19 Ağustos 2019 Pazartesi

KAYYUM ATAMA MEVSİMİ

Bu yıl da iyi kayyum yapacak gibi. HDP'nin üç şehirde seçilen belediye başkanları yine hukuken bu ne ya diyebileceğimiz bir atmasyon uygulama ile görevden alındı ve yerlerine kayyum atandı.



Pek çok yorum yapılıyor. Ben de yapacam ama şu gönderi üzerinden konuşacağım çünkü konuştum bile hazır yazılmışı var :)



Ne basit ne saçma mantıklar bunlar? HDP bölücü/ayrılıkçı bir ideanın siyasi kanadı diğer kanat terör kanadı. Başka kanatlar da var malum. Burada HDP'nin minnoşçacık bir civciv gibi gösterilmesine lüzum yok. HDP seçmeni kazanılması gereken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.

AKP'nin ise amacının ne olduğu ortada, onu da mı anlatmak icap ediyor? Sizler bunun bir danışıklı dövüş olduğu ihtimalini bile düşünmüyorsunuz. HDP ısrarla bir çok davadan yargılanan insanı aday yapıyor AKP ısrarla o davalardan mahkumiyet çıkmasını engelliyor. Adayı kabul edip kayyum atıyor HDP de hemen üzerine düşeni yapıp ağlayıp insanları kışkırtıyor. Yani AKP bak nasıl süründürüyorum bunları trklamı ile sözde milliyetçi özde bomboş seçmenlere kendi reklmını yapıyor HDP'de bu danışıklı dövüşün ağlak polis rolünü üstleniyor. Sizce HDP'nin amacı belediye seçimini kazanıp iyi hizmet vermek, %8-10 civarında oy toplayıp vekillik yapmak gibi şeyler mi? Buna inanmak için ne çeşit bir ahmak olabilir bir insan?

Her ne kadar ülkemizde dine, ırka, etnik kökene, hele ayrılıkçılığa yaslanan siyaset yapmak yasak olsa da görüldüğü üzere dingonun ahırında yaşıyoruz. Tabi HDP ülkedeki Kürt sorunlarına hassasiyet gösteren onların sesini duyuran bir parti olabilir fakat sorun şu ki amacı bu değil.

Umarız seçmenleri HDP'nin amacının bu olması yönünde taleplerde bulunurlar, baskı da kurabilirler de herkes için daha iyi bir ülkede yaşama imkanı olur. Siyasilerin halk için değil mevki, makam, güç, çevre, para, kişisel obsesyon, eziklik çerçevesinde iş yaptıkları unutulmasın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)