12 Kasım 2021 Cuma

KULÜP(NETFLIX DİZİ 2021)

Diziyi izlemeyenler için önden bir uyarayım, dizinin konusu hatta replikleri yazı içinde geçecek o yüzden izlemediyseniz ve önceden haberdar olmak istemiyorsanız yazıyı daha sonra okuyabilirsiniz.

 Asdfgh ya bu liboşlar gerçekten siz neden böylesiniz kardeşim? Türklüğe bok atacaklar diye soframızda kadının yeri öküzden sonra gelir diye laf üretip Türk erkekleri böyle böyle ama sen iyisin öyle olma diye replik yazıyorlar kafayı yiyecem. Sen onu Türk olduğunu iddia eden Osmanlı artığı soyu sopu belirsiz primatlara söyleyiver. Bir Türk kadınına ister şehirli olsun ister yörük senin yerin öküzden sonra de bakalım dünyanın kaç bucak olduğunu kaç dakikada öğretiyorlar sana. 

Din sömürüsü yapmak da liboşların bayıldığı iş. Yok biri cumaya gidememiş beri ki şabatını yapamamış oysa museviler ne güzel sürekli toplanıp eğleniyor yemek yiyiyor en fazla evinin kadını çocuğunun anası ol diyorlar e o kadar da olacak şimdi kusursuz gösterseler olmaz küçümen bir kusur o da yazının devamında bahsedeceğim aile kavramına çıkar amaçlı düşmanlık beslemelerinden. Yani museviler o kadar da minnoşlar ki hiçbir yobaz musevi çoluğunun çocuğunun hayatını din dogmasıyla karartmıyor, obsesif bir şekilde ritüeller yüzünden hayatını kendine ve himayesi altındakilere zehir etmiyor aynı şey elbette müslümanlar için de geçerli. Vay ne kadar yüce gönüllüsünüz! İnsanların hayatlarını mahveden bu toplumsal histerileri ateist vs. olduğunuz halde büyük bir "hoşgörü" ile karşılıyorsunuz. Kibirin temel kaynağı çok ağır ezikliktir biliyorsunuz di mi liboşçuklar? Elbette ben demiyorum ki bu insanlara eziyet edilsin, onlara döve döve acı gerçekler anlatılsın ve fakat görüldüğü üzere baş karakter de dile getiriyor münasip bir iş bulur şabatıma onuma bunuma aynen takarım kafayı. Yani bikini mankeni olmak istiyorum diyen çarşaflı kadın modeli olmadan da hayat devam edebiliyor, din devletin kurumsal deliliği haline getirilmese de olabiliyor.

Bir başka replik, vergisini ödediği halde çalışma kampına yollanan babam ve abimi öldüresiye çalıştırdılar sonunda istedikleri oldu ikisi de öldü. Evet amaç musevileri katletmekti zaten çünkü Türkler birilerini katletmek istediklerinde Dingilizler yahut Fransızlar gibi plan yapar, iş çevirir, tuzak kurar ah bu zalım Türkler. Amaç musevileri katletmek değildi eğer öyle bir derdimiz olsaydı da göstere göstere yapardık kusura kalmayın öyle üçkağıtla filan iş görecek karakterimiz yok ve evet zalimiz biraz bilhassa sizin gibi mide bulandırıcı ahlaksız yavşaklara karşı o yüzden bize saçma sapan bok atarken etraflıca bir düşünün derim. 

Bir başka replik, musevi kadınceğiz ben İspanya'dan yüzlerce yıl önce bu topraklara gelen bir museviyim diyor karşısında da mümkün olduğunca saftirik ama ebleh, tıpkı keloğlan tiplemesi gibi yörük de aa biz de öyle diyor. Bu arada bu tipleme dizinin tek "iyicil Türk" karakteri. La Yahudi sen gittiğin her yerden kovulduğundan İspanya da seni bir güzel kovaladı, Osmanlı da paran var diye açtı kapıyı o yörüğün atası ise savaşla kanla iktidarını kurdu bu topraklarda. Hiçbir yörük de demez  böyle bir şey zaten çoğu da açıkça söylüyorum böyle konularda cahildir ve böyle bir tarihsel bakış açısına da sahip değildir ha sorarsanız çok gerçekçi dizi niye çünkü o zamanın Pera'sını bilmem napmışlar onun haricinde gerçekçi bir şey yok güzel kardeşim yine liboşların propagandist hayalgücü var o kadar.

