26 Kasım 2021 Cuma

ELITIZM DÜŞMANLARI VE SINIFSAL FARKLILIKLARA TAKAN MALLAR

26 kasım 2021 binali yıldırım açıklamaları - #130494264 - ekşi sözlük (eksisozluk.com) 

Bu ülkede hayat şartları şöyleydi ailem böyleydi ondan okuyamadım yoksa bu elitlerden çok daha zekiyim bilmem ne kafası yerleştirildi bu çomarlara bir kere çünkü Aziz Sancar paşa torunu olduğundan Nobel aldı ya. Hayatın akışına kapılacak kadar iradesiz, eşşek gibi çalışsanız da eşşek kadar düşünmeyi ihmal edecek kadar uyuşuk beyinli idiniz. Elbette gerçekten imkanlara ulaşamayan bilhassa kız çocukları çoktur bu ülkede ama onların da çoğu imkan verilse botoks kovalıyor görüldüğü üzere maalesef. Demek malzemelerde sorun var ki ensest tecavüzün ve akraba evliliğinin bu kadar yaygın olduğu, Osmanlı artığı soyu sopu belirsiz sığıntılar, Arapçılıkla vicdanı tatile yollamış sapıklığı kutsamış tipler falan filan ya malzeme nolacağdı.

Bir de kafayı sınıfsal sorunlarla bozmuş solcular filan var sanırsın o sınıflar gökten zembille inmiş bir geçmişi bir tarihi alınan risklerin yapılan fedakarlıkların bir mirası değiller. Ben şahsen mirasın adil olduğunu düşünmüyorum ama o insanlar elde edeceklerini soylarına aktaramayacaklarını bilseler onca emek verirler miydi?

Atatürk bu ülkede her şeyi sıfırladı ve herkese eşit fırsat imkanı sundu, kimisi eşek zükmeye devam etti kimi alın teri ve emeği ile katma değerli işler üretti yani günü kurtaracak ayak işleri değil bambaşka işler yaptılar. Bu insanlar eğitime yani bilgiye ve görgüye önem verdi çünkü bilgi en büyük silahtır ve görgü de toplumsal huzurun tek teminatıdır üstelik bir Orta Doğu masalı da değildir. Deneyimlerin akıl ve empati süzgecinden geçmesi ile ortaya çıkarlar.

Eğer bugün bu ruhu satılık zibidiler ağır sapır konuşmaktan çekinmiyorsa işte bu en önemli kavramların yitirilmesi yüzünden olmuştur. Ezikler bir ülkeyi ileri taşıyacak bir sınıfa kast ettiler ve şimdi boklarında boğuluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)