22 Ekim 2020 Perşembe

DAHA AHLAK NE ONU BİLE KAVRAYAMAMIŞ MALLAR

https://eksisozluk.com/ahlak-dogustan-midir-yoksa-sonradan-mi-kazanilir--6709702 

Sayfalarca döşenmişler daha ahlakın ne olduğunu bilmiyorlar. Burun karıştırmanın ahlakla alakası var sanıyorlar. Ahlak ne bilmedikleri gibi görgü ne onun adını duymamışlar bile.

Eğer çocukken kurban bayramında vahşice katledilen ve ağaca asılan koyun cesedine karşı hiçbir şey hissetmediysen o sendeki akıl ve vicdan eksikliğindendir. Bu çocukluktan da olabilir neticede sisnir sistemi kurulumu 21 yaş civarı tamamlanıyor. Daha sonra yeni nöronlar da üretilebiliniyor ama kemik yağın ortalama bu civarda tamamlanıyor. Yani aklın ermesi vicdanın oturması zaman alabilir. Akıl ve vicdan doğuştan gelir ve bunun yüksek erdemle onla bunla alakası yoktur. Eğer insanlarda hiç vicdan olmasaydı çoktan soyları kururdu çünkü nerede duracaklarını asla bilemezlerdi bakınız AKP. Çekirge sürüsü gibi davranır insanları yağmalar öldürür sonra birbirlerine düşer birbirlerini de son insan da ölene kadar kadar tecavüz eder öldürürlerdi. Akıl ve vicdan diğer hayvanlarda da vardır bu canlılığın devamı için elzemdir.

Ahlaksa neyin vicdanen en doğru hareket olduğunun koda dökülmüş halidir. Bir nevi kafasız ve vicdansızlar için hazır formüller üzerine düşünmedir çünkü kafası ve vicdanı yeterli olanların bu tip formüllere ihtiyacı yoktur neyin doğru tepki ya da hamle olduğunun sinyali onlara beyninden dosdoğru şekilde gelir. Velhasıl aptal ve vicdansız insanlar ve toplumların ahlak kodları da leş gibi olur. Ve bu leş kodlar akıl vicdan yapısını bozabilir ya da onları engelleyebilir de. Bunların ahlaktan anladıkları şey içinde bolca şekilcilik ve gösteriş barındırır zira içten içe ne kadar leş insanlar olduklarını elbette bilirler ve bu rahatsız edici hislerden kaçınmak için bunun güya böyle olmadığını hem kendilerine hem başkalarına ispatlamak için sürekli bakınız ben çok ahlaklı çok vicdanlı biriyim mesajı vermek isterler. Kendilerinde böyle bir malzeme olmadığından dışardan takviye yapıp mesela bakınız bu bez parçası ahlakın ve ferasetin vücut bulmuş halidir ahan da ben bunu kafama sarıyorum oh cennetlik oluyorum derler.

Görgü ise bambaşka bir şey, içinde yaşadığın toplumda başkalarına rahatsızlık ve huzursuzluk vermeden yaşama tarzının belirlenmesidir. Elbette çıkış noktası yine vicdanla alakalı ama kimse burun karıştırdı diye vicdansız bir şerefsiz olmaz haliyle. Bir devletin hukuk sistemi de onun ahlakıdır. Yanlış bir hukuk sistemi bozuk ahlak olmayan bir hukuk sistemi ise ahlaksızlıktır.

Bir devletin hukuk sistemi de onun ahlakıdır. Yanlış bir hukuk sistemi bozuk ahlak olmayan bir hukuk sistemi ise ahlaksızlıktır.

Hayır bildiğimiz rezilliklere değinmeyeceğim daha detay bir konuya girmek istiyorum. Bakınız şu Kadir Şeker vakasına. Herifin bir karısını dövüyor Kadir müdahele ediyor sonrasında adamı kalbinden bıçaklıyor. Kadın o benim kocamdı niye öldürdün diyor vs.

https://eksisozluk.com/kadir-seker-sendromu--6709753

Şimdilerde bu çocuğun dışarı çıkması için yırtınıyorlar da içinde nefsi müdafaa olmayan hiçbir cinayetten hiçbir şey olmamış gibi yırtamazsınız böyle bir hukuk sistemi olamaz. Zaten verilebilecek en az cezayı verdiler onun da yatarıydı oyuydu buyuydu var. Bu anlamsız ısrar ne gerçekten anlayamıyorum. Melekçilik oynamak istiyorsanız kurtarıcı kahraman rollerinin hastasıysanız oynayın da mantık sınırlarını bu kadar zorlamayın zira bir noktadan sonra melekliğe değil dümdüz iblisliğe koşuyorsunuz. Ha ölene üzüldüm mü. Bir damla üzülmedim açıkçası belli ki çok gereksiz bir varoluş ama sistemler şahsi görüş ve duygular üzerine inşa edilmez mantık üzerine inşa edilir çünkü insanlar ekseriyetle deli ve aptaldır :/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)