Bir de sürekli Türk erkekleri müslüman olmayan kadınla gönül eğlendirir ama evlenmez geyiği dönüyor. La Museviler çok farklı sanki? Türkle evleneceğim deyip aileden red yiyenler bilmem ne. Gerçi onu da lütfedip ben müslümanım baban seni bana vermez diye yerleştirmişler hikayeye ama tek bir yerde geçiyor diğer muhabbet ise defalarca. Yani akıllara kazınması istenen bu belli ki, diğeri de ama onu da dedik ya diye ileri sürülmek için süs niyetine konmuş. Ha diyeceksiniz e jön olan Türk kızı musevi diye değil yalancı diye terk etmiş ah ama işte o farklı diğer Türk erkekleri gibi değil özünde iyi bir erkek ya hani güya Ameriganyalı kadından duyuyoruz bunu da.

Azınlıklar tarafından işletilen yerlerin Türklere geçmesine teşviğe gelelim. Elbette öyle olacak ya nolacağdı? Yeni bir devlet kuruyorsun yozlaşmış Osmanlı'nın mirası Türklerin aşağlandığı Arabın Yahudinin Ermeninin Rumun el üstünde tutulduğu her türlü maddi imkanın onların elinde olduğu bir ortam. Atatürk'ün manevi kızlarından biri bir arkadaşının evine gittiğinde mürebbiye demiş ki senin baban devlet mi kuracakmış boynundaki kıravat bile bizim Fransız kumaşından. Eve gidip Atatürk'e bunu anlatıyor kızı ve cevap merak etme her şeyimiz olacak biz de üreteceğiz diyor ve işte kumaş fabrikalarımızın kuruluşu. Sonra da yağma ve talan edilişlerini izlettiler bize tabi. Elbette Ermeni, Yahudi ve Rumların mesleki becerileri ve bilhassa pek çoğunun iş ahlaklarına diyecek bir şey yok benim de bilhassa küçükken doktorlarım bu gruptan insanlardı ama biz de yetiştik onlara zaman içersinde, günümüzdeki nesiller olmasa da biz şahit olduk bu duruma. Ve unutulmamalı artık hepimiz bu devletin eşit vatandaşlarıyız. Durumlar eşitlendi hatta öyle bir eşitlendi ki vatan hainliği kovalamayanlar hariç bu yeni model işgalin, talanın ve yozlaşmanın tam da içinde sürünüyoruz hep beraber. 

Bir de vay efendim zorla adını değiştirip Türk ayağına yatmak zorunda kalan zavallı azınlıklar. Ne için yapıyor bunu? Kendi rahatı için. Biz Türkler de devletlerimiz yıkıldıkça orada burada başka bayrak altında yaşadık ama yüzlerce yıl adlarımızı dilimizi kültürümüzü muhafaza ettik. Demek ki neymiş? Bu rahatı için yavşaklık yapanların sorunuymuş. Bu kişilerin ağlanmak gibi bir durumu da yok görüldüğü üzere siz neyin üzerinden neyin propagandası için sömürü yapıyorsunuz? Ha bir de zavallıları görünürde Kıbrıs'taki kandaşalrı Rumlara karşı tarafı tutmaya zorlamışız?! Özür dileriz ya, sere sere Türk katliamı kovalayamadılar biz Türkler yüzünden bak görüyor musun Allah kahretsin bizi!

Bu liboşların bir başka can sıkıcı takıntısı da sıradan aileleri olan sıradan hayatları olan insanları sürekli aşağılamaları. Bu elbette devlet düşmanlıklarından kaynaklanıyor. Devlet ailelerden oluşan büyük bir ailedir. Bunların devlet düşmanlığı da sözde anarşistliği de mal ergenlerin sandığı gibi özgürlük o bu düşkünlüklerinden değil sermayenin insanları özgürce sömürememesinden, sağlığı korumaya yönelik yasalarla yahut vergilerle vs.'ler ile cebelleşmek zorunda kalmalarından. Sizleri istedikleri gibi köleleştirememelerinden, sömürüde önlerinde bir engel olarak gördüklerinden. 

Sıradan bir hayata sahip olmak aşağlanacak bir şey de değil. Kim nasıl istiyor öyle rahat ediyorsa öyle yaşayabilir. Bazıları seks partilerinde koko çekerken ölür bazıları belki de bir sürü çocuğu olduğu halde tek başına hasta yatağında ölür. Mutlu ve güzel bir ölüm yoktur iş ki çok acı çekilmesin ve fakat huzurlu bir hayat mümkün. Bunu ister dünyayı gezerek elde et ister doğanın sende kodladığı güdüleri takip edip yuva kurup üreyerek. Bu tamamen karakter meselesi. Yani ister ve başarabilirsen kendine dış dünyayla sınırlı iletişimli minyatür bir ekosistem yaratabilirisin kafana göre. Bu ekosistem de başkalarına zarar vermediği sürece kimseyi ilgilendirmez. Elbette çocuk sahibi olmak bencillik o bu ama bu liboşlar böyle bir şey de demiyor, çocuk yapın ama bizim istediğimiz gibi olsun diyor yani başkalarını faşistlikle itham ederken Trump'ın twitlerini bile engellemeleri gibi. Das psikolojide yansıtmanın dolandırıcılık soslusu.  

