22 Nisan 2020 Çarşamba

BİRAZ ABD ÖVECEĞİM HATTA NYT SAVUNACAĞIM


Bu ülkede insanı şu noktaya da getiriyorlar işte. Evet ABD övmek ve en tiksindiğim basın kuruluşlarından birinin yaptığını hatta varlığının gerekliliğini savunmak.


Bu konu Türkiye Covid-19 vefatları sayısını açıklarken manipülasyon mu yapıyor. Bu konu aslında öncesinde Ekşi Sözlük'te tartışılmıştı. Bir yazar önceki yıllarda İstanbul'daki ölümleri şimdiki ölümlerle kıyaslamıştı ve sadece İstanbul'daki ölümlerin tüm Türkiye'deki Covid-19 ölümlerinden daha fazla bir artışla seyrettiğini ispatlamıştı.

Tabi New York Times böyle bir yazı yayınlayınca hemen efendim ABD kendine baksın, onların sayıları düzgün mü, ABD kendi açığını kapatır başkalarına bok atar vs. Hatta biri demiş ki bizde basın devletin aleyhine çalışır ABD'de İngiltere'de olmaz öyle şey ama bizimkiler onların boklamalarına hemen atlar?! 

Türkiye'de hangi basın devletin aleyhine çalışıyor A Haber mi? Birincisi Türkiye'de devlet ve hükümet yahut devlette görevli kişiler birbirine karıştırılıyor. Devlet her şeyden önce Anayasa'dır ve Anayasa'nın geldiği nokta ortada uzunca süre sallanmadı kafaya göre değiştirildi değiştirilen hali bile sallanmıyor.

ABD'de her türlü görüş açıkça ifade edilir en çok övündükleri şey ülkelerinin özgürlük anlayışı zaten. Devletini düşünmek onun işleyişini eleştirmemek, iktidar sahipleri ne derse biat etmek değildir. ABD'de her türlü eleştiri özgürce yapılır ve kimse de düşüncesini ifade ettiği için cezalandırılmaz ama itibarına saldırılabilinir küçük düşürülebilir hatta öldürülebilinir bile ama tekrar söylüyorum kimse sen neden düşünceni ifade ettin diye içeri atılmaz.

Bunun istisnası olan dönemler olmuştur elbet komünist avlamalar onlar bunlar hatta şu an bile yasalara göre hala anarşistlerin ABD'ye girişi yasaktır ama anarşist de girer tabi. Medyanın görevi devletin propagandasını yapmak değildir gerçeklerin ifşa edilmesidir. Eğer devletin yanlışsa onu da ifşa edersin böylelikle daha iyi bir devlete sahip olma imkanın olur. Kol kırılsın yen içinde kalsın anlayışı ile ancak büyükçene bir köy olursun devlet değil.

Ayrıca ABD basını virüs politikaları ile ilgili her türlü yanlışı sürekli dile getirdi. İktidarda kim olursa olsun birileri dile getirecekti çünkü orada hükümetin havuz medyası diye bir şey yok her zaman zıtlıklar var. İktidarda Obama da olsa Trump da olsa birileri illa ki yanlış giden şeyleri bulup ortaya çıkarır. Ek olarak New York Times hem ABD'deki normalde ölüm ortalamalarını hem diğer ülkelerdekileri tek tek incelemiş ve yayınlamış. Sabah akşam Türkiye ile kafayı bozmuş değiller yani rolümüzü çok da şey etmeyelim. Bunca vaka varken olağanüstü az ölüm sayısı üzerine düşünmekte bir sıkıntı yok. Her Türk vatandaşı sayıların açıklanmasında İran gibi mi olduk acaba diye düşünerek sorgulama hakkına sahip ve bu hak siz vatan hainisiniz çemkirmeleri ile elimizden alınacak bir şey değil. Biz birilerine biat etmediğimiz ve beynimizi kiraya vermediğimiz için özür dileyecek değiliz. Gerçekte içinde bulunduğumuz durum ne bilmek hakkımız zira asıl tehlike biz değiliz asıl tehlikeli olan politik kaygılarla halkı rehavete sürükleyenlerin olması ihtimali ve bunun bedeli ne kadar ağır olur şu an tahmin bile edemeyiz. Bu da New York Times'ın diğer ülkeler de dahil özet çalışması. 




Brezilya'nın başında da aptal bir ruh hastası var maalesef. Sağlık Bakanını dinlemediği gibi bir de üstüne kovdu adamı. Durum daha da beterleşiyor günden güne hem yeni vaka hem vefat bakımından :( İstediğiniz kadar romantik hayal kurun insanlar sürü hayvanıdır ve doğru düzgün bir lider olmadan hiçbir işi beceremezler ve bir topluluk lideri kadar yükselir yahut onun seviyesine kadar dibe batar. İnsanların ortalama zekası, erdemi ve bilgi birikimi düşünüldüğünde demokrasi tam bir kumardır ve insanlık görüldüğü üzere sürekli kaybediyor :/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)