7 Ocak 2021 Perşembe

KÜRESELCİ FAŞİZMİ


https://streamable.com/jneyxp Sivil halk protestosunu darbe diye sunmak, halkın meclisinde protesto yapan sivili öldürmek? Yarın AKP'liler de gaza getirilip seçimlerin hileli olduğuna inanıp meclis basabilir. Silahsız insanların yaptıkları protestolar darbe değildir vatandaşlık hakkıdır. Hangi görüşten olursa olsun meclis de halkın meclisidir. İkiyüzlü şerefsizlerin salgında ortalığı kırıp döken sivil insanları hedef alan küreselci protestosunu alkışlayıp bu kadının katledilmesini legalize etmeye kastıklarını görüyorum. Sizler iflah olmaz şerefsizlikte rakiplerinizle yarışan zavallılarsınız. Elbette bu katliam da ortalığı karıştırmak isteyenlerin bir planı olabilir ama buna olur verenler bu kadının düştüğü durumdan beterine düşmeyi hak ediyorlar.  Umarım bu trajediyi sineye çekmez ve ortalığı yıkarlar.

3 yorum:

  1. İLk aklıma gelen bizdeki almaşık hükümetinde de bunu yapacağıydı. Her milletten ve görüşten teröristi eskiden aydın ve batılılaşma taraftarı olan şehirlere yığdılar ve yığmaya devam ediyorlar. Onları zenginleştirerek Kemalist ve ırkçıları doğdukları şehirlerde etkisizleştiriyorlar. Hala intikam peşindeler. Ve bir de , bu amerika'da güya ansızın çıkan eylemlere, muhalifi ve yandaşı nasılsa aynı tiksintiyle yaklaşıyor. Şimdi moda yaratıldı, bu harekete katılanlara "güruh" diyorlar ve ohlokrasi ile benzeştiriyorlar. Ben asıl ohlokrasiyi bugün yaşadığımıza inanıyorum. Ve daha korkuncu da var. Bugün ki ohlokrasiye karşı çıkanlara yeni faşistler, meczuplar ve gafiller temelli yakıştırmalar yapıyorlar. Gaflet; doymazlıkları, tuzu kuruluklarını ve yarattıkları eğitim artığı itkisiz düzeni gizlemek değil de ne? Hepsinin ağzında aydınlıklarına kanıtmış gibi iki üç kavram var; eşitlik, inavasyon ve bilişim. Bilimden söz ettiklerinde de sadece kalite ve akademi kelimelerini kullanıyorlar. Dilbilim nedir duymamışlar. Toplum bilincini ise sadece uysal görmek istiyorlar. Değişime gösterdikleri kapalılıkları ise düzenlerinin ve refahlarının bozulacağından duydukları endişeden kaynaklanıyor. Toplumun muhalif ve yandaş aydınları prensipte anlaşıyorlar. Bölüşemedikleri, demokrasi adı altında inandıkları dengeli çoğulculuğun temelinde yatıyor. Size sadece kaç paralık adam olduğunuzu sorabilecek maymun oğlu maymunlar.

    YanıtlaSil
  2. Değerli yorumunuz için teşekkürler. Benim gördüğüm peşlerinde oldukları şey intikam değil birbirlerini gazlarken kullandıkları bir araç bu geçmiş dönemlerin kuyruk acıları. Bunlar sadece ezik kukla tipler ve ülkemizi içten yıkmanın taşeronluğunu almışlar. Bunlara ödemeyi bazen parayla yapıyorlar bazen mevkiiyle makamla hatta fuhuşla yahut çevreyle akademik kariyerle. Kim kullanışlı ve satılıksa ona göre seçme yerleştirme yapıyorlar. Bu dangalaklara bir de sen çok zekisin çok karizmatiksin çok kültürlüsün küçük balığı yutacak kadar acımasız yani güçlüsün ormanın kralısın aslansın kaplansın diye gaz veriyorlar. Nerde ezik nerde zavallı varsa iblis ordusunda itlik kovalıyor. Elbet Beyaz Saray'daki bu komik diye lanse edilen ama aslında 4 sivilin vefatı ile sonlanan trajik hadise kim bilir kimlerin tezgahı. Trump'a tüm sempatinin bitirilmesinin önü açılmış da olabilir neticede bir sonraki seçimde karşılarına çıkmasına engel bir durum yok. Ama bana kalırsa mecliste seçimlerin güvenilir olmadığını düşünüp protesto yapmak silahsız bir şekilde yapıldığı sürece her halkın hakkıdır. Monarşiler, oligarşiler vs.'ler bitti o ilkel dönemler. Yine de bu yazıyı yazarken komplo teorilerine girmedim. Gözümüzün önünde şu kadının öldürülüşünü savunan liboşların rezilliğine ikiyüzlülüğüne ve iblisliğine değinmek istedim. Dediğiniz gibi iktidarı muhalefeti STK'sı hepsinin tasmalarının ucu aynı ellere uzanıyor. Uzlaşamadıkları ancak ve ancak pastadan aldıkları pay konusu oluyor. Kötüler insanların aptallıklarına güvenip tezgah kuruyor ve fakat önemli olan miktar değil kalite o yüzden aptal yığınlara çok da güvenmesinler. Bir Atatürk o yığınları aldı hepsinin gözünü açtı ve karşısına kim çıkarsa dümdüz etti geçti. Bunu bir kurtarıcı bekleyen zavallı insan psikolojisi ile söylemiyorum. İnsan öyle veya böyle sürü hayvanıdır ve liderler de onlara yol çizer. Kimi bataklığa sürükler kimi günışığında parlayan güzel bir bahçeye. Sanmasınlar ki bu tip liderler bir daha asla ortaya çıkmayacak. Şu içinde bulunduğumuz şartlar tam da böyle liderlerin gölgelerden çıkıp kılıç kuşanacağı zamanların habercisi. Hakkımızda hayırlısı.

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)