Çocuk yapın demeleri de klişe üretim ve hizmet için köle istemelerinden daha derin, her yolun mübah görüldüğü aptalca ve ahlaksız bir pragmatizm çeşidinin de ötesinde. Bu tam olarak insanları malları gibi görmekten onları manipüle etmekten haz alan narsistik kişilik bozukluğu. Yeri geldiğinde sorumlulukları ve aldıkları kararların yükleri gibi konularda kendilerini acındırmaları ya da haksızlığa uğramaktan kıskanılmaktan dertlenmeleri yeri geldiğinde ise anlamsız büyüklenmeleri gayet tipik narsistik kişilik bozukluğu emareleri. Körle yatan şaşı gibi bunların maşalığını yapan din tüccarı taşeronlarında da aynılarını gözlemleyebiliyoruz. Ezcümle baskı altında kalıp bir yerlere sıkışanlar varsa bu kişiler elbette özgür iradeleri ile aldıkları kararlar ve istekleri konusunda yüreklendirilmeliler ama bunu sıradan hayatlarında huzurlu bir şekilde yaşayan bir avuç da olsalar o insanları sürekli aşağlayarak yapmak bir nedir amk? Sade olan güzeldir, huzur verir huzur istiyorsanız sadeleşin. Ha ben üremeye karşıyım keşke bütün canlılar kısırlaştırılsa da hormon kaynaklı kavgalar dövüşler bitse soyumuz kuruyana kadar bi kafa dinlesek ama taleplerim insanlık tarafından değerlendirilmeye alınacak değil elbet.

Bir ek not da anarşizm hakkında. Bunu bu sitede ve daha pek çok yerde de yazmışımdır. Anarşizm bir gayedir. Bir fabrikada çalışırken yıllık hedefler üzerine bir toplantıda mühendis, sağlıkçı ve teknisyenler dedi ki yani iş kazası hedefi diye bir şey olamaz amaç sıfır kaza olmalı. Bu elbette tıpkı anarşizm gibi ütopik ama bir o kadar mantıklı, insani ve asıl olması gereken amaç. Dünyada da sınırların olmadığı, kanunların, ahlak kurallarının gereksiz olduğu bir ortam inşa edilmeli ama bu ancak bunu gerçekleştirebilecek kriterlere sahip bir nüfusla olur. Anarşizm insanlığın hedefi olmalı, anarşizm ucuz tatminler peşinde koşan boş beleş eziklerin oyuncağı olmamalı.

Diziye dönecek olursak, bitmek bilmeyen klişeler de bir yana bilhassa o yağmur romantizminizin de ilaveten içine edeyim, ne sığ ne cıvık iş. İngiliz Hasta filminden arak en çok benini seviyorum geyiği bilmem ne. Tam oradaki bölgeyi kemiği bilmem ne değil ben ama diyecekler şimdi. Ha memesini götünü değil benini çünkim gerçek aşkta o işler öyle oluyor mevzu güya meme göt değil. Ben, kulak kıkırdağı, burun kılı filan çok özel oysa çıkar amaçlı kafaladığı garibim masum genç benine dikkat etmemiş tüh zaten sıkıcı olduğu için her şeyi hak ediyor da ama sen musevi olduğun için yanlış tutumlara maruz kalınca ağlanabiliyorsun vay efendim museviyim diye bana bilmem ne yabıyolar bık bık. La musevi olmak bile bir tercih ve tıpkı diğer pek çok popüler dindeki gibi içinde bir sürü yanlış barındıran bir tercih hatta ama sıkıcı olmak nasıl oluyor da suç oluyor sevgili liboşlar ya bunu bize bir izah edebilir misiniz o kıt zekanızın yettiği kadarıyla çünkü sürekli insanları çeşitli araçlarla: müzik olsun, sinema olsun, edebiyat olsun sıkıcı olmakla itham ediyorsunuz? Kendinizi çok renkli ve eğlenceli sanıyor olmanız da ayrı bir tuhaflık. Velhasıl ulan ben bile bilmiyorum nerede ne benim var. İlaveten söylemeden edemeyeceğim son bölümdeki şarkı sözünde geçen "umarsız" sözcüğü yanlış anlamda kullanılmış. Sözlerin bütünlüğüne bakılınca umursamazca anlamında geçiyor, İngilizce altyazı da öyle çevrilmiş. İşte kalitenin seviyesi, özensizlik. Şarkının çocuk şarkısı gibi olması da ayrı mevzu. Yani sizi kerizlerken öyle çok da enine boyuna düşünüp kafa yormuyorlar çünkü bu kadarlıksınız. Diyeceksiniz sen de bir sürü yazım hatası yapıyorsun yahu ben profesyonel bir yazar değilim yazıyorum sadece. Belirtmeden geçemeyeceğim bu diziyi zor izledim bitirdim çünkü ne nane yediklerini estirdikleri rüzgardan sezdim ve bu cevabi yazıyı yazabilmek için mecbur bu işkenceye katlandım. Benzer temalı gerçek sanat eseri bir dizi önereyim de gözünüz dizi görsün. Her ne Kulüp dizisinin hikayesinin gerçek hayat hikayesi olduğu iddiası olsa da ne kadarı gerçek ne kadarı liboşların hayal gücü malumunuzdur onun için prodüksiyon olarak da muhtemelen bu dizinin çakması bir dizi ile karşı karşıyayız zaten.  Suna Göktuna: Babylon Berlin (mariadebonne.blogspot.com)

