20 Ağustos 2020 Perşembe

BÜYÜMEYİ REDDEDENLERLE AYNI TOPLUMDA YAŞAMA BELASI

https://eksisozluk.com/entry/111836401?fbclid=IwAR2ilU3oK3e8lEK7esQw7iRnAbJLtOT99BJFPhRXIzu2P4c88FfIwrlIC70


45 günlük bebeği boğarak öldüren çift
  • ünlü bir psikiyatr olan hocamdan ders alırken demişti ki; “toplumun %30 unun zihinsel gelişimi bulunduğu yaşta değil. insanlara dikkat edin, trafikte vs kimseyle karşı karşıya gelmemeye çalışın. çünkü bilişsel gelişimi 8-10 yaşında kalan 35 yaşındaki kişi empati kuramaz. vicdan duygusu yoktur.” 
    yaşanılan son olaylara bakınca başka bir açıklama bulamıyorum...
Maalesef olay aynen bu. Akıl yaşları da 8 10 bile değil çoğunun 5 veya 6 ve hayır çocuk aklı illa masum olacak değil karaktere bağlı olarak empati yoksunluğu ile birlikte ve bedel ödeme hesabı da yapmadan son derece gaddar olabilirler, büyüdükçe ainir sistemleri gelişir ve daha kontrollü olurlar ama karşımızda kesinlikle bilişsel olarak büyümeyen büyük bir yığın var :/

Bu cezai ehliyeti azaltan bir durum değil büyümeyi kendileri reddediyor bir çeşit savunma mekaniznası yüzünden bu böyle :/ Biyümenin getirdiği sorumlulukları işlerine gelmediği ya da beceremeyeceklerini düşündükleri için reddediyorlar hatta hala çocuk gibi bakılmaya ihtiyaçları olduğunu iddia ediyorlar yani sadece gaddar değil aynı zamanda bencil, asalak ve dilenci ruhlular. Ve evet bu iktidar da tüm bu bozuklukları teşvik ediyor.

Oran da yüzde 30'un çok üzerinde ama hepsi zararlı değil elbet yine de önce anası sonra eşi önüne yemek koymasa aç kalacak aciziyetteki erkekler ya da 45 yaşında ergen gibi serserilik kovalayanlar, küçük bir kız çocuğu gibi davranan koca koca kadınlar vs. Yani hepsi dümdüz maganda değil farklı zeka ve kültürel alışkanlıklara göre değişik modeller var.

Eğer bir ülkenin kültürü birey olmayı değil de mesela ana kuzusu olmayı teşvik ediyorsa o toplulukta sorun genetiktir diyebiliriz ve uyuyan genleri de sürekli uyandırarak bu sarmaldan asla çıkamaz bunlar.

Son bir örnek de edebiyattan olsun. Gerçi pek çok örneği var ama en bilineni Peter Pan. Mesela erkelerin çoğu küçükken bu hikayeye bayıldığını söyler zaten erkeklerde bu eğilim çok daha fazladır zaten bilişsel gelişimleri kadınlara göre daha yavaş ve bu yüzden de geç olur. Gelişim sürecinde pek çok hata da olur ve bunlar kalıcılaşır. En basitinden obsesyon hemen her çocukta gelişir bir dmnem ama gelişim sağlıklı ilerlerse bu hata düzelir eğer öyle olmazsa bu süreçte takılır bazı çnsanlar diğer pek çok bozukluk de böyle oluşur tıpkı bilgisayara işletim sistemi kurarken oluşan hatalar gibi eğer kurulum bu şekilde tamamlanırsa düzeltmeye ya da yamalamaya çalışsanız da pek verim elde edemezsiniz en temizi dğzhün bir versiyonla format atmaktır ama insanlar bugün için bunu yapamıyoruz :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)