18 Kasım 2017 Cumartesi

NATO MESELESİ


Valla ben de American Housewife adlı bir komedi mini serisi izliyorum. Öyle kafa dağıtıcı eğlenceli bir dizi ve çok da suya sabuna politikaya bulaşmayan bir yapım. 2. sezon 7. bölümde ki bu son yayınlanan bölüm dizinin baş karakterinin kardeşi geçtiğimiz günlerde yaşanan ABD vize krizi yüzünden güya tatile gittiği Türkiye'de mahsur kalıyor?!? Öyle aptalca senaryosu olan bir dizi de değil ama her nasıl oluyorsa güya bir ABD vatandaşı vize probleminden dolayı Türkiye'de mahsur kalıyor? O kriz döneminde aktarmayla gelen bir kısım ABD vatandaşı kapıdan döndürüldü filan ama mahsur kalan da yok elbette. Ama ABD vatandaşının kılına bile höst diyemezsin ilkesi doğrultusunda alakasız dizilere bile konu edilmiş. 

Kim bilir eş zamanlı olarak izlemediğimiz kaç yayında bu mevzu anlatılıp Türkiye'ye asla ve kat'a gitmeyin, ABV o Türkiye'nin mesajı verildi. 

Tabi bizim dış politika bir delinin rüyaları gibi bir şey ama gelinen noktada ABD'nin Türkiye ve bu rezil olma halimizden dolayı Türk düşmanlığı hızlandırılmış şekilde yükselişte. Zira yine eğlenceli diye izlediğim Great News dizisinde de "Tehlikeli bir iş varsa Türkü gönderirsin sen kendin yapmazsın" şeklinde bir replik vardı. Yani Türkler ayakçı ve harcanılabilinir tipler. Kürtlerle bir tutmuşlar filan. Valla en son bir Kore'de Menderes sayesinde yaptıktı bir bir şeyler ama ondan sonra 2003 Irak tezkeresi filan hep götünüzde patladıydı? Onu bir türlü çıkaramadınız aklınızdan zaten. Tayyo da ordan yedi ilk golü. Tezkere için iktidar değiştir tezkere geçmesin meclisten? 

Anlaşılan bir dizinin yayın hayatında kalabilmesi için resmi propaganda kotasını doldurma zorunluluğu gibi bir şey var. Yani bu senaristlerin kendi görüşleri filan desen hadi ikinci bahsettiğim dizi siyasetle az çok alakalı çünkü haber kanalı komedi dizisi ama ilki hiç öyle bir dizi değil.

Demek istediğim şey bu cücük gazetecimsinin bahsettiği gibi(ki bu da duruma alıştırma adımı olabilir çünkü kendisi ne ayak malum) iki taraftan da NATO ile Türkiye'nin yollarını ayıracağına dair propaganda had safhada. 

İnsan ister istemez senaryonun finali zaten bu muydu diyor. Önce her yere adamlarını yerleştirdiler ve bunlar canlı bomba gibi patlatıldı. Böylece ordu ve yargı çökmüş oldu ki bir devletin mihenk taşları bunlardır. Ekonomi zaten iktidar eliyle doğrudan bitirildi ki bu da bir başka mihenk taşı. Geriye sadece filli işgal kalıyor e onu da NATO üyesi bir ülkeyi NATO üyesi ülkelerin işgali nasıl olacak o işler aga hali engelliyor? Batıda Yunan adaları işgal etmiş, yığmış silahı caka satıyor kimsenin ses ettiği yok. Güneyimiz zaten ABD'nin ortalık malı tiplerle dolu. Onlardan biri de ne acıdır ki KKTC.

NATO'dan çıkmak elbette en tatlı hayallerden. Ve fakat mafyadan gidiyorum ben sikerim yapacağınız işi diye yürüyüp giderek ayrılaman. Önce bir güçlü olacaksın sonra güçlü müttefikler bulacaksın ki yeni müteffiklerinin de orospusu olmayasın. Ondan sonra işleri uzlaşma ile(en azından görünürde şeklen kimsenin laf edemeyeceği bir pozisyona getirilip) halledeceksin. Sen bu yapılması gerekenler listesinde tam olarak neredesin? Sen göte giren şemsiyenin açılmaya başladığı yerde yalnız ve zavallı bir ülkesin. 

Bizi bugünlere getiren vatan hainleri. Bu işten hiçbir şekilde yırtamayacaksınız.  
 Bizim ölümüz bile sizi ayakta siker.

Hadi eyv.



EKLEMELER: Mom diye bir komedi dizisi izliyorum onda da leş bir ortamı kiralayan birine "Burası Türkleri sorguladıkları yerlere benziyor" diyor bir karakter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)