Son sözüm de bu dizide oynayan Türk oyunculara. Oyunculukları da övülmüş durmuş işte sanat işte sepet geyikleri e reklamasyonu liboşlardan daha iyi kim bilir tabi? Türk düşmanlığı yayan bir propaganda dizisinde oynayacağınıza gidin rezil bir firmanın reklam filminde oynayın o bile daha onurlu bir iştir. Şimdi bu Türk Cumhuriyeti'ne düşman olanlardan alın tebriklerinizi bol bol, şenliğe çevirsinler bu klişe dolu yüzeysel çapsız dizinin gösterimini, yine bir yetmez ama evet havası estirsinler. Dün kime açıkça  yaltaklanıyorlarsa bugün onlardan kazık yemiş onlar tarafından ötelenmiş olsalar da içten içe onların bu cumhuriyeti yıkışlarına sevinsinler. Eğlenin kutlayın körler sağırlar ağırlayın birbinizi. Ha normalde elbet özeleştiriler yapılmalı, herkes kendi hikayesini kendi gözünden anlatabilmeli elbet herkes ama herkes söyle değil de böyle mi yapılsaydı da demeli ve fakat yalandan bile objektif olmayan işlerle olacak iş değil bu. Herkes hikayesini kendi algısıyla anlatabilir ama şu an bu propaganda fırtınasının karşısında bizim hikayemizi anlatacak hiçbir imkan yok. Siz de yapın diyemezsiniz, yaptırmazlar sermayenin tamamı karşımızda, devletimiz zaten işgal altında yıllardır. Ha imkanımız varken gibi göründüğünde de anlattırmadılar hep kafaya göre eğdiler büktüler gerçekleri. Atatürk öldüğünden beri bu böyle bu işgal yeni bir işgal değil yani. Zararlı cemiyetlerle gelirler, doğrudan NATO ile gelirler, dangalak Dingilizlerin dangalak MI6'i  unutulmamalı tabi, basını, edebiyatı ele geçirirler fonlarlar bol bol ve her daim ya bu ülkeye geçmişten dolayı haksız olduğu halde kinlenen şerefsiz bulurlar ya da çok ucuza satılık kiralık hainler ve tabi ki bir sürü de kendini melek sanan  gerizekalı mal keriz. Hep böyle sinsi hep böyle yavşaktılar. Lan dış güçler muhabbetini bile alay konusu yaptılar ki yedikleri naneleri sere sere yapabilsinler, buldukları kerizler de oh yea illüminiati dabi bebeyim deyiversin geçsin yapılan tüm bu şerefsizliklere. İçi dışı şerefsiz dolu bu ülkenin ama ben inatçı dağ keçisi soyuma güveniyorum, biz o kafayı size atacağız o dağın en tepesindeki en güzel otu da yiyeceğiz.

2. sezonunu izlmek gibi bir vakit kaybına daha tahammülüm olmayacak yine de bir not düşeyim. 

kulüp (dizi) - #132034040 - ekşi sözlük (eksisozluk.com)

Bayılıyorum bu tek taraflı ajitasyon manyağı ülkenin düşmanlarına la onlar zaten vahşi maymun bugün de görüyoruz marifetlerini peki siz ve savunduklarınız kusursuz mükemmel melekler di mi? Açın da Atatürk'ün anlattıklarını okuyun azınlıklar nasıl da dalga geçip kendi vatanında maymun muamelesi yapmışlar insanlara ve işgalde nasıl da anında arkamızdan önümüzden bıçaklamışlar. Diyeceksiniz hepsi öyle mi e bu çomar dediklerinizin de hepsi öyle değil ama o azınlık iyilerin ne sizlerle ne çomarlarla ne de kimseyle alakası yok zaten soyları da kurudu kurayacak yaşasın cehenneminizde boğulursunuz artık sere sere. Hepiniz götsünüz lan şerefsiz ağlak sürüsü iblisler.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)