26 Nisan 2007 Perşembe

Türkiye'nin taxi driver'ları




Memlekette gün geçmiyor ki vukuat çıkmasın. Bu gün şiddete maruz kalanlar YÖK binasının kapısındaki korumalar. Asıl hedef elbet Erdoğan Teziç. Sebep? Efenim sebep yok tabi. Malum ardı arkası kesilmeyen meczup işi, münferit bir olaydır kuvvetle muhtemel. Yani panik yapacak bir şey yok. Kırk yılda bir olur böyle şeyler aslında ama bizde her gün oluyor o ayrı.

Güzide ülkemizin meğer ne çok delisi varmış. Yani ben senelerdir söylüyordum da ilk defa devlet erkanından, polisinden, gazetecisinden tasdiklendim.

Bu mevzuyu ve diğer trajik hadiseleri üstüne alınangiller ki öyle de olmaları gerekiyor, genelde kendilerine komplo kurulduğundan filan bahsediyorlar. Ben şahsen kimin kime ne komplosu kurduğuyla ilgilenmiyorum. Neticede bu tıpkı deli gibi gürültü yapıp birbirini tepikleyen çocukların "ama o öle dedi, bu bunu şeyetti" demesi gibi bir şey. Ama elbet olaylar sadece saç çekiştirmek ve tepiklemekle kalsa keşke.

Sonuçta her an birilerine suikast düzenlenecek bir ülkede yaşıyor muyuz, yaşamıyor muyuz? Hani bu çok sevgili süper sistemin, yani devletin iç işleri bakanı nerde, ne yapıyor? Devlette ipin ucunun kaçması diye bir şey var mıydı? Kaçınca demokrasi bi bişiler yapmıyor muydu?

Sisteminiz çökmüş agalar. Sisteminizi el birliğiyle kendiniz çöktürdünüz de altında kalan yine biz olduk anasını alıp gönderttiriveredikleriminin şeyleri.

Meczup dediğin adam kırk yılda bir çıkar, sarışın bi hatuna kapılır misal, sisteme gıcık kapar, gider başkana hallenir. Onun da filmini çekerler, De Niro abimiz oynar. Bu budur yani. Hadi şimdi her dakika kelime-i şahadet getirin. Belli mi olur, memleket meczup kaynıyor, almışsınız da piyangoyu, size de çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)