüsü fitneci cahiller bu sefer de bunlar kurda tapıyor kurt totem, put bunlar için filan demiş birisi de detaylı detaylı tarihçeyi anlatmış put değil vs. izahat verme gereği duymuş.

Kurdu totem yapsak put yapsak ona tapsak kime ne. Bu Türklüğe düşman cahil kafasız insanlara meram anlatmak hesap vermek zorunda mıyız? Elbet yeni nesillerin de kafalarını yıkamasınlar diye, kadim bilgileri yeni nesillere aktaralım diye açıklayıcı bilgiler sunulmalıdır ama bana kalırsa bu asla ve asla hesap vermeyi çağrıştıran bir dil ya da üslupla yapılmamalı. 

Türk fikrinde vicdanında her daim özgürdür ister müslüman olur ister Tengri inancına sahip olur ister hiçbir şeye inanmaz. Biz islamdan önce de birdik bizi bir yapan şey asla din olmadı. Tarihimiz boyunca her çeşit dine mensup Türk bir başka Türkten ayrı tutulmadı. Bizim tarihimizdeki dilimizdeki karakterimizdeki birlik bize her daim yetti yetecek de. 

Türklüğü daha dün oradan buradan sürülmüş bize sığınmış aslında başka milletlere mensup yahut soyu sopu bile belirsiz yabancı sığıntı beslemelerden öğrenecek değiliz. 

Kurt doğa ile iç içe yaşayan Türklerin karakterlerini temsil eden hayvan olduğu için Türkler tarafından benimsenmiş ve titizlikle gözlemlenip sembol haline getirilmiştir. Kurt evcilleşmez, özgürlüğüne düşkündür ama kurt sürüsünü savunması ya da ihtiyaç halinde saldırı yapması gerektiğinde liderinin öncülüğünde disiplinli bir şekilde savaşır. Rus için ayı ne ise kurt da bizim için doğadaki ilham kaynağı karşılığımızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)