15 Temmuz 2017 Cumartesi

PEMBİŞLİKLERDEN TİKSİNMEYE DOYDURAMADINIZ BİZİ BRAVO

Buyurunuz her gün defalarca rastladığımız söz konusu pembişilklerden biri,



Bin kere anlatsan da askerin başka bir şey teröristin başka bir şey olduğuna pembiş kafaları basmıyor bir türlü. Zannediyorlar ki zengin olanların, imkanı çok olanların düzenli ordularındakiler asker diğerleri ise gariban oldukları için terörist filan. Hatta pembiş bir isim de bulmuşlar onlara, gerilla? 

Bazı cahiller de sıklıkla savaş suçu diyor böyle şeylere. Canım bu savaş değil. Savaş canilerin altına Toyota çekip eline tüfek verip sivil vahşeti yaratmak gibi bir şey değil. Ona psikopatlık deniyor. İnsanlık için utanç verici filan edebiyatından devam et sen.  

Askerlik yazılı veya değil bir çok ilkeyi içinde barındıran profesyonel bir iştir. Bu ilkeler üzerinde evrensel bir mutabakat da az çok vardır. Bu ilkelerin içinde pek çok etik kural bulunur. Amaçlar ve yöntemler etik veya değil şeklinde tasnif edilmiştir. Etik olmayanlar uluslararası yaptırımlara tabi tutulmuştur yahut tutuldukları iddia edilir diyelim. Deyip geçmeyelim tabi insanlık olarak bunların takipçisi olalım ve bunları düzeltelim. Bu mevzu zaten avcılıktan evrilmiştir. Önüne gelen hayvanı kafana göre öldürmek de avcılık değildir mesela. 

Ben böyle dezenformasyon bombardımanının olduğu bir dünyada iki dakikalık hiçbir görüntüye bakıp da şunlar suçlu bunlar haklı diyecek kadar ahmak olmamaya özen gösteriyorum lakin benim iki askerimi diri diri yakan ve dahi onca insana bilhassa kadına ve çocuğa işkence eden, onların canlarına vahşice kıyan üç kuruşluk heveslerinin müptelası olmuş beyinsiz cani şerefsizleri askeri usüller çerçevesinde asla ele almam. Bunları yargılamakla da uğraşmak gereksiz. Yeryüzünden postalayacaksın bir an önce. Ne kadar erken postalarsan o kadar kar bu dünya için. 

Umarım bütün bu söylediklerimden aha savaş iyi bir şey mi diyor bu acaba çıkarımında bulunmamışsınızdır. Unutulmaması gereken şey bu dünyada güzel şeyler nadiren olur ve kötü olan şeylerse hep kaçınılmaz olanlardan çıkar :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)