24 Nisan 2007 Salı

gül döktüler çankaya'nın yollarına



Akp, cumhur da biziz başkanını da biz seçeriz dedi, adayını nihayet belirledi.

Bülent Arınç'ın hevesi maalesef kursağında kalakaldı. Cennette artık köşklere, saraylara kavuşur inşallah.

Efenim biz bu filmi daha önce görmüştük. Pek de beğenmemiştik ama artık tek kanallı bir ülkede yaşadığımızdan dolayı tekrardan izlemek durumunda kalmış oluyoruz.

Abdullah Gül elbet Bülent Arınç kadar yangına körükle giden, peşinden de memleketi sürükleyen bir portre çizmiyor -ki bence öylesi daha iyi yani ak ve kara olayı daha net oluyor-. Lakin emanetçi sıfatıyla dahi olsa sadece Atatürk'ün ünvanını değil, başkumandanlığı, üniversite, askeri ve de yargı ile alakalı bilimum yetkiyi parsellemek suretiyle yine ve yeniden ne denli ballı olduğunu kanıtladı.

Peki bu formüller, bu yan çizmeler, bu kıvırtmaya endeksli politikalar Türkiye'yi daha ne kadar idare edecek.

Aman da her şey çok güzel gidiyor diye olan bitene çanak tutan patronlar acaba uzun vadede bu ülkeye verdikleri zararın bedelini ne şekilde ödeyecek?

Türkiye bir çıkmaza sürükleniyor. Cebini dolduran tüyme planlarını hazırlamış olabilir. Hadi belki hepimizi atlatırlar da kendilerinden nasıl kaçacaklar ben onu merak ediyorum.

Ülkeyi futbol takımlarına ayırarak yönetme becerisine sahip bu üstün nitelikli adamlardan elbet kurtulacağız.

Kanlı veya kansız. Çünkü aydınlık insanları hor gördürüp, onları azınlık diye nitelendirip cahilliği öven hiç kimse aklın, mantığın, zekanın karşısında uzun süre tutunamamıştır.

Etik değerleri olmayan insanlarla savaşmak güçtür elbet. Lakin bazılarımız şunu bilmelidir ki gün gelir söz biter, şeytanla şeytan olunur.

Benim ümidim sözün bitmemesi. Ama şartların gidişatı artık konuşacak pek bir şeyin
kalmadığını gösteriyor.

2 yorum:

  1. maria cım bırak böle siyasetmish,chankayamısh.senin gibi gözel bayanların böle fuzuli mevzulara kafa yormamaı gerek.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle;

    @ mariadebonne:

    Sister, sen yazıyorsun diye "siyaset" hakkında yazamıyorum inan ki! O kadar doğru ve güzel ki söylediklerin ve o kadar başarılı bir şekilde ifade ediyorsun ki ahval-i şeraitimizi; "la aga pohunun üstüne poh olur mu ula" deyip susuyorum, okuyorum...

    Ve

    @ fiberoptik kablo:

    Böyle ciddi konulardaki yazılara ve yazarlara yorum yazacağınıza, ICQ'ya, MSN'e, iRC'ye filan takılmanızı tavsiye ederim naçizane. Hiç olmazsa oralarda seviyeniz ve zeka yaşınız ortalamaya uyar!

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)