10 Nisan 2007 Salı

meclis cumhurstar'ını seçiyor



Malumunuz günler tren misali önümüzden geçip gitmekte, takvimler de boş durmamakta ve özel günleri bizlere hatırlatmakta. Neticede bir önceki meclisin nerdeyse tam mutabakatı ile seçilmiş olan cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de köşkten taşınmakta.

Geçtiğimiz günlerde bir dostluk maçı vesilesiyle Suriye'de bulunup, kendisine hediye edilen forma karşısında çocuklar gibi şen gülücüklerle poz veren zat-ı muhterem de ilgili mevzunun başrol oyuncusu olarak ama sürekli basından kaçan yeni yetme popstar misali davranarak sözde strateji özde komedi sergilemekten çekinmemektedir.

Sanki öss'de ter dökmekte, bütün sorulara cevap verdiği halde sürenin tamamını kullanmak adına direnmekte olan öğrenci sayın rte.

Efenim strateji şu bu, durum değerlendirmesi, gelişmelere bağlı pozisyon alma falan filan değil bütün bu rezaletin sebebi. Böyle şeyleri güya mutabakatla yapmak isteyen ve arada bir kapı yapan başbakan bunu yapacak olsa, daha önce attığı binlerce yanlış adımı zaten atmazdı.

Mevzu ben yaptım oldumculuk. Mevzu halk arkamda demek benim dediğimin olması legal. Mevzu demokrasiyi her fırsatta kendi araçlarıyla arkadan vurma.

Yani anlayacağınız moderen diktatörlüğün raconu da böyle bir şey işte.

Bana sorarsanız bu kişilerin gönlünden geçen cumhurbaşkanı Bülent Arınç'tan başkası değil. Yani daha başka isimler de telaffuz edilebilir tabi. Misal Fettullah Gülen gibi. Ama daha o kadar değil kendileri de farkında bunun. Yine de bu seçimleri de kendilerinin farkında olmadıkları bazı yollara götürecektir tahminim.

Cumhurstar seçimlerinde Armağan Çağlayan dahi jüri olsaydı daha makul isimler ilgili makamda olurdu ve hatta biz o kişiye cumhurstar bile demezdik muhtemel. Ama bizim şimdilik payımıza düşen Suriye gibi bir ülkenin başbakanının eşi bile kendine güvenen, insan gibi kadın portresi çizerken, onunla kıyaslandığında yanında mazlum ve şaşkın bakışlarla etrafa bakınan, kendisine ne çeşit duygular besleyeceğimizi bilemediğimiz herhangi birinin Çankaya'da misafir ağırlaması, konuklarına gülsuyu ikram etmesi filan gibi şeyler olacak.

Neticede her ne olursa olsun, son dakka sürprizi yapma manevrası da dahil, kimlerin nerelerde olduğu ve neler yapmaya çalıştığını bilmeyen kalmadı. Artık mesele sinsilik, soğuk savaş vs.'nin dışında bir çizgiye taşındı gibi. El mi yaman bey mi yaman işte onu göreceğiz. Az kaldı.

1 yorum:

  1. Merhaba Sister :o)

    Öncelikle bloğunu yeni keşfettim. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun diyorum!

    Benim irademi temsil etmeyen bir Meclis, ister Cumhurstarını ister Oryantalstar'ını(!) seçsin, kendilerini tanımayrum :-p

    Ayrıca, buyur buradan yak:

    Bye Bye Ek$i Sozluk & Sosyomat

    YanıtlaSil

Yorumlar spam değilse küfür vs. içerse dahi yayınlanır ama biraz vakit alır :)