10 Haziran 2020 Çarşamba

GÖKKUŞAĞINDAN BİLE NEFRET ETMEYİ BAŞARABİLEN KAFAYI KIRIKLAR


Napalım ya gökyüzünde gökkuşağı çıkınca füze gibi bişiy de atalım mı mesela? Kafayı boş boş işlerle kırıyorlar resmen...






Not: Bunu yazan kişi yine silmiş yazdığının ekran görüntüsü de bende yok. Ezcümle diyor ki Allah eşcinselleri cehenneme yollayacağını Kuran'da söylemiş aksini söyleyenler de ateist zaten. Birincisi bunu savunan herkes ateist değil ateistlerin olaya müdahil olmasının sebebi de kötülüğünüzle harmanlanmış cehaletinizle ortalığı cehenneme çevirmenizi engellemek zira inanacaksan da okumuş imanlı ol bari.

Lut kavminin cehennemlik olduğu dahi Kuran'da ifade edilmemiştir lakin Lut Kavmi zaten kendilerine yapılan tebliği kabul etmemiştir yani iman da etmemişlerdir ve fuhuşla onla bunla da ve anladığımız kadarıyla detayı verilmemekle birlikte başkacana pis işlerle de iştigal etmektedirler.

İbrahim) dedi ki: "İşiniz nedir ey Elçiler(Melekler)?"

Dediler ki: "Muhakkak biz, mücrim(suçlu) bir kavme gönderildik. Onların üzerine çamurdan taşlar yağdıracağız. (Bu taşlar), müsrifler için Rabb'inin indinde işaretlenmiştir. Mü'minlerden orada bulunanları da çıkaracağız. (Ancak) biz orada, bir evden başka müslüman bulamıyoruz."

Ve Biz orada, elim azaptan korkanlar için de bir ayet(delil) bıraktık.

[KAF(51)/31-37]

Allah, Hakkı örtenlere, Nuh'un eşini ve Lut'un eşini örnek verdi. İkisi de, kölelerimizden salih olan bu iki kölemizin, nikahları altındaydı; (ancak) o ikisine ihanet ettiler. Bu iki kadına, (eşleri), Allah'tan (hiçbir) şeyle, yarar sağlayamadılar. Ve bu ikisine de, "ateşe girenlerle beraber ateşe girin" denildi.

[TAHRİM (66)/10]

Lut Kavminin Pompei felaketi ile ilişkilendirildiği oluyor fakat İbrahim'in yaşadığı dönemle Pompei felaketinin dönemleri alakasız. İbrahim tahminen MÖ 2000'de yaşıyor Lut kavminin başına gelense MS 79 yani İsa bile yetişememiş bu felakete. Ha bu felaketlerin tekerrürü olabilir diyen çıkabilir lakin bana kalırsa kulaktan kulağa yayılmış olan sözlü tarihin hikayeleri çorba olmuş olabilir. Burada ateşe girin denilen başlarına gelen felaket olabilir yani cehennemden bahsedilmiyor çünkü kimin cennete kimin cehenneme gideceği kıyamet koptuktan sonra ahiret günü mahşer alanında toplanıldığında bildirilecek herkese. İnsanlar sana kıyamet saaatini soruyorlar. De ki: "Onun ilmi ancak Allah'ın nezdindedir. Ne bilirsin belki kıyamet yakında olur." (AHZAB/63) "O gün, her ümmeti dizleri üzere çökmüş görürsün. Her ümmet kitabına çağrılır ve: “Bugün, yaptıklarınızın karşılığını alacaksınız.” (45/Câsiye 28)" e peki şimdi ölen herkes nerede? Arafta  "A'râftakiler simalarından tanıdıkları bir takım adamlara da seslenir ve şöyle derler: "Ne çokluğunuz, ne de taslamakta olduğunuz kibir size bir yarar sağladı!" Araf 48. Görüldüğü üzere Allah da millet iradesini onu bunu pek sallamıyor hele ki buna yaslanıp kibir yapanlara özel olarak bir nefreti var :)

Velhasıl bugün bir eşcinsel eğer ki müslümansa çünkü olabilir çünkü iman eden herkese kapı açıktır tabi sen onun akıbetini bilemezsin zira müslümanların azaplarını çektikten sonra cennete gitme opsiyonları var diye bilinegelir bunun tek istinası pek düşkün olduğunuz şirk koşmaktır. Tıpkı sen ve senin gibilerin kendini Allah yerine hüküm veren konuma sokarak şirk gibi en büyük günahı işlemenizden doğabilecek hüküm gibi hatta şöyle de bir kural var İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur En’am 82 yani o cehennemden çıkabilir ama senin çıkmanda sıkıntı çıkabilir. Ha şuradan da gol yiyebilirsin tabi "Hatırlayın ki Allah Âd kavminden sonra, sizi onların yerine getirdi ve sizi yeryüzünde yerleştirdi. Yerin ovalarında köşkler kuruyor, dağları oyup evler yapıyorsunuz. Artık Allah'ın nimetlerini anın da yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın." Araf 74 :/

Tabi filtrelediğinizde ve düzgünce sıraladığınızda(çünkü ayetlerin iniş sırasına göre düzenlenmemiştir şu an dolaşımda olan Kuran'lar) binlerce yıldır anlatılagelen özgün ve sürükleyici hikayelerin bir başka derlemesi olan Kuran'ı okumak anlamak yerine kulaktan dolma bilgiler ve gazlarla saçma sapan işler yapanlara ne denilse boş zira ne denmiş zaten o güya inandıklarını ve kutsal saydıklarını söyledikleri Kuran? "Allah bir kısmına hidayet etti, bir kısmına da sapıklık layık oldu. Çünkü onlar Allah'ı bırakıp şeytanları dost edinmişlerdi. Kendilerinin de doğru yolda olduklarını sanıyorlardı." Araf 30







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)