12 Kasım 2017 Pazar

ELON MUSK'TA Bİ JET FADIL'LIK VAR EVET :)


Ashsahs adam doğru söylüyor fakat tabi ki elektrikli araçlar an itibariyle geleceğin piyasasında önemli yer teşkil edecek gibi lakin dünyadaki sermaye an itibariyle buna izin vermiyor elbet. Nordikler denedi kıramadı o buyruğu. Eldeki petrol bitmeden zinhar izin verilmez.

Klasik yakıtlarla çalışan arabalar mevzusunda en büyük problem patent mevzusu. Her türlü teknoloji patentli ve patent maliyetleri çok yüksek. Yeni bir teknoloji bulmazsan kendi kendine üretemiyorsun. Bu konuda yeni bir teknoloji bulmak aşırı zor olduğu gibi çember sakallı sübyancı takımından böyle bir başarı bekleyemezsin.

Musk piyasadaki elektrikli araba patentlerini stoklamış. Her ne kadar bunlar kamuya açık dense de yanında danışmanlık vs. satma ile gelir o patent sana(tekelcilik) ve şu an piyasaya bunları sunabilecek altyapın da yok.

Olay arabada bitmiyor ona göre yoldu şarj noktalarıydı bilmem ne var daha. Senin ülken bunlardan o kadar uzak bir noktada ki(sayende).

Tüm bunlar beceriksiz bir diktatörün çıkış yolu araması ve prestij satın almaya çalışması. Faturayı da biz ödüyoruz tabi. Musk'a gelince. O da hırsları peşinde koşan ve kendini İsa sanıp insanlığı kurtaracağım bak valla diyen sağlıksız bir mentalite. Tabi bu tip öncüler daha sağlıklı düşünebilecek sağlıklı nesillere ilham kaynağı olabilir. Önce evimiz dünyada işleri yola koyalım da gezmeler tozmalar kolay. Yaparız onları onda bir şey yok.

Ha bu arada Mars'ta radyasyonu yiyip mutant olmaya hevesliler için olası kolonileştirme senaryosu hakkında bir dizi.


http://www.imdb.com/title/tt3230854/?ref_=nv_sr_2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)