29 Aralık 2019 Pazar

NETTİ BU HALKLAR BİRBİRLERİNE?

Bakınız Ekşi'de Kürtlerle ilgili atasözü ve deyimler paylaşılıyor yine vay efendim nefret suçu ağzınıza biber süreriz bi ılıklıklar bi bişi. https://eksisozluk.com/entry/93403661

Her toplulukla alakalı vardır bu sözler ve bunlardan incinen de maldır. Bunla nefret dolan da maldır.

Türklerle ilgili de çoook söz var? Böyle şeyler savaşlardan yahut kötü bir sürü deneyimden sonra oluşan nefretten dolayı atmasyon olabildiği gibi gayet dışarıdan bakıldığında topluluk olarak kültürel karakter olarak nasıl göründüğünüzle alakalı aşırı sert geri bildirimlerdir de.

Pek çok konuda pek rahat olup ne o Netflix ibne mi yapacak çocukları yahut aman uyuşturucuya özendirdi diye ceza mı olurmuş kafaları bu konulara pek takık pek baskıcı hayrola? Neden biliyor musunuz? Çünkü nasıl programlanırlarsa öyle hareket ediyorlar. Tut şunu Bobi misali.

İnternette şöyle bir baktım yabancıların Türklerle ilgili sözleri için ilk çıkan listelerden biri şöyle. Bu arada tabi bizim kendi kendimize söylediğimiz sözler de var Türkün aklı ya sıçarken ya kaçarken gelir gibi. Bunlar da özeleştiriler :)

https://onedio.com/haber/yabanci-dillerde-turklere-yonelik-kullanilan-irkci-ve-ayrimci-sozler-460339

Tabi bunların büyük kısmı Osmanlı dönemi ile alakalı deneyimler o zamanlarda da müslümanlara Türk deme alışkanlığı var belli ölçüde ve gördükleri her müslüman biliyorsunuz Türk değil. Yine de. inceleyelim. İtl. Annecim Türkler geliyor bu malum Türk korsanların ki Türk değil hepsi neyse langır lungur yağmaya geliyorlar ha diyeceksiniz ne ayıp lakin o dönem bu işler böyle bu da normal demiyorum tabi ABV tüm korsanların her ne faydaları dokunmuşsa da işte annecim Türkler geliyor diye bağırıyor çocuklar sahilde oynarken uzaktan görüp köylerine koşarak filan.

Böyle bir travma nesillerce taşınır. Korsanlık yaptıysak ki yaptık bence müstahakımız. Daha senelerce de söylerler kafamızı da sikerler. Söylesinler siksinler hak edilmiş ha benim ne alakam var dersen o tarihin ekmeğini yiyorsun hala öyle veya böyle bir vatanın var pasaportun var.

Bunları tek tek irdeleyeceğim ben şimdilik bu yazı burada dursun böyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)