10 Kasım 2017 Cuma

10 KASIM


https://eksisozluk.com/entry/72010979

İzledim. Güzel olmuş. Elbette birileri Atatürk'ün cenazesinde kendini hırpalayan insanların Kuzey Kore halkı gibi beyni yıkanmış kimseler olduğunu söyleyecekler. Kendileri Marx'a methiyeler düzerken yahut elalemin "devrim şehitleri"ne hala ağıt yakıp onları yarı tanrı ilan ederken bize tepeden bakma cüreti gösterecekler. Tıpkı saç sakal öpüp başına koyan Arap hayranları gibi. Ben yine elbette mutlak olmayan ama neredeyse mutlak gerçekleri söyleyeyim. Sizler yanlış insanlara karşılıksız olarak aşık olan budalalardan farksızsınız :/ Sizi seven, size armağanlarla gelen, hayranlık uyandıran bir insanı reddetme egosunun peşinde koşuyorsunuz çünkü işte bu kadar eziksiniz. 

Bugün Elçibey'in Atatürk ile alakalı eski bir konuşmasını da izledim(https://twitter.com/SevketApuhan/status/928637229890752513) Aynen onun dediği gibi bu mucize insandan bahsederken söyleyecek ya da yazacak bir şey bulamıyor insan. Daha doğrusu buluyor da birincisi lan ben kimim Atatürk hakkında atıp tutuyorum hissi geliyor önce bir yahut bir şeyler söylüyorsun ama kim bilir neleri tam olarak anlamamışsındır onunla alakalı ve söylediğin şeyler ne kadar doğru yahut eksiksiz bir tarif olabilir acaba? Hatta yine Atatürk'ün dindarlığını gündeme getirmişler. Bununla ilgili olarak daha önce de söylediğim gibi söyleyeceklerimin özeti SANA NE? 

Elbette o insanların dinleri ve vicdanları ile yaftalanmadığı bir sistemi siz onun dinini tartışın diye getirmedi. Anlatılagelenlere göre insanlara tanrı/ tanrılar tarafından verilmiş özgür iradelerini hem akla mantığa hem de dinlere uyacak şekilde yok saymadı. Ve bizler onun tanrılar ve dinlerle alakalı görüşlerini asla tam olarak ve detaylı bir şekilde öğrenemedik haliyle. O yüzden dinlidir dinsizdir, şu dine mensuptur bu dinin hastasıdır öteki dinden hiç haz etmez vs. versiyonlarla atıp tutmayın boş yer. BİLEMEZSİN ve seni ilgilendirmiyor. Sen hesap verilen bir merci değilsin. Önündeki hayata bak, onu rezilce harcamak yerine adam gibi değerlendirmenin bir yolunu bul. Kimse senden bir Atatürk olmanı beklemiyor ama kimse de bir lağım faresinin Atatürk'ü yargılayan bir Tanrı rolünü oynamasını kabul edecek değil.

Elbette o da bir insan ve elbette üzerine olumsuz düşünceler geliştirmek kişinin kendi mantığıyla yaptığı bir şeyse kabul edilebilinir bir değerlendirme ve fakat kendinizi Atatürk karşısında konumlandırırken koca bir hiç olduğunuzu asla unutmayın. 

Bak yine Atatürk hakkında atıp tuttum. Oysa sadece anmak ve özlemek zamanı. İnsanı yoldan çıkaran insan suretindeki  iblisçikler olmasa kesin cennetliktim. Ah ulan :/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)